Poklady Polska

05.08. - 11.08.24 pondělí - neděle
snídaně autokarem
Sleva 3% 15 190 Kč 14 690 Kč
cena za 7 dní (6 nocí)

Slevy

  • First minute
  • Seniorská sleva 55+: 200 Kč (nesčítá se s jinými slevami) (sleva: -200 Kč)

Cena zahrnuje

  • 6x nocleh se snídaní
  • doprava - klim. bus
  • průvodce
  • povinné poj. CK

Cena nezahrnuje

  • místní poplatky
  • příplatek na 1/1
  • večeře (bude možno objednat před odjezdem)
HISTORICKÉ PERLY POLSKA!
Pojeďte s námi objevovat stále více vyhledávané klenoty střední Evropy jako jsou oblasti Slezska a Malopolska. Jsou to místa někdy ještě ne zcela objevená, ale místa, kde se psala polská historie, místa, která jsou připravená předvést svoji neobyčejnou krásu. Navštívíme historické město Kazimierz Dolny, Palác Zamoyských v Kozlówce, krásný Lublin s neslavně proslulým Majdankem, jeden z největších evropských palácových komplexů Lancút. Čeká nás i monumentální a historický Krakov (UNESCO), mystické poutní místo Czenstochowa a neuvěřitelně krásný dřevěný malovaný kostel ve Svidnici. Program si také odlehčíme návštěvou Zakopaného a relaxem v místních termálech.stavit.

Ubytování: hotel

hotel - dvoulůžkové pokoje s vl. přísl.

Program zájezdu

1. den: Odjezd ráno, přejezd do Polska a příjezd do Czenstochowe – „polských Lurd“ – kouzelnéko poutního místa s mariánskou svatyní a klášterním komplexem na Jasné hoře. Nocleh.
2. den: Ráno se vydáme do města Kazimierz Dolny, které je malebně umístěno mezi dvěma kopci a může se pochlubit jedním z nejlépe dochovaných center v Polsku – prohlídka. Rynek obklopuje zajímavá směsice historických budov – vedle sebe zde stojí nádherné městské domy bohatých kupců a prostší stavby s verandami v 1. patře, které vyčnívají zpod šindelových střech s prudkým sklonem. Jedny z nejkrásnějších domů jsou domy bratrů Przybylových. Mezi renezančními domy v Senátorské ulici vyniká manýristický dům Celejowských. Na Malém Rynku najdeme bývalou Starou synagogu i košer řeznictví (dnes galerie). Na kopci nad městem stojí zřícenina hradu ze 14. stol., odkud je pěkný výhled na město. Další oblíbené vyhlídkové místo ne z dalšího Návrší Třech křížů. Odjezd na ubytování, nocleh.
3. den: Dnes se nejprve vydáme do vsi Kozlówka, kde se nachází Palác Zamoyských, který patří k nejvelkolepějším v celém Polsku. Je to barokní komplex s honosnou uměleckou výzdobou interiérů. V bývalé kočárkárně vznikla Umělecká galerie socialistického realismu. Poté se vydáme do Lublinu. Toto historické město je největší ve východním Polsku. Středověkou honosnost Lublinu můžeme obdivovat ve Starém Městě - kompaktní pěší zóně spojené lávkou s přilehlým zámeckým vrchem. Hlavním vstupem do Starého Města je Krakovská brána. Ta vás uvede do pěší zóny se spletí dlážděných uliček propojujících jednotlivá náměstí obestoupená arkádami. Největší náměstí je Rynek s velkou Starou radnicí, řadou významných měšťanských domů a s katedrálou – velkou bazilikou ze 16. stol. Zde vás zaujme třeba Akustická místnost s opravdu výjimečnou akustikou. Budete se moci projít po Stezce Lublinským podzemím, kde se seznámíte s bohatou lublinskou historií a hlavní severní vstup do Starého Města Grodzka brána, která po staletí symbolicky oddělovala křesťanský a židovský Lublin nás potom dovede po mostě z červených cihel k lublinskému zámku. V zámku je velmi zajímavá kaple Nejsvětější Trojice s úžasným souborem středověkých fresek a Zámecké muzeum s excelentním oddělením etnografie. Majdanek – bývalý koncentrační tábor založený Himmlerem v r. 1941 – mrazivá výstraha budoucím generacím. Odjezd na nocleh.
4. den: Nejdříve vyrazíme na prohlídku palácového komplexu Lancút jedné z nejkrásnějších aristokratických rezidencí v Polsku. Ve starých stájích sídlí Muzeum pravoslavného umění. Najdeme zde i krásné orchideárium obnovené v r. 2008. Komplex je obklopený pečlivě udržovanými zahradami, malebný anglický park ukrývá také řadu pavilónů a hospodářských budov. Přejezd do Wieliczky – návštěva unikátního solného dolu (UNESCO) – labyrint galerií, sálů a kaplí vtesaných do šedé soli. Nocleh.
5. den: Krakow – dřívější hlavní město Polska a po staletí sídlo polských králů. Krakowské Staré Město je jeden z nejúžasnějších dochovaných komplexů- starých měst v Evropě - celodenní prohlídka tohoto nádherného historického města: královský zámek Wawel, katedrála, Královská cesta, kostel p. Marie, Sukiennice – krámky ze 13. stol., univerzita Collegium Maius, uličky starého města, Kazimierz – krakovská židovská čtvrť (UNESCO). Nocleh.
6. den: Celodenní výlet do Zakopaného, malebného tatranského střediska, které je označováno za druhé hlavní město Polska. Město je umístěno v úzkém údolí mezi Tatrami a kopcem Gubalówka, odkud je krásný rozhled na Tatry. Snadno se tam dostaneme pozemní lanovkou. Město je známé také svým goralským folklórem – malebnou dřevěnou architekturou a také kulinářskými goralskými specialitami. Prohlédneme si architekturu města a vyjedeme si pozemní lanovkou na Gubalowku, kde si užijeme nádherný výhled na Tatry. Odpoledne se vydáme do nedalekých termálních lázní, kde jsou venkovní bazény stylizované do protékající řeky. V areálu jsou bazény s různou teplotou vody až do 42,5 °C – relaxace. Návrat do Krakova, nocleh.
7. den: Dnes se vydáme na zpáteční cestu, kterou si okořeníme návštěvou města Svídnice, které bylo po staletí druhé nejdůležitější město Slezska. Prohlédneme si živé převážně barokní hlavní náměstí s 2 pěknými fontánami a radnicí. Nedaleko stojí gotický kostel sv. Stanislava s majestátní 103 m vysokou zvonicí (3. nejvyšší v Polsku). Ale hlavně si prohlédneme Mírový kostel postavený v 50. letech 17. stol. evangelickou menšinou. Je to nádherně zdobený dřevěný kostel, jeden ze tří, které byly postaveny na území Slezska. Musely být vybudované bez použití kamene a cihel, bez kamenných základů, věže, zvonu a mimo město. Poté odjezd a návrat kdo ČR.

Novinky Erika Tour

Nabídky, novinky, informace...

Sledujte nás: