Nejen jižní Čechy, ale i Kutná Hora...

Česká republika Česká republika

1 termín od 6. června 2024

4 -denní zájezd

ubytování:hotel ***

doprava:autokarem

strava:polopenze

od 5 990 Kč

sleva 5% původně 6 290 Kč
06.06. - 09.06.24 čtvrtek - neděle
polopenze autokarem
Sleva 5% 6 290 Kč 5 990 Kč
cena za 4 dny (3 noci)

Slevy

  • first minute
  • Seniorská sleva 55+:200 Kč (nesčítá se s jinými slevami) (sleva: -200 Kč)

Cena zahrnuje

  • 3x nocleh - dvoulůžkové pokoje s vlastním soc. zařízením - hotel
  • 3x polopenze
  • doprava
  • průvodce
  • povinné pojištění CK

Cena nezahrnuje

  • místní taxa
  • příplatek na 1/1 1530 Kč (příplatek: 1530 Kč)
  • informace: počítejte s prostředky na vstupy cca 800 Kč
V zájezdu budete moci navštívit takové skvosty jako jsou Kutná Hora, Kostnice v Sedlci, hrad Orlík a řadu dalších památek. Navštívíte kouzelná místa středních a jižních Čech.

Ubytování: hotel ***

ubytování je v hotelu ***

Program zájezdu

1. den: Ráno odjezd do Kutné hory. Chrám svaté Barbory, klenot pozdní gotiky ajedna ze čtyř staveb katedrálního typu v Čechách, je spolu s katedrálou Nanebevzetí Panny Marie a svatého Jana Křtitele a historickým centrem Kutné Hory zapsán na Seznam světového dědictví UNESCO. Prohlédnete si chrám, katedrálu i historické centrum s řadou krásných domů (např. Dačického dům a Sankturinovský dům). Budete také moci navštívit Vlašský dvůr a slavnou Kostnici v Sedlci. Odjezd na ubytování.
2. den: V překrásném údolí na soutoku Lužnice a říčky Smutné se nachází malebné městečko Bechyně proslulé svou historií, architektonicky zajímavým mostem, renesančním zámkem, Křížíkovou elektrickou dráhou, ale hlavně Bechyňskými lázněmi. Budete moci navštívit renesanční zámek, který vznikl v 16. stol, za vlády Petra Voka, kostel Nanebevzetí P. Marie a další památky. Poté procházka romantickým kaňonovitým údolím potoka s názvem Židova strouha, které patří k nejromantičtějším místům v Čechách. Při ústi do Lužnice lemují Židovu strouhu mohutné skalní masivy. Návrat na nocleh.
3. den: Jindřichův Hradec – rozlehlý areál hradu přestavěný na zámek – jejich typické panorama se vypíná nad rybníkem Vajgar, cenné církevní památky a pozoruhodná městská architektura. Třeboň (UNESCO) – půvabné starobylé město (měst. památková rezervace) ve středu rybníkářské oblasti, zámek a zámecký park, zachované opevnění s branami, kostel sv. Jiljí, Schwarzenberská hrobka, rybník Svět – prohlídky, volno k procházkám, Rožmberský rybník. Nocleh.
4. den: Dnes vyrazíte k Orlické přehradě, která je z Vltavské kaskády nejvyšší, největší a nejmohutnější. Nejprve navštívíme hrad Orlík, který podává přímé svědectví o kultuře bydlení šlechty v uplynulých stoletích a o historii rodu Schwarzenbergů. Poté přejedeme lodí přes přehradu k hradu Zvíkov, který si také prohlédneme. Jsou odtud krásné vyhlídky na Vltavu, Otavu a jejich soutok. Na hradě je přístupný Královský palác, jehož součástí je Hlízová věž. Odjezd zpět.

Novinky Erika Tour

Nabídky, novinky, informace...

Sledujte nás: