Brazilské skvosty - Rio de Janeiro, vodopády Iguazu, Amazonie, Salvador

Brazílie Brazílie Copacabana

žádný termín od 16. listopadu 2023

13 -denní zájezd

ubytování:hotel

doprava:letecky

strava:polopenze

od 91 720 Kč

Zájezd nemá k dispozici žádné termíny.

Slevy

  • first minute

Cena zahrnuje

  • letenky Praha – Rio de Janeiro a Slavador – Praha s přestupy
  • v Lisabonu
  • vnitrostátní lety dle programu
  • transfery
  • výlety a prohlídky dle programu s místním průvodcem
  • 11x nocleh v hotelech 3* se snídaní
  • oběd v typické „Churrascarii“
  • plná penze v Amazonii
  • večeře na rozloučenou
  • český delegát
  • povin. poj. CK

Cena nezahrnuje

  • cestovní pojištění
  • fakultativní výlety
  • jednolůžkový pokoj
VELKÁ CESTA BRAZÍLIÍ
Při tomto zájezdu vás čeká celá řada světových hitů. Objevíte mimořádné město Rio de Janeiro s překrásnou polohou, kterou budete moci obdivovat z hoyr Corcovado nebo z Cukrové homole. Město, které je obklopeno horami s tropickým deštným pralesem a nekonečnými bílými plážemi, z nichž nejslavnější jsou Copacabana a Ipanema. Město samby a karnevalu. Další perlou jsou vodopády Iguazu – fantastická vodní masa v pohybu, která je širší než Viktoriiny vodopády a vyšší než Niagara. Amazonie Vás uchvátí svou nespoutanou přírodou, krásnými pralesními scenériemi, fenoménem "setkání vod" a fantastickou faunou. Na závěr vás čeká první hlavní město Brazílie s mimořádnou afrobrazilskou atmosférou.

Program zájezdu

1. den: VÍTEJTE v RIO DE JANEIRO Odlet z Prahy s přestupem - přílet do Rio de Janeiro, ubytování, nocleh.
2. den: RIO DE JANEIRO Po snídani začneme den návštěvou „Corcovado“. Výchozím bodem je městská část "Cosme Velho", která se nachází mezi centrem města a Copacabana. Zubačkou (přibližně 20 minut jízdy na vrchol), pojedete přes tropickou oblast „Tijuca“ – tropický les, který je největší městský les na světě. Je to také fantastické místo k výhledu na Rio de Janeiro a hory. Corcovado má výšku 710 metrů. Na vrcholu je pomník Krista Vykupitele s otevřenou náručí, který můžete vidět téměř z každého místa v Rio de Janeiru. Z této vyhlídkové plošiny si můžete vychutnat jeden z nejpozoruhodnějších panoramatických výhledů na světě. Na jedné straně Cukrová homole a záliv Guanabara a Niterói a na druhé straně „Jižní zóna“ s plážemi Copacabana a Ipanema a také Lagoa Rodrigo de Freitas. Corcovado se nachází v národním parku Tijuca - chráněné oblasti. Oběd v typické „Churrascarii“ – to je typická restaurace Brazílie – pro nás gurmánská extravagance. Pokud jste v Brazílii nebyli v Churrascarii, nebyli jste v Brazílii! Čeká vás zde skvělé jídlo, služby a úchvatný výhled. Po obědě návštěva Cukrové homole – působivé 396 m vysoké skály, která poskytuje bezkonkurenčně nejlepší výhled na město a okolní tropický deštný prales. Nahoru se dostanete lanovkou. První zastávka je na kopci zvaném „Morro da Urca“, na kterém se nachází několik zahrad a panoramatických vyhlídkových plošin. Až dorazíte na druhou, zastavte se a vychutnejte si nádherný výhled na Rio de Janeiro, jeho pláže a záliv Guanabara. Na obzoru můžete vidět Corcovado. Návrat do hotelu a nocleh.
3. den: RIO DE JANEIRO Po snídani zahájíme prohlídkou města s návštěvou historického centra Rio de Janeira. Absolvujete procházku těsnými uličkami, které dokumentují historii města. Navštívíte nejvýznamnější turistické atrakce, např. opatství s názvem „São Bento“, krásný kostel Igreja de Candelaria, Náměstí XV. listopadu a Banco do Brasil - kulturní centrum, které obývá bývalou bankovní čtvrť. Navíc uvidíte nejslavnější ulici Goncalves Dias, kde se nachází tradiční bar pojmenovaný „Colombo“. Výlet končí na „Largo da Carioca“ a prohlídkou městské katedrály v Rio de Janeiru. (Trvání: 4 hodiny) Návrat do hotelu, odpoledne volno k relaxaci, popř. Fakultativně budete moci vyrazit např. ke stadionům Sambodromo, kde se pořádá největší festival Samby, a Maracana, který byl největším fotbalovým stadionem na světě nebo do botanické zahrady, která byla založena již v 19. stol. Nocleh.
4. den: RIO DE JANEIRO Volný den v Rio de Janeiro, odpočinek, koupání, dokončení volitelných aktivit z předešlého dne. Nocleh.
5. den: RIO DE JANEIRO / FOZ DO IGUAÇU Po snídani, transfer na letiště k letu do Foz do Iguaçu, přelet do Foz do Iguacu, transfer do hotelu, ubytování.. Odpoledne si užijete prohlídku vodopádů Iguazu (UNESCO) na brazilské straně. Odtud budete mít nejen dechberoucí úhel pohledu pro obdivování tohoto fantastického přírodního divu, ale budete okouzleni nesčetnými duhami i divokou bujnou vegetací okolních pralesů a množstvím tropických rostlin i zvířat. Tyto fantastické vodopády, širší než Viktoriiny vodopády a vyšší než Niagara nabízejí v délce téměř 3 km nezapomenutelný pohled na 275 vodopádů a kaskád padajících do hloubky až 80 m v tzv. Ďáblově chřtánu. Návrat do hotelu, nocleh.
6. den: PUERTO IGUAZU Po snídani přejezd do Argentiny k návštěvě národního parku z jejich strany. Projdeme se územím, jehož stezky prozkoumávají jiný pohled na vodopády. Budete je moci pozorovat z horní i spodní části. Jedna z hlavních atrakcí v Argentinském parku je cesta vlakem k návštěvě úchvatného kaňonu zvaného Garganta del Diabo (Ďáblův chřtán). Tento vodopád je určitě vrcholem prohlídky. Další oblíbenou vyhlídkou je Alvar-Nunes, odkud můžete obdivovat vodopády zvané Bosetti, San Martin a Dvě sestry. Důležité: Pro vstup do Argentiny může být vyžadováno vízum. O vízum je nutné předem požádat v původní zemi cestujících. Návrat do hotelu a nocleh.
7. den: FOZ DO IGUAÇU / AMAZON Snídaně a transfer na letiště k letu do Manaus. Přílet a přejezd nejprve mikrobusem do Ceasa Port a poté lodí do Amazon Village Jungle Lodge. Dostanete se na „Setkání vod“ a stanete se svědky jedné z nejúžasnějších památek v celé přírodě. Zde se kalné vody „řeky Solimões“ setkávají s černými vodami „Rio Negro“, které spolu dále protékají na míle daleko, aniž by se prolínaly, a tvořií tak úžasnou „amazonskou řeku“. Vaše loď bude proplouvat podél dvou různobarevných vod – čeká vás neuvěřitelný pohled. Check-in, welcome drink a večeře. Nocleh. Pobyt v Amazonii zahrnuje plnou penzi. Během následujících dvou dnů objevíte pěšky i projížďkami na lodích (kanoích) deštný prales „Amazonica“. Vychutnáe si místní bohatou flóru a faunu. Během pobytu je naplánována řada aktivit včetně nočního sledování aligátorů, návštěvy místních obyvatel a jejich obydlí, trekking, atd. Vezměte prosím na vědomí, že několik možných aktivit závisí na povětrnostních podmínkách.
8. den: AMAZON Po snídani nás čeká několik aktivit: Trek v džungli (Doba trvání: 03 hodin): Odjezd kolem 09:00 hod. nebo 15:00 hod. – Procházky nebo plavba v motorizované kánoi s průvodcem až do příslušného prostoru pro vstup do džungle. Průvodce se vydá na výlet deštným pralesem a poučí vás o místní flóře a fauně RECONNAISSANCE TOUR (Doba trvání: 03 hodin): Odjezd kolem 09:00 hod. nebo 15:00 hod. v motorizované kánoi s průvodcem za účelem návštěvy říčních „chodníčků“ a zaplaveného lesa . Oběd a večeře zahrnuty. Nocleh.
9. den: IAMAZON Snídaně, oběd a večeře je opět zahrnut do programu dne. Čeká vás rybářský výlet a návštěva domorodého příbytku „caboclo“ (Doba trvání: 03 hodin): Odjezd kolem 09:00 hod. nebo 15:00 hod. v motorizované kánoi s průvodcem, ten se snaží ulovit místní ryby, jako jsou tucunaré, tambaqui a piraňa. Poté se cestovatelé dozvědí o zvycích a způsobu života domorodých obyvatel, potomků indiánů. Večer „Aligátor spotting tour (Doba trvání: 02 hodin): Odjezd kolem 20:00 hodin v motorizované kánoi s průvodcem, za vyhledáváním aligátorů nazývaných „kajmani“. Na kajmany se bliká baterkou. Jakmile jsou ochromeni světlem baterky, jejich oči zrudnou, což průvodci umožní je snadno lokalizovat. Průvodce se jednoho z nich pokusí chytit holýma rukama a v závislosti na jeho velikosti ho vezme na palubu kánoe na pozorování. Poté je kajman bezpečně vrácen do vody. Návrat do vesnice, nocleh.
10. den: MANAUS / SALVADOR DA BAHIA Po snídani transfer na letiště na let do Salvadoru de Bahia. Přílet do Salvadoru a transfer do hotelu. Zbytek dne ve volno, nocleh.
11. den: SALVADOR DA BAHIA Pohodová snídaně v hotelu a odpočinkové dopoledne. Odpoledne začne prohlídka Salvadoru – vydáme se za poznáním historie, tradice a rozvoje tohoto fascinujícího města. Slavná městská čtvrť „Pelourinho“ je se svou udržovanou koloniální architekturou součástí Světového kulturního dědictví UNESCO. Procházka úzkými ulicemi – radniční náměstí, kostel a opatství „São Francisco“ a hotspot Salvadoru (místo pojmenované „Largo do Pelourinho“), které je naprosto nezbytné. Večeře na rozloučenou v typické restauraci a možnost vychutnat si městskou čtvrť s magickou atmosférou v noci. Návrat do hotelu a nocleh.
12. den: SALVADOR DA BAHIA / ODLET Bufetová snídaně. V určeném čase check out v hotelu, transfer na letiště, odlet.
13. den: Přílet do Prahy.

Novinky Erika Tour

Nabídky, novinky, informace...

Sledujte nás: