Jeseníky s relaxem a lehkou turistikou

Česká republika Česká republika

1 termín od 20. srpna 2024

6 -denní zájezd

ubytování:hotel

doprava:autokarem

strava:polopenze

od 8 990 Kč

sleva 5% původně 9 440 Kč
20.08. - 25.08.24 úterý - neděle
polopenze autokarem
Sleva 5% 9 440 Kč 8 990 Kč
cena za 6 dní (5 nocí)

Slevy

  • first minute
  • Seniorská sleva 55+: 250 Kč (nesčítá se s jinými slevami)

Cena zahrnuje

  • 5x nocleh v hotelu*** – dvoulůžkové pokoje
  • 5x polopenze
  • doprava
  • průvodce
  • povinné pojištění CK

Cena nezahrnuje

  • místní taxa
  • příplatek na 1/1 2530 Kč (příplatek: 2530 Kč)
  • vstupy, lanovky
NEJKRÁSNĚJŠÍ TRASY JESENÍKŮ S POHODOVÝM RELAXEM
Jeseníky jsou jedny z našich nejkrásnějších a nejvyhlídkovějších hor. Drsná a zároveň romantická příroda Jeseníků vás zaujme na první pohled. Jeseníky jsou horským přírodním rájem v létě i v zimě navíc s mnoha historickými i technickými poklady a lázněmi.

Program zájezdu

1. den: Ráno (Semily 5:30) odjedeme na pomezí Orlických hor a Jeseníků na Dolní Moravu. Čeká nás zde unikátní stezka v oblacích, která se vypíná 58,8 m nad okolním svažitým terénem a dominuje hřebenu Slamníku. Na hřeben Slamníku vyjedeme lanovkou, popř. vyjdeme pěšky. Ze stezky se otvírají kouzelné výhledy na Jeseníky, Kralický Sněžník, Krkonoše a do Polska. Odjezd na nocleh.
2. den: Zlaté Hory – Ondřejovice – v údolí Ztracených štol můžete vyzkoušet rýžování zlata, projdete se po naučné stezce (2 km), kde budete moci obdivoval repliky středověkých hornických mlýnů, poznáte, jak předkové dobývali zlato a uvidíte i jak voda teče do kopce. NP Rejvíz – unikátní naučná stezka k Mechovému jezírku (3 km) začíná u penzionu proslaveného vyřezávanými židlemi s postavami rejvízských štamgastů. Zde se občerstvíme a zájemci vyrazí na stezku. Odpoledne strávíme v Lázních Jeseník – Priessnitzových léčebných lázních nazývaných také lázněmi „vodního doktora“. Zájemci se budou moci projít po lázeňském okruhu. Většinu času ale strávíme v unikátním balneoparku, který je koncipován jako „vodní zahrada“. Protéká jím potok s vybudovanou soustavou zastavení sloužících k hydroterapii a relaxaci. Jsou zde kádě pro ruce i bazénky pro kneipování a akupresuru, střiky, vodní sprchy i terasy pro odpočinek a cvičení. Návrat na nocleh.
3. den: Výjezd autobusem hromadné dopravy z Karlovy Studánky - lázní železité kyselky s roubenými lázeňskými budovami na Ovčárnu – pěší trasa na Praděd (2,5 km) – nejvyšší horu Moravy (1.491 m) – pohodlná cesta, kruhový rozhled – zdatnější, sestup zpět údolím Bílé Opavy s množstvím divokých peřejí, kaskád a vodopádů, ostatní busem zpět. Odpočinek v Karlově Studánce – prohlédneme si místní kouzelnou architekturu klasicistních a empírových dřevěných lázeňských domů, navštívíme unikátní objekt – kapli sv. Huberta, pitný pavilon lázní s vyhlášenou kyselkou a zájemci budou moci relaxovat v lázeňském bazénovém komplexu v Letních lázních a množstvím nových technologických prvků (perličky…) ve vodě 33°C teplé. Návrat na nocleh.
4. den: Celodenní relaxačně zábavný výlet do Velkých Losin – nejprve navštívíme papírnu, kde se vyrábí ruční papír. Možná si i nějaký budete moci vyrobit. Poté si dopřejeme relax v místních termálních lázních. Vyzkoušíme devatero termálních bazénů a vodní atrakce: 5 vnitřních z toho jeden průplavový bazén do venkovní části a 4 venkovní bazény, 2 tobogány, divoká řeka, jeskyně, chrliče, vodní hřiby, skluzavky, sauny - finská, solná, parní, aromatická a ledová komora. Ti, kteří chtějí strávit den aktivněji, mohou navštívit ještě zámek Velké Losiny, který je krásnou ukázkou renesanční architektury, ale leží na něm stín čarodějnických procesů, o kterých se také dovíte hodně informací. Návrat na nocleh.
5. den: Ramzovské sedlo - v Ramzové najdete nejvýše položenou železniční stanici. Lanovkou na Šerák (1.351 m) a hřebenovou cestou na Keprník (1.423 m) - kruhový rozhled, přírodní rezervace - a zpět. Jeskyně na Pomezí – největší jeskynní systém v ČR vzniklý rozpouštěním mramoru – prohlídka. Den zakončíme relaxací u hotelového bazénu a také posezením u táboráku.
6. den: Dnes se vydáme na zpáteční cestu, kterou si zpestříme nejprve návštěvou zámku Janský vrch, který býval arcibiskupským sídlem, dnes to je kouzelný zámek navíc s významnou sbírkou dýmek. Poté přejedeme do Polska, kde navštívíme romantické historické město Nysa se spoustou krásných památek: Kolem starého trhu najdete mnoho kostelů, klášterů a kaplí, třeba novogotickou baziliku sv. Jakuba a sv. Anežky se zvonicí. Fort Nysa je systém opevnění postavený v XVIII. století, věže Piast a Vratislav, které byly součástí městských obranných zdí, Biskupský palác, kde je nyní restaurace a hospoda a další. Odjezd do ČR, návrat večer.

Novinky Erika Tour

Nabídky, novinky, informace...

Sledujte nás: