Moravské Toplice - mimořádné lázně s černou vodou

Slovinsko Slovinsko

žádný termín od 5. března 2023

4 -denní zájezd

ubytování:hotel ****

doprava:autokarem

strava:polopenze

od 8 690 Kč

Slevy

  • first minute do 10. 1. 400 Kč
  • Seniorská sleva 55+: 250 Kč (nesčítá se s jinými slevami) 250 CZK (sleva: -250 Kč)

Cena zahrnuje

  • 3x nocleh v hotelu Termal 4* - dvoulůžkové pokoje
  • 3x polopenze - bohaté švédské stoly
  • každý den neomezený vstup do Terme 3000 a hotelového welness s termálními prameny
  • doprava klim. busem
  • průvodce
  • povin. poj. CK

Cena nezahrnuje

  • místní taxa ve výši 6,5 EUR - platí se na místě
  • informace - doporučené vstupné 35 EUR
SLOVINSKÉ LÁZNĚ TŘETÍHO TISÍCILETÍ
Poznejte léčivou sílu severního Slovinska – poznejte léčivou sílu černé vody! Poznejte lázně Moravské Toplice. Zdejší prameny byly objeveny v 50. letech minulého století čirou náhodou - při hledání ropy z pokusných vrtů vytryskla z hloubky 1.500 m horká voda (72°C), která dala vzniknout dnešnímu modernímu lázeňskému komplexu 3. tisíciletí. Vy zde budete moci relaxovat v areálu, jehož vodní plocha je 5.000 m2 a zahrnuje 22 venkovních a vnitřních bazénů o teplotě 30 - 38°C. Ubytováni budete v kvalitním hotelu Termal 4*, který leží jen pár kroků od lázeňského resortu Terme 3000 a sám má vlastní welness centrum se 2 venkovními bazény, z nichž jeden má unikátní černou vodu a s 1 vnitřním bazénem o teplotě 34 - 37°C. Hoteloví hosté mají neomezený vstup do resortu Terme 3000.

Stravování: polopenze

bohaté švédské stoly
Hotelová restaurace nabízí bohatý výběr evropské, ale i tradiční slovinské kuchyně. Polopenze je nabízena formou výborných švédských stolů (snídaně a večeře).

Ubytování: hotel ****

hotel**** - dvoulůžkové pokoje s vl. přísl.
Hotel má vlastní wellness centrum s termálními venkovními bazény a 1 vnitřním bazénem o teplotě 34 -37°C, a také finskou saunu. Hoteloví hosté mají neomezený vstup do resortu Terme 3000 se 22 venkovními a vnitřními bazény o celkové vodní ploše 5 000 m2. Nechybí ani léčebné centrum Thermalium, s nímž je hotel Termal propojen spojovací chodbou a kde se podávají různé procedury. Hotel Termal svými službami a kvalitou uspokojí i náročnější klientelu.

Pokoj:

Moderní klimatizované 2-lůžkové pokoje (možnost 1 přistýlky) s příslušenstvím, telefonem, TV-SAT, minibarem, trezorem a balkonem (za příplatek). Klientům je k dispozici na pokoji župan.

Program zájezdu

1. den: Odjezd brzy ráno přejezd přes Rakousko do Slovinska, krátká zastávka u zříceniny kláštera Žička Kartuzia pod svahy Pohorie. Poté příjezd do Moravských Toplic a ubytování v hotelu. Podvečerní relaxace u bazénů s termální vodou: s bílou vodou (blahodárné účinky na pohybové ústrojí) a s černou vodou (jedinečná voda s příměsí ropy má léčebné účinky na kožní problémy). Večeře ( bufet), nocleh.
2. den: Po snídani relaxace v TERME 3000 nebo v hotelovém wellness, odpoledne si vyjedeme do Lendavy, v jejímž okolí absolvujeme projížďku vinicemi Lendavské Gorice. Vystoupáme na 53,5 metrů vysokou rozhlednu, která je vlastně konstrukčně ojedinělé vinárium, s překrásným výhledem na vinné tratě. Pod rozhlednou je příjemné posezení s možností degustace vína. Podvečerní relaxace, večeře, nocleh.
3. den: Výlet do městečka Ptuj - nejstaršího města Slovinska - architektonické klenotnice: dominikánský klášter, hrad Ptuj s regionálním muzeem, městská radnice, městská věž a socha Orfea, popř. romantická procházka podél řeky Drávy. Na závěr budete mít možnost navštívit nejstarší a nejuznávanější vinařství Slovinska Ptujska kleť. Vinné sklepy v klášterním komplexu minoritů byly vybudovány ve 13. stol. a patří mezi nejstarší na světě. Při jejich prohlídce uvidíte historické dřevěné sudy a také vzácný archiv, který obsahuje i víno z nejstarší vinné révy na světě zvané Stará trta. Současná výborná bílá vína se vyrábí pod značkou Pullus a jestli byste rádi něco zvláštního, potom ochutnejte růžovou Žametovku. Odpoledne relax v hotelovém wellness nebo v Terme 3000, večeře, nocleh.
4. den: Po snídani relaxace v TERME 3000 a kolem poledne odjezd přes Rakousko do ČR. Návrat ve velmi pozdních nočních hodinách.

Novinky Erika Tour

Nabídky, novinky, informace...

Sledujte nás: