Kouzelné Toskánsko a Cinque Terre

Slevy

  • first minute do 31. 12. 2022
  • (maximální výše slevy může dosáhnout 1.200 Kč)
  • Seniorská sleva 55+: 300 Kč ( nesčítá se s jinými slevami) (sleva: -300 Kč)

Cena zahrnuje

  • 4x nocleh v hotelu 3* s polopenzí (snídaně bufet, večeře 3-chodové menu) – dvoulůžkové pokoje s vl. příslušenstvím
  • doprava – klim. bus
  • průvodce
  • povin. pojištění CK
  • v ceně nejsou vstupy, lodě, vjezdy do měst, doporučujeme cca 100 EUR

Cena nezahrnuje

  • pokoj 1/1 3.000 Kč
  • místní taxa 1,5 EUR / osoba / noc (může se změnit), platí se na místě

OKOUZLENÍ RENESANCÍ!


Pojeďte s námi objevovat malebnou krajinu Toskánska, které se rozkládá mezi řekou Arno a malebnými zelenými kopci. Na svazích kopců se rozkládají vinice, olivovníky a cypřiše a na jejich vrcholcích starobylá města. A všude vládne pohodová atmosféra, kterou doplní i místní speciality - víno, sýry a uzeniny, které si určitě nenecháte ujít. Přesto nejproslavenější jsou určitě zdejší památky a kulturní poklady, ze jejichž vznikem stál často rod Medicejských.

Program zájezdu

1. den: Odjezd v podvečerních hodinách (19:00) ze Semil (potom po trase Turnov, Mladá Boleslav, Praha). Dále cesta přes SRN a Rakousko do Itálie.
2. den: Ráno příjezd do Mantovy, města s působivou siluetou nad třemi jezery, jezera Verdiho Rigoletta a bohatou historií. Prohlídka města, které si zachovalo svůj středověký ráz - Palazzo Ducale, Palazzo Te, vzájemně propojená dlážděná náměstí, např Piazza dell´Erbe, Piazza Mantegna a Piazza Broletto s Brolettem - to vše nás okouzlí pohádkovou atmosférou. Pokračování v cestě na ubytování do oblasti Versilie. Večeře, nocleh.
3. den: Autobusem si vyjedeme do La Spezie, odtud vlakem do Vernazza nebo Monterosso, přímo do oblasti Cinque Terre („Pět zemí“) – neskutečně krásného koutu Itálie s nádherným členitým pobřežím, jehož pět vesniček Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola a Riomaggiore je vklíněno do skalnatých zátok a rozloženo na svazích kolmých útesů obklopených terasovitými vinohrady a přístupné pouze vlakem, lodí nebo pěšky. My vyrazíme procházkou (dle schopností účastníků) romantickou cestou z Vernazza, jehož středověká pevnost stráží zátoku z vysokého útesu, do blízkosti Monterossa, odkud pojedeme vláčkem do Manaroly nebo do Riomaggiore, kde se budeme toulat starými uličkami a užijeme si romantiku těchto míst (procházky uzpůsobíme možnostem účastníků). Poté se vrátíme do La Spezie a do hotelu.
4. den: Dnes se vydáme k návštěvě jedněch z největších skvostů Itálie. Nejprve navštívíme slavnou Pisu. Samozřejmě navštívíme Campo dei Miracoli neboli pole zázraků, kde budeme moci obdivovat nádhernou katedrálu Duomo, Baptisterium, hřbitov Camposanto a asi nejslavnější památku - Šikmou věž - okouzlující architektonický celek ze "zlatého věku" Pisy v 11.- 13. stol. Duch tzv. pisánské románské architektury, která se vyznačuje černobílými mramorovými průčelími budov i v dalších částech starého města. Poté se vydáme do Luccy, městečka ležícího uvnitř prstence renesančních hradeb obklopených zahradami a mohutnými baštami. Většina centra Lucy je upravena jako pěší zóna a tak se můžete dosytosti toulat jeho uličkami a obdivovat zdejší Dóm, kostel San Michele in Foro na bývalém římském fóru, rodný dům Giacomo Puciniho a další kouzelná náměstíčka a uličky plné historie. Návrat na nocleh.
5. den: Tentokráte se vydáme z Camogli na procházku k benediktinskému opatství San Fruttuoso, jehož románské budovy pocházejí většinou z 11. stol. a který má velmi neobvyklou polohu - stojí těsně nad písečnou pláží. Cestu si můžeme usnadnit lodí. Po krátké osvěžující přestávce budeme pokračovat do Portofina schovaného v zátoce chráněné svahy porostlými cypřiši a olivovníky. Pokocháme se tímto dalším kouzelným městečkem a poté se vydáme lodí do Santa Margherita Ligure a zpět do hotelu. Nocleh.
6. den: Ráno cesta krajinou Toskánska do Florencie (UNESCO) - do města přejezd veřejnou dopravou. Dopolední prohlídka tohoto města Medicejských s místním průvodcem: Santa Maria Novella, Piazza della Signoria a Palazzo Vecchio, Michelangelův David, Bargello, Santa Croce, Piazza Duomo, dóm, Giottova Kampanila. Možnost návštěvy Baptisteria a kopule katedrály, popř. individuálně zahrad Boboli nebo galerie Pitti. Po devítihodinové prohlídce odjezd, noční přejezd.
7. den: Příjezd v poledních hodinách.

Novinky Erika Tour

Nabídky, novinky, informace...

Sledujte nás: