Úžasná Kostarika

Zájezd nemá k dispozici žádné termíny.

Cena zahrnuje

  • letenka Praha - San José - Praha s přestupy
  • letištní taxy 9.000 Kč
  • 13x nocleh v hotelu 3*
  • 13x snídaně
  • 13x večeře
  • 2x oběd
  • transfery
  • klim. mikrobus
  • místní a český průvodce
  • vstupy dle programu
  • povinné poj. CK

Cena nezahrnuje

  • Cena nezahrnuje: spropitné
  • fakultativní výlezy
  • příplatek za ubytování v 1/1
Costa Rica – „Bohaté pobřeží“ – to je jeden z posledních přírodních rájů na světě, který bývá nazýván také Švýcarskem Střední Ameriky. Neskutečné množství rostlinných i živočišných druhů, z nichž mnohé nenajdete jinde na světě, nedotčené tropické pralesy, vodopády, činné sopky, horké prameny, téměř čtyřtisícové hory, jezera, vodopády, pobřeží dvou oceánů, kouzelné pláže lemované kokosovými palmami. Kostarika je o polovinu menší než naše republika, ale skýtá neskutečné přírodní bohatství.

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy do San José s jedním přestupem, transfer do hotelu. Uvítací koktejl, večeře, nocleh.
2. den: Ráno cesta do fantastického národního parku vulkán Poás. Cestou kouzelné přírodní scenérie, krásné kávové plantáže, jahodníková pole a skleníky. Vulkán Poás je největší aktivní gejzírový vulkán na světě s pářícími fumarolami, které vydechují sírové plyny a se stále se měnícím žlutozeleným kráterovým jezerem s horkou vodou, které chrlí sloupy vařícího bahna a proudy páry vysoko do ovzduší. Kráter je obklopen hlubokým zeleným mlžným pralesem. Stezky vás provedou tímto pralesem k jezeru Botos, smaragdovému kráterovému jezeru. Waterfall Gardens – chráněná oblast, kde budete moci obdivovat nádherné motýly v Butterfly Observatory, kolibříky v Hummingbird Garden a 5 nádherných vodopádů, které budete sledovat ze Stezky vodopádů. Návrat do San José – prohlídka města – i projížďka: park Demokracie, Národní muzeum, Centrální park, Melico Salazar Muzeum a Metropolitní katedrála, Předkolumbovské muzeum zlata, Opera. Nocleh.
3. den: Národní park Tortuguero – cestou zastávka na banánové plantáži. Dojedete do Caňo Blanco a kolem poledne nastoupíte na loď na příjemný tříhodinový výlet po kanálech v džungli, který vás přivede do národního parku Tortuguero (oblast obřích želv). Je to dnes jediné místo v západní polovině Karibského moře, kde hnízdí obří želvy a prezentuje návštěvníkům bohatou biologickou rozmanitost a nesčetné možnosti vidět deštný prales, vodní cesty, pláže a některé příklady nejkrásnější divočiny ve střední Americe. Přijdete tak do těsného kontaktu s unikátní tropickou džunglí: budete se plavit po přírodních kanálech, uvidíte močálya mandrovníky a velké množství ptáků a zvířat. Budete objevovatTortuguero, zemi neskutečné biologické rozmanitosti, tropickou svatyni pro více než 300 rozličných druhů ptáků a exotických živočichů jako jsou opice, krokodýli, leguáni a mnoho dalších. Loď vás doveze na ubytování do Tortugueros. Čeká vás na ní občerstvení, koktejl a oběd ve stylu karibského bufetu. Během odpoledne navštívíte osadu Tortugueros. Večeře a nocleh.
4. den: S probuzením džungle zažijete safari po Tortuguerských kanálech v nár. parku Tortuguero, který je pro svou bohatou vegetaci, faunu a splavný systém lagun a kanálů označován za kostarickou Amazonii. Uvidíte zde např. různé druhy opic, ještěrek, leguánů, chameleóny, tukany, volavky, krokodýly aj. Poté návrat do hotelu na opožděnou snídani a volno k vychutnání krásné exotiky Tortuguera – procházky džunglí, možnost další plavby. Oběd, večeře, nocleh.
5. den: Přejezd k lodi, která vás doveze do doku Caňo Blanco, transport na fantastickou pláž Punta Uva na jižním karibském pobřeží. Uvítací koktejl, koupání. Nocleh.
6. den: Fantastická návštěva Národního parku Cahuita. Leží na karibském pobřeží, v jedné z nejkrásnějších a nejmalebnějších oblastí Kostariky. Hlavní atrakcí jsou bílé písečné pláže lemované nekonečnými řadami kokosových palem, klidné moře s křišťálovou vodou a kouzelnými útesy. Většina Cahuity je tvořena lagunami ležícími v prohlubních mezi korálovou platformou a pevninou. Po této fantastické cestě návrat do hotelu a odpočinek na pláži. Nocleh.
7. den: Dnes zažijete dobrodružství canopy tour, tedy sledování džungle z vrcholů stromů v lanovkovém systému platform a za jízdy mezi stromy pralesem, dokud nestanete vlastníma nohama na zlaté písečné pláži. V tomto místě se setkává džungle s oceánem. Průvodci budou celou dobu pečovat a vaše bezpečí. Je to fantastická příležitost pro nezapomenutelné výhledy z vrcholů stromů, kdy stojíte na platformách nebo se procházíte po mostech na visutých tratích. Je to příležitost vidět džungli z jiné perspektivy. Fakiltativně možno navštívit přírodní park s indiánskou vesnicí Bri-Bri, kde aboriginu žijí původním způsobem v typických thatch chatrčích. Nocleh.
8. den: Výjezd k fantastickému vulkánu Arenal. Cestou krásné kávové plantáže a venkovské scenérie. Místní výbornou čerstvou kávu i ochutnáte. Po příjezdu do hotelu budete mít čas vychutnat výhledy na vulkán, který zahájil svou aktivitu v červenci 1968. Od té doby se exploze opakují a občas jsou doprovázeny silným hřměním. Láva stále vytéká s teplotou nad 1.000°C a postupně chladne. Během nocí vulkán Arenal „Hora Ohně“, přitahuje návštěvníky i domorodce svými malebnými explozemi, které vypadají jako ohňostroje. Podvečerní relaxace a zábava v termálních vodách lázní Baldi – zde příjemné uvolnění postihuje všechny smysly, zvuky a vůně deštného pralesa, mimořádné výhledy a dokonce i chutě jsou zapojeny do procesu znovuvytvoření rovnováhy těla a duše. Večeře v restauraci lázní. Nocleh.
9. den: Návštěva NP Vulkán Arenal – mimořádný výhled na vulkán během jednoduché vycházky kolem základny této fantastické „hory ohně“. Vycházka začíná na aktivní straně vulkánu, provede vás lesem přes lávové jazyky do poničené oblasti, která je nyní v procesu regenerace. Výstup vás přivede až na vzdálenost 500 m od míst, kde láva vytekla. Nocleh.
10. den: Po snídani odjezd na velkou pláž Tamarindo na severním pacifickém pobřeží. Ubytování, večeře, nocleh.
11. den: Tyto dny budete mít možnost užívat si pláže, relaxovat v hotelovém bazénu nebo účastnit se fakultativních výletů. Nocleh.
12. den: Odpočinkový den.
13. den: Odpočinkový den.
14. den: Snídaně, přejezd na mezinárodní letiště do San José, odlet.
15. den: Přílet.

Novinky Erika Tour

Nabídky, novinky, informace...

Sledujte nás: