Fascinující Namibie

Namíbie Namíbie

žádný termín od 6. října 2020

13 -denní zájezd

ubytování:hotel

doprava:letecky

strava:plná penze

od 82 990 Kč

Slevy

  • first minute

Cena zahrnuje

  • letenka Praha - Windhoek - Praha s přestupy
  • letištní taxy ve výši 8.500 Kč
  • transfery
  • doprava během zájezdu
  • 11x nocleh
  • 10x plná penze (z toho 4x obědový piknikový balíček)
  • 1x polopenze
  • veškeré vstupy do národních parků a k přírodním monumentům
  • výpravná plavba za delfíny a tuleni
  • 90 min. pobřežní projížďka ve Swakopmundu
  • český a místní průvodce
  • povinné pojištění CK

Cena nezahrnuje

  • Cena nezahrnuje: spropitné
  • fakultativní programy
NESKUTEČNÉ ZÁŽITKY, FANTASTICkÉ UMĚNÍ PŘÍRODY
Namibie symbolizuje pravé kouzlo jižní Afriky. Je to země svérázné drsné pouštní krajiny, která ale fascinuje neskutečnou krásou. Písečné duny, fantastická skaliska, travnaté stepi, roztodivné rostliny a bohatost zvěře. Země fascinujících kontrastů a barev. To je lákadlo, pro cestovatele, fotografy i pro romantické duše.

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy s přestupy.
2. den: Přílet do Windhoeku, transfer do hotelu, ubytování. Poté prohlídka hlavního města včetně Katutura Township. Shlédnete historické budovy, památníky a kulturní muzea. Navštívíte Christus church, Tintenpalast (Parlament), Alte Fest (stará pevnost) a hrad Heinitzburg. Panoramatický pohled z kopce milenců, návštěva Namibijského uměleckořemeslného centra. Poté návštěva starého hřbitova v Hochland parku, kde se dovíte více o slamu Katutura a podíváte se do Single Quaters, na trh masa, typické restaurace uvidíte domy Hakahana. Večeře ve slavné restauraci Joes Beerhouse. Nocleh.
3. den: Pojedete do pouště Namib Naukluft – nejstarší pouště na světě existující přes 43 milionů let. Už cestou poznáte úžasnou rozmanitost Namibijské pouště. Budete bydlet v pouštním kempu, jen 5 km od vchodu do Sesriemu a Sossusvlei, který se rozkládá pod staletými trnovými stromy a má fantastický 360 stupňový rozhled na poušť a okolní hory. Odpočinek u bazénu nebo procházky v okolí. Nocleh.
4. den: Vyjedete tak, abyste s východem slunce byli u vstupní brány. První zastávka u Duny 45 – nejfantastičtější a nejfotografovanější duny světa a budete-li mít chuť, budete se na ni moci vyšplhat a kochat se nezapomenutelným výhledem na Nanubijskou poušť. Pokračování do Sossusvlei, neboli magického shromaždiště vody. Zde budete moci nastoupit na džípy, které vás dovezou k Deadvlei s jeho staletými mrtvými stromy Camelthorn a neopakovatelnou atmosférou. Po prohlédnutí této oblasti pokračování k Sesriem Canyonu – podniknete krátký sestup do kaňonu, což vám poskytne opět nezapomenutelný pohled na reliéf kaňonu při ranním slunci. Odpoledne zase budete moci strávit v okolí kempu. Nocleh.
5. den: Přejedeme to rušného pobřežního města Swakopmund – zde absolvujete projížďku na bicyklech přes mírné duny Swakopmundu podél Skeleton Coast (pobřeží koster). Další čas na prohlídku tohoto města, večeře v jedné z vyhlášených restaurací Tug Restaurant. Nocleh.
6. den: Dnes pojedete na Cape Cross a celodenní výlet k Messum Crater. V oblasti oceníte příjemný pokles teploty, způsobený chladným proudem Benguela produkujícím také mlhu, která je životodárná pro živočichy, ale i např. 6 druhů lišejníků. Cestou k ramenům řeky Messum uvidíte bohatou populaci záhadné rostliny Welwitchia. Pojedete měsíční krajinou k výhledu na kráter. Zde uvidíte starověké skalní kresby a unikátní geologické formace. Na zpáteční cestě si prohlédnete vrak ztroskotané lodi Winston. Nocleh.
7. den: Dnes opustíte pobřeží a vydáte se do regionu Damarland do oblasti Twyfelfontein – jedné z nejscéničtějších oblastí Namibie s nezkrotnou drsnou krásou krajiny. Prehistorická vodní koryta, otevřené travnaté pláně, granitové kopy a hluboké gorges. Odpoledne po ubytování projížďka touto nádhernou krajinou. Nocleh.
8. den: Dnes navštívíte hlavní pozoruhodnosti oblasti - geologické zvláštnosti jako jsou Varhanní píšťaly, Zkamenělý les nebo Brantberg. (UNESCO). Zkamenělý les je například ve starém říčním kanálu a tento prehistorický relikt obsahuje nedefinovatelné množství zkamenělých kmenů stromů. Brandberg je nazýván „horou ohně“ kvůli efektu, který vytváří zapadající slunce.
9. den: Dnes vyrazíte do národního parku Etosha – namibijského klenotu. – jedné z největších zachovalých savanových oblastí v Africe. Park je světově vyhlášený svými divokými zvířaty – sloni, černí a bílí nosorožci, lvi, leopardi, gepardi, antilopy skákavé, pakoně, zebry, žirafy a mnoho dalších fascinujícíh tvorů. Ubytování. V podvečer budete relaxovat u napajedla, kam chodí divoká zvěř pít. Nocleh.
10. den: Celodenní putování divokou přírodou Etosha parku (znamená „velké bílé místo“ a honosí se minerální pánví, která parku dominuje a na které migruje 114 druhů savců) a dechberoucí pozorování zvěře. Nocleh.
11. den: Ještě jednou projedeme parkem, ale budeme směřovat k jeho východu a pojedeme dále na jih na plató Waterberg – do šťavnatě zelené na vodu bohaté oblasti s hojností ptáků a malých antilop, které často můžete spatřit na jejich stezkách. Odpoledne si užijete v bohaté vegetaci Waterbergu, oblasti, která je tak odlišná od ostatních částí Namibie. Je to navíc velmi zajímavé geologické místo – stopy dinosaurů, zkamenělé duny... Najdete zde spoustu ohrožených živočišných druhů a široké množství kvetoucích rostlin, stromů a keřů, které dodávají oblasti barevnost. Je tu spousta procházkových tras, kde můžete objevovat zdejší přírodu sami, popřípadě vylézt na vyhlídku na vrchol plató s fantastickým výhledem. Nocleh.
12. den: Dobrodružství končí. Odjezd do Windhoeku, cestou se ještě zastavíte v Okahandja na trhu řezbářů, kde budete moci koupit poslední suvenýry. Odlet.
13. den: Přílet do Prahy.

Novinky Erika Tour

Nabídky, novinky, informace...

Sledujte nás: