To nejlepší z Jordánska

Zájezd nemá k dispozici žádné termíny.

Slevy

  • first minute

Cena zahrnuje

  • letenka Praha - Amman – Praha
  • let. taxy ve výši 4.500 Kč
  • 10x nocleh s polopenzí - hotely 3*/4*
  • transfery
  • doprava klim. mikrobusy
  • místní a český průvodce
  • vstupy dle programu
  • džíp tour ve Wadi Rum
  • vstupní vízum
  • povinné poj. CK

Cena nezahrnuje

  • jord. odletová taxa 15 USD (příplatek: 15 $)
  • spropitné pro průvodce nosiče a řidiče
  • nápoje u večeří
SLAVNÉ ANTICKÉ, BIBLICKÉ A ISLAMSKÉ PAMÁTKY, BÁJNÁ PETRA

S POBYTEM U MRTVÉHO A RUDÉHO MOŘE
Tento program zájezdu byl vyhodnocen jordánským vládním resortem pro turistiku jako nejlepší program na Jordánsko! Zájezd, který je svým námětem i sestavením programu opravdu mimořádný. Zavedeme vás do jedné ze zemí Blízkého východu za poznáním antických, biblických i islámských památek. Budeme putovat místy dávných biblických příběhů i křižáckých válek. Navštívíme nádherná starodávná pouštní města – nabatejskou Petru (jeden z nových divů světa), antický Jerash, uvidíte neskutečné přírodní scenérie Wadi Rum i Mrtvé moře. A při tom všem budete relaxovat u Mrtvého i Rudého moře a užívat si jejich blahodárných účinků.

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy většinou přes Istanbul do Ammánu, nocleh.
2. den: Po pozdní snídani si pojedeme prohlédnout pouštní hrady. Na tzv. Zámecké cestě si prohlédnete záhadnou pevnost Qasr el Kharaneh, rezidenci kalifa Qasr Amra (UNESCO) s fantastickými lázněmi, místo pro Evropu znovuobjevené českým cestovatelem a spisovatelem Aloisem Musilem a oázu Azrag se stejnojmenným opevněným hradem v arabské poušti Nefoud. Návrat na nocleh.
3. den: Nejprve navštívíme Bethanii – místo křtu Ježíše Krista, ležící v zajímavé krajině na břehu Jordánu. Poté budeme pokračovat v cestě k nejnižšímu bodu naší planety – Mrtvému moři s extrémně vysokým obsahem solí a minerálů, který zamezuje jakýkoli život, na druhou stranu je ale také velmi léčivý. Ubytování, koupámí, odpočinek. Nocleh.
4. den: Volný den na koupání, opalování a relaxační aktivity. Na vlastní kůži vyzkoušíte, že plavat se zde dá s obtížemi, potápět se nelze a při pohupování na hladině si třeba přečtete noviny. Nocleh.
5. den: Madaba – slavné byzantské a Umayyadské mozaiky. V řeckém ortodoxním kostele překrásná nejstarší dochovaná mozaiková mapa Svaté země (vytvořena r. 560 př.n.l.). Hora Nebo, z které Mojžíš uviděl zaslíbenou zemi, a kde se má nacházet Mojžíšův hrob – nádherné mozaiky. Odtud překrásný výhled na údolí Jordánu a na Mrtvé Moře. Po Královské cestě se vydáme do Keraku – města s mohutnou zříceninou křižáckého hradu, a dále do Petry. Nocleh.
6. den: Celodenní návštěva pohádkového „růžového“ skalního města Petra – je to nabatejské město, vytesané do růžového pískovce před 2600 lety. Právě zde prý Mojžíš udeřil do skály, aby z ní vytryskla voda. Po dobytí Araby ve 14. století upadla na 5 století do zapomnění a znovu objevena byla až v r. 1812. Skrytá v drsné krajině je přístupná pouze úzkou rozsedlinou mezi rozeklanými skalními útesy. Za fantastickou pokladnicí – chrámem ve skále a vlastně vstupní branou do areálu Petry nás čekají amfiteátry, hroby, kláštery, chrámy, paláce a vítězné oblouky. Všechny tyto poklady poukazují na zručnost Nabatejců. Navštívíme klášter, velký palác, hrobky. Návrat do hotelu. Nocleh.
7. den: Přejezd do Wadi Rum – unikátní přírodní památka s bizarními skalními útvary v nádherné divoké pouštní krajině – projížďka džípy. Zde působil legendární hrdina Lawrence z Arábie a zde se také natáčel oskarový film Davida Leana. Měsíční krajina – starověká údolí obklopená pískovcovými stěnami tvarovanými místními povětrnostními podmínkami – úžasné skalní scenérie se zvedají z bílého, růžového a nafialovělého písku. Pokračování do Aqaby – Jordánského hlavního města na pobřeží Rudého Moře. Nocleh.
8. den: Odpočinek u Rudého moře – koupání, šnorchlování, možnost potápění. Nocleh.
9. den: Odpočinek, koupání, v pozdním odpoledni přejezd do Ammanu. Nocleh.
10. den: Po snídani půldenní prohlídka jordánského hlavního města Ammanu – návštěva moderních i starověkých částí města: návštěva ammánské citadely, vrcholu s ruinami Herkulova chrámu. Na úpatí citadely se pak nachází římské divadlo pro 5000 diváků. Odpoledne výlet do tajné perly jordánského města Jerash – nejkrásněji zachovaného a restaurovaného řecko-římského města: tři amfiteátry, dvoje římské lázně, Hippodrom, několik chrámů, „šeptající sloupy“, původní Cardo s obchody, kde se prodávalo hedvábí, šperky, víno a koření. Večer návrat do Ammánu. Nocleh.
11. den: Časně ráno odlet přes Istanbul do Prahy.

Novinky Erika Tour

Nabídky, novinky, informace...

Sledujte nás: