Itálie - Lyžování v Dolomitech - Val di Fassa Středisko Pera - Hotel Rizzi** Autobusem

Slevy

  • sleva na 4. lůžko + dětská cena již zohledněna v ceníku
  • first minute 1000 Kč do 15. 11. 2022

Cena zahrnuje

  • 5x nocleh–pokoje s vl. soc. zařízením
  • 5x polopenzi
  • úklid
  • dopravu – bus zůstává a vozí klienty dle programu
  • technického delegáta
  • povin. poj. CK

Cena nezahrnuje

  • skipass
  • SKIPASSY DOLOMITI SUPERSKI: (ceny v EUR)
    počet dní29. 1. - 18. 3. 2024
    DospělýJuniorSenior
    5352228293
    *junioři - nar. po 26. 11. 2008 - 2015
    *senioři - nar. před 26. 11. 1958
    *děti do 8 let (naroz. po 28. 11. 2016)) mají skipas zdarma, pokud jeden z rodičů má stejný typ skipasu
    *foto není nutné
Nabízíme lyžování v údolí VAL DI FASSA, horském středisku PERA, které těsně navazuje na POZU, v nadmořské výšce 1320 m asi 40 km od Bolzana a 10 km od Moeny.
Ubytování v hotelu RIZZI s italskou polopenzí ( snídaně bufet a večeře tříchodová s výběrem), pokoje jsou s vlastním příslušenstvím.
Doprava autobusem, ten zde zůstává, každé ráno po snídani naváží klienty k lanovkám a zde pak čeká.
Mimo údolí Val di Fassa ( z kterého se můžeme přímo napojit na SELLA RONDA a projet si středisko jako Alta Badia, Val Gardena a Marmoláda, pojedeme také do údolí Val di Fiemme/Obergen a do údolí Trevalli. Pro klienty kteří nechtějí využít náš bus staví přímo u hotelu placený skibus, který je po střediscích Val di Fassa odveze s nebo mohou využívat lyžování přímo ve středisku Pera- lanovka cca 200 m od hotelu.
Odjezd 12.2. ráno, navečer ubytování, večeře, nocleh, druhý až šestý den lyžování, po posledním lyžování odjezd domů. Návrat 18.2. v ranních hodinách.

VAL DI FASSA

Val di Fassa se nachází v jihozápadní části Dolomitů v regionu Trentino, sousedí s Jižním Tyrolskem.Idylické údolí je doslova obklopeno známými vrcholky, tyčí se tu např. Cima Catinaccio (2.981 m), Sassolungo (3.181 m) anebo horský masiv Gruppo del Sella.
Jeden z největších skiareálů v regionu - lyžařský okruh Sella Ronda, patří k největší lyžařské oblasti nejen v Itálii, ale v celé Evropě - a sice k Dolomiti Superski.
Pozza di Fassa je malá horská obec s přibližně 2 tisíci byvateli v samém centru italského údolí Val di Fassa. Nachází se na prosluněných svazích v nadmořské výšce 1.430 m, před fascinujícím panoramatem pohoří Dolomity.
Městečko leží na úpatí Rosengartenu (2.983 m.n.m.) a láká návštěvníky svou typickou jižní atmosférou. Centrální poloha místa je ideálním výchozím bodem pro objevování nedotčené okolní přírody. Nádherné údolí Val di Fassa je orámováno impozantními vrcholky masívu Sella, horou Rosengarten a pohořím skupiny Monzoni.
Útulná horská vesnička Pera di Fassa leží v malebném údolí Val di Fassa, v nádherném prostředí na úpatí Rosengartenu, v nadmořské výšce 1.370 metrů. Je součástí obce Pozza di Fassa. Jméno "Pera" zřejmě pochází z latinského slova "petra", což znamená v překladu kámen. Předpokládá se, že název odkazuje na velký kámen, který leží v blízkosti hotelu.

Výhody střediska

  • Krásné a nadmíru přívětivé údolí táhnoucí se jako „prodloužení“ Val di Fiemme až pod nejvyšší horské štíty centrálních Dolomit.
  • Nejen pestrá lyžařská nabídka Val di Fassa e Carezza, ale zejména téměř 400 kilometrů Sella Rondou „na lyžích“ propojených sjezdovek i v rámci sousedních středisek Val Gardena / Alpe di Siusi, Arabba / Marmolada a Alta Badia aneb lyžařský kolotoč maximálního rozměru. Lyže sundáte jen u kabinových lanovek či na oběd a absolvujete celodenní cestování za sluncem po lyžařských trasách tak dlouhých, že nohy již začínají bolet a přemýšlíte, jak stihnout cestu zpět.
  • Nedávno realizované vzájemné propojení skiareálů Ciampac a Buffaure jako další lyžařská houpačka, která má mnoho co nabídnout a určitě mile překvapí, nebo méně známé, častokrát opomíjené, a proto i stále poloprázdné, přesto však výborné areály Passo Costalunga a Ciampedié.
  • V neposlední řadě i nedaleké a nadmíru oblíbené areály Ski Area Alpe Lusia, Passo San Pellegrino / Falcade a Ski Center Latemar v rámci jižním směrem ležícího Tre Valli a Val di Fiemme jako „vedlejší“ doplněk již beztak široké lyžařské nabídky.
  • abnormálně pestrá paleta volného terénu a extrémního lyžování. Především adrenalinové výzvy v podobě sjezdů ze Sass Pordoi se řadí k absolutní špičce nejen italských freeridů.
  • Unikátní noční lyžování na nadmíru kvalitní závodní sjezdovce Aloch v Pozza di Fassa a v posledních letech i výrazně posílená nabídka funparků pro snowboardisty.
  • Vysokokapacitní přepravní zařízení, v průměru velice moderní, rychlé a maximálně zpohodlňující cestu vzhůru, každodenní dokonalá upravenost přehledně značených sjezdovek, výborné sněhové podmínky podpořené nejen vysokou nadmořskou výškou, ale i výkonným, letos opět posíleným, zasněžovacím systémem a snad stále slunečné počasí.
  • Loňská novinka - lanovka funifor Alba - Col dei Rossi s kabinami pro 100 osob, spojující Albu di Canazei se zónou Belvedere, letos nová úprava několika sjezdovek, snowparku a renovace kabinkové lanovky Pradel – Col Rodella
  • Předloni byla rozšířena pista Bosco na Ciampacu s novým umělým zasněžováním, nová 2 km dlouhá černá sjezdovka z Buffaure do Pozza di Fassa, a též 6sedačka Tschein na Carezze prodloužená oproti staré 3sedačce až k centru Nova Levante
  • Optimální běžkařská nabídka včetně úseků zapojených do světoznámé Marcialongy, dálkového běhu, který každoročně poslední lednovou neděli pořádá Val di Fassa spolu s Val di Fiemme
  • překrásné vysokohorské scenérie centrální části Dolomit vybízející ke koupi co největší paměti do foťáku
  • jednoznačně nejnižší průměrná finanční náročnost v porovnání s dalšími 3 středisky na okruhu Sella Ronda


Nevýhody střediska

  • vyšší počet návštěvníků v nejpreferovanějších termínech a tedy i potenciální ranní fronty u údolních nástupních míst kabinových lanovek

vyšší cenová náročnost v porovnání s menšími a nejen italskými středisky jako logický důsledek jak nabízené rozlohy a kvality sjezdovek, tak i evropského věhlasu a žádanosti

Ubytování: hotel **

hotel Rizzi

Program zájezdu

1. den: Odjezd ráno. Přejezd přes SRN a Rakousko do Itálie do střediska Pera, ubytování, nocleh.
2. den: Po snídani lyžování, večeře, nocleh.
3. den: Po snídani lyžování, večeře, nocleh.
4. den: Po snídani lyžování, večeře, nocleh.
5. den: Po snídani lyžování, večeře, nocleh.
6. den: Po snídani lyžování, po lyžování odjezd.
7. den: Návrat do ČR.

Novinky Erika Tour

Nabídky, novinky, informace...

Sledujte nás: