Jezerní a horské perly Itálie a Švýcarska

Itálie Itálie Como

žádný termín od 19. května 2023

6 -denní zájezd

ubytování:hotel

doprava:autokarem

strava:snídaně

od 7 990 Kč

Slevy

  • first minute do 31. 3. 2023
  • Seniorská sleva 55+: 300 Kč (nesčítá se s jinými slevami)

Cena zahrnuje

  • 3x nocleh se snídaní – hotel - dvoulůžkové pokoje s vl. příslušenstvím
  • doprava – klim. bus
  • průvodce
  • povinné pojištění CK

Cena nezahrnuje

  • 3 italské večeře – 1650 Kč (příplatek: 1650 Kč)
  • místní taxa
  • příplatek na jednolůžkový pokoj 2100 Kč (příplatek: 2100 Kč)
  • jízdenka na horský express (podléhá aktualizaci)
  • informace - doporučená částka na vstupy 75 EUR
KOUZELNÁ MÍSTA ITALSKO - ŠVÝCARSKÉHO POMEZÍ!

Noblesní oblast jezer na pomezí Švýcarska a Itálie vás uchvátí svou kouzelnou přírodou, klasickým šarmem a elegancí konce 19. stol. Uvede vás do pohody a strávíte zde několik dní v „jiném světě“. Jako z jiného světa vyhlíží i krajina, kterou budete moci sledovat z Bernina Expressu.

Ubytování: hotel

hotel - dvoulůžkové pokoje s vl. přísl.

Program zájezdu

1. den: Odjezd ve večerních hodinách.
2. den: Oblast Engadinu, která je pro své klima s největším počtem slunečných dnů ve Švýcarsku prázdninovým rájem horních vrstev. Svatý Mořic – olympijské středisko – krátká procházka u jezera. Poté přejezd do Itálie do městečka Pontresina, zde přestup na slavnou horskou dráhu a vlakem „Bernina-Express“ (UNESCO) přejedeme přes průsmyk Bernina, přes viadukty, tunely a galerie, kolem jezer a ledovců do Poschiava. Kdo nebude chtít jet vlakem, přejede do Poschiava busem. Dále Tremezzo u jezera Lago di Como - návštěva Villy Carlotta se světově proslulými terasovitými zahradami s bujnou zelení a rozkošnými průhledy. Odjezd na ubytování.
3. den: Stresa – nejvýznamnější italské lázeňské město při Lago Magiore. Místní bujné zahrady přímo vybízejí k procházkám. Lodní výlet na Boromejské ostrovy. Těmto přírodním skvostům přidávají na půvabu umělé jeskyně, letohrádky a zahrady s parkovou úpravou. Na ostrově Isola Bella stojí Palazzo Borromeo ze 17. stol. s úchvatnou zahradou plnou teras, fontán, pávů a plastik. Isola dei Pescatori je rybářským ostrovem, Isolu Madre zaujímá z velké části botanická zahrada s anglickým parkem se vzácnými stromy, keři a květinami (loďka ji pouze objíždí). Odjezd na nocleh.
4. den: Lago di Como – kouzelné jezero pod zasněženými vrcholy Rétských Alp. Vyjížďka lodí do Bellagia, které bývá považováno za nejhezčí město v Itálii ukryté mezi cypřiši porostlými kopci s hotely omítnutými v odstínech karamelu, broskve a smetany s kamennými schodišti a s barevnými okenicemi. Možnost prohlídky zahrady u vily Melzi nebo Serbelloni. Elegantní město Como s nádhernou polohou, s majestátní katedrálou, radnicí Broletto a malebnými uličkami. Návrat na nocleh.
5. den: Návštěva Lugana – letoviska ležícího při stejnojmenném jezeru mezi vyhlídkovými horami Monte Bre a San Salvatore. Jedinečně půvabné letovisko je oblíbeným střediskem: katedrála San Lorenzo, kostel S. Maria d. Angioli – pašijový výjev, prohlídka centra letoviska i parku. Možnost výjezdu lanovkou na Monte Bre nebo na San Salvatore. Návštěva čokoládovny Alpenrose v Caslanu s možností nákupu (za výrobní cenu). Potom cesta zpět.
6. den: Příjezd v ranních hodinách.

Novinky Erika Tour

Nabídky, novinky, informace...

Sledujte nás: