Velká cesta Pobaltím

Rusko Rusko Petrodvorec

žádný termín od 13. srpna 2020

11 -denní zájezd

ubytování:hotel

doprava:autokarem

strava:snídaně

od 19 890 Kč

Slevy

  • first minute 6% do 10. 1.
  • first minute 4% do 10. 2.
  • first minute 3% do 10. 3
  • Seniorská sleva 55+: 500 Kč (nesčítá se s jinými slevami)

Cena zahrnuje

  • 8x nocleh (6x dvoulůžkový pokoj s vl. přísl.
  • 1x čtyřlůžková kajuta na trajektu Turku - Stockholm
  • 1x Finsko – hotel – dvoulůžkové pokoje)
  • 8x snídaně
  • trajekt Trelleborg – Rostock a Turku – Stockholm
  • doprava klim. bus
  • průvodce
  • povin. poj. CK

Cena nezahrnuje

  • vízum do Ruska (cca 2.450 Kč – záleží na aktuální situaci) (příplatek: 2450 Kč)
  • čtyřlůžková kabina na trajektu Trelleborg - Rostock 900 Kč / osoba (příplatek: 900 Kč)
  • příplatek jednolůžkový pokoj 3.570 Kč (příplatek: 3570 Kč)
  • 6x večeře 2.950 Kč (příplatek: 2950 Kč)
  • Cena nezahrnuje vstupy (St Petersburg cca 150 EUR = Petropavlovská pevnost, Ermitáž, Kateřinský palác s Jantarovou komnatou, Petrodvorce, plavba po Něvě vždy s přednostní rezervací, místní průvodce).
  • Ostatní vstupy cca 35 EUR
  • Fakultativně večeře: cca 2.950 Kč
PUTOVÁNÍ PO JANTAROVÉ CESTĚ S PLAVBOU PO BALTU
Kouzlo starobylých výstavných měst Pobaltí, plných památek, malebných, téměř severských vesniček, tajuplné hrady i kouzelné přírodní scenérie – to vše najdete na „jantarové cestě“. Při našem zájezdu absolvujete navíc jednu cestu po moři přes Stockholm a Helsinky – takže nahlédnete navíc do Švédska a Finska a podrobně si prohlédnete Petrohrad. Cestu absolvujete pohodlnými trajekty.

Ubytování: hotel

hotel - dvoulůžkové pokoje s vl. přísl., 1x čtyřlůž. kabina

Program zájezdu

1. den: Odjezd v odpoledních hodinách (cca Semily 13:00, Praha 15:00) přejezd přes Polsko do Litvy.
2. den: Nejprve navštívíme národní historický park Trakai. Je tvořen více než šedesáti jezery, na jednom z ostrovů se rozkládá hrad, na poloostrově potom leží vlastní město – prohlídka jedinečných památek hradu Trakai a zámku Užutrakis, popř. zajímavé čtvrti starých dřevěných domů, ve kterých doposud žije litevská menšina Karaimů, kteří patří do etnika turkických národů pocházejících z Krymu. Možnost ochutnat kibinai - jejich výborné typické pirohy. Poté přejedeme do Vilniusu – prohlídka města, jehož atmosféra a půvab připomíná Prahu: barokní Staré město (UNESCO), Gediminasův hrad, katedrála, náměstí, univerzita, kostely sv. Anny a sv. Bernarda, Aušros Vartu gatvé a Pilies gatvé – nejstarší a nejpůsobivější ulice Vilniusu, Jitřní brána. Nocleh.
3. den: Ráno popřípadě dokončíme prohlídku Vilniusu, poté budeme pokračovat na Horu křížů – dostala jméno podle tisíců křížů všech velikostí, které sem přinášejí poutníci z celého světa. Návštěva zámku Rundale – nejvýznamnějšího souboru barokních staveb všech pobaltských států s krásnými barokními zahradami. Přejezd do Lotyšska, příjezd do Rigy, nocleh.
4. den: Riga – prohlídka největšího města Pobaltí – Staré město (UNESCO): Rižský dóm, náměstí Doma laukums, Rižský hrad, Kamenný most, Švédská brána, domy v secesním stylu, gotický dům Černohlavců, Pomník svobody, kouzelné parky. Poté pojedeme po okraji národního parku Gauja („lotyšské Švýcarsko“), Turaida – cihlový arcibiskupský hrad, krátká procházka zajímavým parkem plným soch. Odjezd do Tallinu, nocleh.
5. den: Prohlídka estonského hlavního města Tallinnu, především jeho malebného historického středu, který je na seznamu UNESCO: opevněné Horní město – Toompea, hradby ze 14. stol., věže Pikk Hermann, Kiek-in-de-Kok, Dolní město – Brána Viru, kostel sv. Kateřiny, dominikánský klášter, gotická radnice, křivolaké uličky s kupeckými domy (např. Tři sestry). Přejezd do Petrohradu, nocleh.
6. den: Prohlídka Petrohradu: Petropavlovská pevnost s katedrálou sv. Petra a Pavla, kde se nacházejí hroby carské rodiny, Zimní palác – barokní a rokokový palác s Ermitáží – jednou z nejvýznamnějších galerií na světě, mosty přes Něvu, křižník Aurora, možnost projížďky lodí po Něvě a jejích kanálech. Nocleh.
7. den: Puškino (Carskoje Selo) – prohlídka Kateřinského paláce s tajemnou Jantarovou komnatou. Petrodvorce – prohlídka areálu jedinečných parků, paláců a fontán, které nechal vybudovat Petr Veliký. Nocleh.
8. den: Dopoledne ještě dokončení prohlídky Petrohradu, města, které je přeplněno památkami: katedrála sv. Izáka, palác Admirality, Měděný jezdec, Něvský prospekt, Kazaňská katedrála, klášter Alexandra Něvského (vždy dle časových možností). Poté přejezd do Finska na ubytování do jezerního regionu v okolí Lappeenranty.
9. den: Pokračování do Helsinek. Prohlídka města – přístav s rušným tržištěm, Sibeliův monument, Skalní chrám Temppeliaukion kirkko, Dóm na Senátním náměstí, Uspenská katedrála, tržnice. Odjezd do Turku na noční trajekt do Stockholmu. Naše loď se romantickým labyrintem ostrovů a útesů proplete až k souostroví Alandy a dále do Stockholmu. (Nocleh v kajutách v ceně)
10. den: Příjezd ráno, Stockholm - prohlídka města: staré město – Gamla Stan, Královský palác, Parlament, radnice, v poledních hodinách odjezd na noční trajekt z Trelleborgu do Rostocku.
11. den: Ráno vylodění, průjezd SRN, příjezd do ČR v odpoledních hodinách.

Novinky Erika Tour

Nabídky, novinky, informace...

Sledujte nás: