Tajemná minulost a krásy Dolního Slezska

Polsko Polsko

žádný termín od 14. října 2021

4 -denní zájezd

ubytování:hotel

doprava:autokarem

strava:snídaně

od 5 390 Kč

Zájezd nemá k dispozici žádné termíny.

Slevy

  • first minute:
  • 6% do 10. 1. 2019
  • 4% do 10. 2. 2019
  • 3% do 10. 3. 2019
  • (maximální výše slevy může dosáhnout 1.200 Kč)
  • Seniorská sleva 55+: 200 Kč ( nesčítá se s jinými slevami)

Cena zahrnuje

  • 3x nocleh v hotelu se snídaní - dvoulůžkové pokoje s vl. přísl.
  • doprava
  • průvodce
  • povinné pojištění CK

Cena nezahrnuje

  • pokoj 1/1
  • informace: předpokládané vstupné v hodnotě cca 40 EUR

TAJNÉ SÍDLO A. HITLERA, POLSKÉ VERSAILLES A PAMÁTKY UNESCO


ZÁJEZD BEZ NOČNÍCH PŘEJEZDŮ
Tento zájezd nás zavede do blízkého sousedství - do Dolního Slezska, které je opředeno spoustou tajemství a má bohatou historii. Navštívíme největší polský zámek, tajemná podzemí, slavné poutní místo Vambeřice, krásnou vyhlídkovou Hejšovinu i nádherný historický klenot Wroclaw.

Ubytování: hotel

hotel - dvoulůžkové pokoje s vl. příslušenstvím

Program zájezdu

1. den: Odjezd časně ráno. Nejprve se vydáme po stopách jednoho z největších tajemství III. říše, projektu „Riese“- navštívíme tajemné podzemní město Osówka nedaleko obce Gluszyce, které mělo být tajným sídlem Adolfa Hitlera a součástí projektu „Riese“ na výrobu tajných zbraní. Poté navštívíme zámek Ksiaz u města Walbrzych nazývaný také „polské Versailles“. Krásná romantická stavba nádherně položená mezi malebnými lesy Książského krajinného parku je 3. největším zámkem v Polsku a v jeho bohaté historii si také zahrál projekt Riese. Další památka z "Turistické 13" město Swidnica - projdeme si historické centrum města, především náměstí s historickými měšťanskými domy a radnicí s Muzeem kupectví a navštívíme unikátní tzv. "kostel míru" (UNESCO) - patří mezi největší hrázděné stavby na světě, má krásnou bohatou barokní výzdobu a bohatě zdobený kazetový strop. Odjezd na nocleh.
2. den: Dnes nás čeká krásná historická Vratislav (Wroclaw) – prohlídka – historický Rynek s řadou starobylých památek. Krásná radnice, nádherná katedrála a další kostely na Tumském ostrově, malebné měšťanské domy na Solném náměstí, kouzelná projížďka lodí, rotunda se slavnou panoramatickou malbou Panorama Raclawicka, Lidová hala (UNESCO) – nejslavnější dílo vratislavského modernismu, autorem Max Berg, jedna z prvních železobetonových konstrukcí na světě postavená na památku 100. výročí bitvy národů u Lipska. Szczytnický park s japonskou zahradou. Nocleh.
3. den: Dnes zahájíme návštěvou bývalého dolu na zlato Zloty stok. Navštívíte štolu Gertruda, uvidíte jediný podzemní vodopád v Polsku v Černé štole, budete se moci projet na lodi i oranžovou tramvají. Poté navštívíte i středověkou hornickou osadu. Město Klodzko v historii patřilo Polsku, Čechám i Prusku. Centrum se rozkládá na svahovém úbočí, kde se klikatí příkré ulice. I hlavní náměstí je mírně svažité a domy zde mají zvláštní kouzlo. Ve městě najdete i gotický most - jakéhosi bratra Karlova mostu. Největší pozoruhodností je ale Klodzská pevnost s tajemným labyrintem chodeb a nádhernými výhledy. Na závěr dne navštívíme ještě Vambeřice - tzv. "Slezský Jeruzalém", nejznámější mariánské poutní místo v polských Sudetech. Dominantou je barokní bazilika Navštívení P. Marie z 18. století, která má bohatě zdobené průčelí a vstup po monumentálním schodišti. Návrat na nocleh.
4. den: Nedaleko našich hranic se nachází několik kouzelných skalních bludišť v oblasti Stolových hor. Dominantou polských Stolových hor je Velká Hejšovina. Na Stolovou horu ( 919 m. n. m.) se vychází po umělém jednosměrném schodišti. Na vrcholu je zpoplatněné skalní město, v němž najdeme například největší skalní gorilu Polska či soutěsku s názvem Pekielko. Kudova Zdrój - lázeňské město s lázeňskou tradicí od 17. stol. - lázeňský park s pavilonem s minerálními prameny, kostnice, Stezka zanikajících řemesel. Odjezd, návrat do 24.hodiny.

Novinky Erika Tour

Nabídky, novinky, informace...

Sledujte nás: