Skryté kouzlo Českomoravské Vysočiny

Česká republika Česká republika Českomoravská vrchovina

1 termín od 6. srpna 2024

6 -denní zájezd

ubytování:hotel

doprava:autokarem

strava:polopenze

od 8 390 Kč

sleva 6% původně 8 890 Kč
06.08. - 11.08.24 úterý - neděle
polopenze autokarem
Sleva 6% 8 890 Kč 8 390 Kč
cena za 6 dní (5 nocí)

Slevy

  • first minute do 31.12. 2022 510 Kč
  • seniorská sleva 55+: 200 Kč

Cena zahrnuje

  • 5x nocleh s polopenzí – dvoulůžkové pokoje s vl. příslušenstvím
  • doprava
  • průvodce
  • povinné pojištění CK

Cena nezahrnuje

  • místní taxa
  • příplatek na 1/1
ZELENÁ HORA (UNESCO) – BOHUSLAV MARTINŮ (POLIČKA) - PERNŠTEJN A LEHKÁ T URISTIKA
Neokázalá krása Českomoravské vysočiny nezůstala utajena řadě umělců. Z jejího kouzla čerpali inspiraci malíři, hudební skladatelé… I pro nás bude tento zájezd tak trošku útěkem z rušného světa do přírody.

Ubytování: hotel

hotel - dvoulůžkové pokoje s vl. přísl.

Program zájezdu

1. den: Odjezd v ranních hodinách. První zastávku věnujeme Lipnici nad Sázavou, která je jedním z nejmohutnějších českých šlechtických hradů. Najdeme zde i památník Jaroslava Haška. Navštívíme i další zajímavost v okolí označovanou jako Národní památník odposlechu – budete se moci projít po pěším okruhu ke kamenosochařským monumentům Zlatý voči, Ústa pravdy, Bretschneiderovo ucho. Odjezd na nocleh.
2. den: Dnes navštívíme Nové Hrady – rokokový zámek přezdívaný české Versailles nebo malý Schönbrunn - v rámci prohlídky stálé zámecké expozice uvidíte výjimečnou výstavu Umění nábytku v proměnách staletí a nahlédnete do soukromých prostor majitelů. Absolvujeme také romantickou procházku jeho rozlehlými francouzskými zahradami a anglickým parkem. Poté se vydáme do přírodní rezervace Toulovcovy maštale – projdeme se krásným skalním městem příjemnou a zajímavou trasou skalním labyrintem kolem různých skalních útvarů a vyhlídek. Ty jsou pojmenovány podle loupeživého rytíře Vavřince Toulavce. Návrat na nocleh.
3. den: Dnes nás čeká turistika ve Žďárských vrších. Projdeme se po hlavních vrcholech těchto hor. Vyjdeme na horu Tisůvka s vrcholovou rulovou skálou, na Žákovu horu s přírodní rezervací jedlobukového pralesa. Dojedeme i na nejvyšší vrchol Žďárských vrchů Devět skal (9 vrcholových rulových skal). Návrat na nocleh.
4. den: Žďár nad Sázavou – prohlédneme si zámecký areál – bývalý cisterciácký klášter s expozicí barokního umění na Žďársku, kostel Nanebevzetí Panny Marie Santinim přestavěný v duchu barokní gotiky a především poutní kostel sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře postavený podle návrhů významného pražského architekta vrcholného baroka Jana Blažeje Santiniho. Je považován za vrchol Santiniho tvorby – postavený na půdorysu hvězdy, magická symbolika čísla 5 je realizována v celé stavbě (UNESCO). Poté se vydáme k Hlinsku za návštěvou Veselého kopce na romantickou procházku skanzenem, který má na 30 kouzelných objektů, které často přitahují i filmaře. Návrat na nocleh.
5. den: Pernštejn – návštěva jednoho z nejnavštěvovanějších moravských hradů. Leží na skále téměř 800 let a nikdy nebyl dobyt. Rod Pernštejnů patřil v 16. stol. k nejbohatším a nejvlivnějším rodům v Českých zemích. Sněžné – kouzelná soukromá japonská zahrada tvořená v duchu budhistických a šintoistických tradic. Polička – zachované městské hradby, historické centrum, farní kostel s rodnou světničkou Bohuslava Martinů. Návrat na nocleh.
6. den: Zámek Slatiňany s nádherným anglickým parkem, budete se moci projít ke Kočičímu hrádku nebo navštívit výběhy známého hřebčína. Odjezd zpět.

Novinky Erika Tour

Nabídky, novinky, informace...

Sledujte nás: