To nejlepší z Jižní Afriky

Jihoafrická r. Jihoafrická r. Johannesburg

žádný termín od 1. listopadu 2020

14 -denní zájezd

ubytování:hotel ***

doprava:letecky

strava:snídaně

od 76 490 Kč

Slevy

  • FIRST MINUTE:
  • 6 % ze základní ceny zájezdu při složení zálohy do 10. 1. 2019 (u exotických zájezdů 5 % minimálně 9 měsíců před odjezdem)
  • 4 % ze základní ceny zájezdu při složení zálohy do 10. 2. 2019 (u exotických zájezdů 3 % minimálně 9 měsíců před odjezdem)
  • 3 % ze základní ceny zájezdu při složení zálohy do 10. 3. 2019 (u exotických zájezdů 2 % minimálně 9 měsíců před odjezdem)

Cena zahrnuje

  • letenka Praha - Johannesburg a Kapské Město - Praha
  • letištní taxy ve výši 9.000 Kč
  • místní let Johannesburg - Port Elizabeth
  • transfery a doprava
  • 10x ubytování se snídaní
  • 1x oběd
  • vstupy zahrnuté v programu
  • místní taxy
  • místní a český průvodce
  • povin. pojistění CK

Cena nezahrnuje

  • příplatek na jednolůžkový pokoj 8.700 Kč (příplatek: 8700 Kč)
  • lanovka na Stolovou horu
  • spropitné
NESKUTEČNÉ PŘÍRODNÍ KRÁSY, FANTASTICKÉ SAFARI V NÁRODNÍCH PARCÍCH
Jižní Afrika láká návštěvníky neskutečnými přírodními krásami – národní parky plné divokých zvířat a fantastických rostlin, pestrá směs obyvatel, slavné panorama Kapského města a Mys Dobré naděje, jehož překonání znamenalo vidinu šťastného návratu.... to vše tvoří kouzlo této jedinečné země.

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy
2. den: Přílet do Johannesburgu. Prohlídka hlavního města JAR Praetorie – dům Paula Krugera – nyní muzeum, Union Buildings – sídlo vlády, Voortrekker Monument – národní památník věnovaný původním Transvaalským usedlíkům. Ubytování, nocleh.
3. den: Odjezd do Mpumalangy –zajímavou krajinou přes Middelburg, Belfast, Dullstroom (pstruzi), Long Tom Pass a Sabie k NP Kruger. Nocleh.
4. den: Celý den v Krugerově národním parku – brzy ráno vyjedeme k Phabeni Gate a putování světoznámou rezervací (fakultativně v terénních vozech) – pozorování řady druhů afrických zvířat ve volné přírodě – fantastický zážitek. Budeme-li mít štěstí, spatříme i tzv. velkou pětku – slona, nosorožce, lva, leoparda a buvola. Návrat na nocleh.
5. den: Panorama Route – kouzelná cesta vrchovinou Drakensberg. Vyhlídka Three Rondavels – dechberoucí pohled na 26 km dlouhý Blyde River Canyon. Bourke´s Luck Potholes – hluboké cylindrické jeskyňky – „hrnce“ vytvořené vodní erozí. Zde se setkávají Blyde (Šťastná) a Treur (Smutná) řeka a formují fantastický Blyde kaňon. Vyhlídka God´s Window – snad nejkrásnější výhled do 1000 m hloubky „Lowveld“. Odjezd na nocleh.
6. den: Zpět do Johannesburgu a let do George, transfer do Krysny – nocleh.
7. den: Cesta přes Wilderness, George přes majestátný pass Outeniqua do Oudtshoornu – hlavního města pštrosího farmaření. Exkurze na pštrosí farmě, možnost typického oběda. Jeskyně Cango – jedny z nejznámějších vápencových formací na světě. Nocleh.
8. den: Překrásná rezervace NP Tsitsikamma – původní obyvatelé ho nazývali místo šumivé vody – deštný prales. Adrenalinový zážitek – po visutém mostě přejdeme ústí řeky Storms. Poté cesta po slavné Garden Route – kouzelné přímořské cestě – výletní město Plettenberg Bay – klenot Zahradní cesty se zlatým pískem a horami v pozadí. Návrat do Knysny a projížďka podél Knysna Waterfront při západu slunce. Nocleh.
9. den: Odjezd do Swellendam – třetího nejstaršího města Jižní Afriky a poté do Kapského města – mateřského města Jižní Afriky – prohlídka – kolem hradu Dobré naděje, po Heerengrachtu a Adderley Street známé množstvím památníků, Groote Kerk, Kulturní muzeum, procházka původními Zeleninovými zahradami Východoindické společnosti. Dále Malay Quarter, Tamboerskloof a Greenmarket Square a závěr na Viktoria aAlfred Waterfront – pobřežní promenádě se spoustou obchodů, restaurací a zábavy. Nocleh.
10. den: Výlet k Mysu Dobré naděje přes předměstí napobřeží – Sea Point, Clifton a Camps Bay do Hout Bay – centrum rybářského průmyslu. Po pobřežní scénické Chapman´s Peak Drive s nádhernými výhledy na Atlantický oceán a Mys Dobré naděje. Zde přírodní rezervace, která je domovem řady druhů afrických antilop, pakoňů, paviánů a pštrosů. Květinám dominují protey. Procházka na Cape Point – s fantastickým výhledem, oběd si užijete v restauraci Black Marlin. Kolonie tučňáků Jackass Penguin Colony a poté přes malá pobřežní města Fishhoek a Muizenberg do nádherné botanické zahrady Kirstenbosch – fantastická expozice proteí a dalších původních rostlin, z nichž mnohé jsou unikátní pro květinové „království“ mysu. Nocleh.
11. den: Výlet do oblasti známé jako „Cape Flats“ – návštěva městeček Guguletu a Langa – denodenní život prostých lidí – dělníků, obchodníčků, tradičních ranhojičů, zastávka na skleničku v tradiční hospůdce „shebeen“. Pokračování do Stellenbosh – druhého nejstaršího města Jižní Afriky – procházka centrem s duchem prvních holanských osídlenců. Poté vinná cesta s ochutnávkou místního vynikajícího vína. Nocleh.
12. den: Volno v Kapském městě – možnost nákupů nebo výletu na Stolovou horu. Nocleh.
13. den: Odlet a přílet do Prahy.
14. den: Odlet a přílet do Prahy.

Novinky Erika Tour

Nabídky, novinky, informace...

Sledujte nás: