Pohádka Stubaiských Alp

24.07. - 28.07.24 středa - neděle
polopenze autokarem
Sleva 3% 11 990 Kč 11 690 Kč
cena za 5 dní (4 noci)

Slevy

  • first minute
  • MIMOŘÁDNÁ VELETRŽNÍ SLEVA 300 Kč - platí od 14. 3. do 20. 3.
  • Seniorská sleva 55+: 250 Kč (nesčítá se s jinými slevami) (sleva: -250 Kč)

Cena zahrnuje

  • 4x nocleh – penzion - dvoulůžkové pokoje s vl. přísl.
  • 4x polopenze
  • Stubai Supercard
  • doprava – klim. bus
  • povinné pojištění CK

Cena nezahrnuje

  • jednolůžkový pokoj 1.840 Kč
  • místní taxa
S KARTOU STUBAI SUPERCARD V CENĚ
Údolí Stubaital je údolí tisíce možností: divoká krása, jemný šarm, sytě zelené lesy, běloskvoucí ledovce. Se svými 80 ledovci a 103 třítisícovkami, slunečnými pastvinami a kvetoucími loukami, zářivými horskými jezery a burácejícími vodopády nabízí údolí Stubaital vzrušující mix letních „nej“. Se stubaiskými lanovkami Stubaier Gletscherbahn se rychle a pohodlně dostanete- k věčnému ledu na špici Tyrolska – pomocí tří kabinových lanovek vyjedete do nadmořské výšky 3.000 m. Na hodinovou procházku od stanice lanovky Eisgrat nahoru k nejvýše položené horské restauraci v Rakousku Jochdohle nikdy nezapomenete. Prostě každý den báječný zážitek.
Zdejší vodopády posilují zdraví. Vodopády vytvářejí atomizovaný aerosol a převážně nabité ionty v oblasti, kde voda dopadá na skály. Tyto mikročástice jsou tak malé, že mohou proniknout hluboko do plic a vyčistit je. I zkoušky soukromé Paracelsovy univerzity Salzburg ukázaly, že různé Stubaiské vodopády mají různé léčebné účinky. Již hodinový pobyt u vodopádu Grawa pročistí horní cesty dýchací a výrazně zlepší kvalitu dýchání.
Stubaitalské údolí je vzdálené asi 15 km od tyrolského hlavního města Innsbrucku. V délce35 km zasahuje hluboko do majestátných Stubaiských Alp. Klidná atmosféra pěti hlavních vesnic Neustift, Fulpmes, Telfes, Mieders a Schönberg umožňuje návštěvníkům relaxovat a aktivně si vychutnávat krásnou přírodu s jejími panoramaty.
Vychutnáte si pobyt uprostřed nedotčené tyrolské horské přírody a budete rozmazlováni specialitami z místní farmy.

Program zájezdu

1. den: V ranních hodinách odjezd, přejezd do Tyrolska v Rakousku. Navštívíme Křišťálový svět Swarowski ve Wattensu - blyštivý svět tisíců křišťálů, zrcadel, obrazů, šperků a soch. Necháme se očarovat např. třpytivým Křišťálovým oblakem nad hladinou nebo zavítáme do herní věže, v jejíchž čtyřech zábavných patrech se rozhodně nebudete nudit. Zaujme vás křišťálová stěna z 12 tun křišťálového skla nebo největší křišťál na světě a mnoho dalšího. Odjezd na ubytování, nocleh.
2. den: Po snídani dnes vyrazíme do Neustiftu. Vyjedeme lanovkou Elferlifte na vrchol Elfer (1.812 m) k horské stanici Agrar 1790 m, kde je překrásná vyhlídka na celé údolí a největší sluneční hodiny v Alpách, po kterých se dá i chodit. Budete moci absolvovat nenáročnou túru po nádherně položené horské pěšině k idylické salaši Issenangeralm a dále dolů do údolí, popř. řadu dalších tras - výběr dle náročnosti. lavičky podél cest vás zlákají k posezení a vychutnání okolní přírody. V případě dostatku času možnost koupání v bazénu ve StuBay Freizeitcentru nebo relaxace u penzionu. Nocleh.
3. den: Ráno odjezd do malé vesničky Mieders, která se nachází na samém začátku Stubaiského údolí na úpatí 2.718 m vysoké hory Serles. Vyjedeme lanovkou Serleslift na vrchol Koppeneck (1.600 m), kde vás čeká nádherné putování přes vysokohorské rašeliniště k nejvýše položenému poutnímu místu v Evropě Maria – Waldrast s pověstnými léčivými prameny proudícími ve směru hodinových ručiček a klášterní restaurací. Cesta ke klášteru trvá cca 1 hodinu chůze a zpět k lanovce také. Do údolí se můžeme navrátit lanovkou nebo bobovou dráhou (2,6 km dlouhá, s převýšením 640 m a více než 40 zatáčkami). Návrat na nocleh.
4. den: Dnes se vydáme až na konec údolí, které uzavírá dominanta Stubaiského ledovce. Lanovkami vyjedeme až do výšky 3.210 m, kde se volně vznáší nad vrcholky hor vyhlídková terasa „Top of Tyrol“. Z terasy se vám naskytne fascinující panoramatický pohled na majestátní svět 109 okolních třítisícovek. Platforma je vysunuta do volného prostoru 9 m nad skálou. Časopis GEO označil vyhlídkovou plošinu TOP of Tyrol za jednu z 10 nejkrásnějších vyhlídkových plošin na světě! Navštívíme také ledovcovou jeskyni Eisgrotte, která nabízí fascinující podívanou na tisíce let starý ledovcový masiv. Odpoledne navštívíme impozantní vodopád Grawa Wasserfall, kam se dá např. dojít za hodinu pohodlné pěší chůze od základní stanice lanovky na ledovec. Cesta vede kolem říčky Ruetz a je možné dojít až k bezprostřední blízkosti vodopádu.Protože na "cestě vodopádů jich je celá řada, podíváme se ještě na Mischabachfall. Už při pohledu ze stubaitalské silnice na ledovec se vodopád objeví jako pohádková scenérie: vysoké tmavé hory a mléčně bílý potok, který stéká až na okraj útesu, kde se volným pádem vrhá do hloubky téměř 100 m. Návrat do hotelu, nocleh.
5. den: Lanovkou Kreuzjochbahn vyjedeme z městečka Fulpmes do výšky 2.136 m. Absolvujeme krátký výšlap k vyhlídkové plošině Stubaiblick, ze které je výhled na okolní hory. Od vrcholu Kreuzjoch také vede cca 1,5 hodinový krásný naučný okruh o alpské flóře. Do Fulpmesu je možné sjet lanovkou nebo sejít pěšky do mezistanice kolem chaty Schlickeralm. Po poledni odjezd, návrat do půlnoci

Novinky Erika Tour

Nabídky, novinky, informace...

Sledujte nás: