Poklady Vietnamu a Kambodže

Vietnam Vietnam Ho Chi Minhovo město/Saigon

žádný termín od 25. února 2021

17 -denní zájezd

ubytování:hotel ***

doprava:letecky

strava:plná penze

od 73 490 Kč

Slevy

  • first minute

Cena zahrnuje

  • Letenky Praha - Hanoi a Saigon - Praha s přestupy
  • letištní taxy ve výši 9.000 Kč,
  • místní lety Hanoi - Hue, Da Nang - Cam Ranh a Cam Ranh - Saigon v ekonomické třídě
  • mezinárodní let Siem Reap - Saigon
  • transfery,
  • doprava na výlety v klimatizovaných autech a mikrobusech
  • 14x nocleh v hotelech 3* - dvoulůžkové pokoje s vl. soc. zařízením
  • 14x plná penze,
  • všechny vstupy dle programu
  • lodní výlety
  • místní a český průvodce
  • 1/2 l minerální vody na osobu a den
  • povinné pojištění CK

Cena nezahrnuje

  • vietnamské vízum – dvojí vstup 65 USD (příplatek: 65 $)
  • kambodžské vízum cca 25 USD (příplatek: 25 $)
  • příplatek na jednolůžkový pokoj 6.950 Kč (příplatek: 6590 Kč)
  • spropitné
TO NEJLEPŠÍ Z INDOČÍNY!
Vietnam a Kambodža – ten první s tisíciletou kulturou pod vlivem Číny, Kambodža s kulturou, která náležela k Západní Indii. Obě země byly potom ještě spolu s Laosem sjednoceny v době francouzské kolonizace v umělém impériu, jehož území dnes nazýváme Indočína. Jejich nádherné památky i krajina jako vystřižená z fantastických snů lákají stále více turistů. V neposlední řadě k tomu přispívá i pohostinnost a vřelost obyvatel obou zemí.

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy.
2. den: Přílet do Hanoje. Ubytování. Návštěva jezera Hoan Kiem s Chrámem Jadeitových hor a operou. Hodinová projížďka rikšou ve Staré čtvrti a první seznámení s tímto zajímavým městem. Večer návštěva představení tradičního vodního loutkového divadla. Nocleh.
3. den: Dopoledne city tour Hanojí – Ho-Chi Minovo Mauzoleum, Pagoda jednoho sloupu, Chrám literatury aj. Odpoledne odjezd do Ha Long. Nocleh.
4. den: Ha Long – lodní výlet po zálivu Ha Long Bay – vyhlídková plavba neobyčejně krásnou krajinou s 3000 malými ostrovy a fantastickými vápencovými útvary (UNESCO). Návštěva tajuplných jeskyní Thien Cung a Dau Go. Návrat do Hanoje, cestou návštěva But Thap Pagody a romantických vesniček. Transfer na letiště a přelet do Hue, nocleh.
5. den: Lodní výlet po Voňavé řece k pagodě Thien Mu. Poté návštěva Císařského paláce se Zapovězeným purpurovým městem, Minh Mang – Královská hrobka a hrobka Tu Duc. Pokračování do Hoi An, cestou fotostop při přejezdu Passu Oceánských mraků. Odpoledne procházka po Hoi An – starém městě s návštěvou Pagody Phuoc Kien, starého domu Tan Ky, japonského zastřešeného mostu, měšťanských domů a tradičních trhů. Nocleh.
6. den: Pokračování do Danangu – zastávka u Mramorových hor, návštěva muzea Čamů, poté přelet do Cam Ranh Bay, a transfer do přímořského letoviska Nha Trang – nejznámější vietnamské plážové promenády s průzračně tyrkysově zbarveným mořem. Nocleh.
7. den: Volno, odpočinek, koupání v Jihočínském moři. Nocleh.
8. den: Transfer do přístavu Cau Da, výlet lodí k akváriu Tri Nguyen, rybářské vesnici a ostrovu Mun. Návrat a prohlídka města s návštěvou věží Po Nagar Cham, pagody Long Son, tržiště Dam a výběžku Hon Chong. Nocleh.
9. den: Odjezd na letiště a přelet do Saigonu. Krátká prohlídka – zvenčí Palác sjednocení, katedrála Notre Dame, Centrální pošta. Nocleh.
10. den: Odjezd do My Tho, vstupní brány do delty Mekongu, projížďka po řece s krásnými výhledy na břehy, ostrovy Drak, Jednorožec, Želva a Fénix, rybí plovoucí trh aj. Přistaneme na ostrově Želva, navštívíme sad tropického ovoce, ochutnáme tradiční sezónní ovoce a poslechneme si tradiční jihovietnamskou hudbu. Na malé džunce projedeme přírodní kanál Vam Chua, navštívíme včelí farmu a ochutnáme medový čaj. Projedeme se tradičním dopravním prostředkem – vagónkem tlačeným motokolem po venkovských cestách. Navštívíme dílničku, kde se vyrábí kandovaný kokos a ochutnáme tuto čerstvou pochoutku. Vrátíme se na velkou loď do My Tho a dále do Can Tho. Nocleh.
11. den: Lodní výlet do Cai Rang na největší plovoucí trh. Poté odjezd do Chau Doc a odpolední lodní výlet k Čamské vesnici, islámské mešitě a hoře Sam. Nocleh.
12. den: Výlet lodí do Phnom Penhu, který byl kdysi považován za nejkrásnější město Indočíny. Ubytování a prohlídka: návštěva nestaršího chrámu Wat, sochu pramáti Penh, pomník osvobození, Muzeum genocidy, Národní muzeum, Královský palác se Stříbrnou pagodou. Procházka po nábřeží u soutoku řek Mekong a Tonle Sap. Nocleh.
13. den: Návštěva muzea Toul Sleng – bývalého vězení Rudých Khmérů, potom návštěva centrálního trhu Phsar Thom Thmei (styl art-deco) a přejezd lodí do Siem Reap – naší základny k objevování starověkého hlavního města Khmérského impéria – Angkoru. Nocleh.
14. den: Zájemci mohou obdivovat v Angkoru i východ slunce. Návštěva zřícenin unikátního hlavního města Angkor Thom (UNESCO) z 12. stol.: jižní brány, chrámu Bayon s obrovskými tvářemi bódhisattvy Avalókitešvary, Sloní terasy, Angkorského národního muzea a slavného chrámu Angkor Wat – největšího hinduistického chrámu světa (nejdelší basreliéf na světě). Na závěr dne romantický západ slunce z Bakheng Hills. Večer Aspara Dance Show. Nocleh.
15. den: Návštěva chrámu Ta Prohm – jednoho ze zdejších nejkrásnějších chrámů, fontána Neak Pean, nejvzdálenější chrám velkého okruhu Ta Som, Preah Khan temple a návštěva unikátního interiéru cihlových soch Prasat Kravan, Srah Srang aj. Transfer na letiště do Siem Reap a odlet do Saigonu. Nocleh.
16. den: Výlet do partyzánské oblasti Cu Chi a návštěva podzemních tunelů. Návrat do Saigonu, půldenní prohlídka s návštěvou úchvatného Čínského města s pagodou Thien Hau tržištěm Binh Tay. Poslední nákupy suvenýrů. Transfer na letiště, odlet.
17. den: Přílet.

Novinky Erika Tour

Nabídky, novinky, informace...

Sledujte nás: