TYROLSKO A SVÁTEK SHÁNĚNÍ STÁD

Rakousko Rakousko Tyrolsko

žádný termín od 22. září 2018

3 -denní zájezd

ubytování:hotel **

doprava:autokarem

strava:snídaně

od 3 490 Kč

Slevy

  • first minute 6% do 10. 1.
  • first minute 4% do 10. 2.
  • first minute 3% do 10. 3

Cena zahrnuje

  • 1x nocleh - dvoulůžkové pokoje
  • 1x snídaně
  • doprava – klim. bus
  • průvodce,
  • povinné pojištění CK

Cena nezahrnuje

  • jednolůžkový pokoj - 850 Kč (příplatek: 850 Kč)
  • večeře - 450 Kč (příplatek: 450 Kč)
DO KRÁSNÉ TYROLSKÉ PŘÍRODY ZA SHÁNĚNÍM STÁD A „KNÖDLFESTEM“.
Nechte se pozvat do krajiny, kde si člověk uvědomí, že je součástí přírody. Stále zde dodržují staré tradice, jako je shánění stád na podzim domů z hor. V Rakousku stále dodržují staré tradice. Salašnická sezóna zde končí v době babího léta, kdy se za pomoci obecních pasáků tučně vypasený dobytek vrací do údolí, kde na ně v krčmách čekají sedláci vyšňoření do tradičních krojů. Zábava vrcholí příchodem pasáků z okolních kopců se spořádaným zástupem dobytka, který zdobí rozmanité věnce, pestré květiny, barevné mašle, někdy i svatý obrázek a rolničky. Almabtrieb je velkou příležitostí ke společné zábavě a oslavě venkovského života.

Ubytování: hotel **

hotel - dvoulůžkové pokoje s vl. přísl.
1x nocleh v 2/3*hotelu

Program zájezdu

1. den: Odjezd večer.
2. den: Příjezd do Kramsachu - Farmářské muzeum, kde vás obklopí život, jakým se žilo před staletími. Účast na slavnosti shánění stád, která se koná v tyrolských dolinách. Stovky ozdobených krav se vrací domů z horských pastvin. Tuto akci doprovází bohatý program – hudební skupiny, lidová zábava, farmářský trh s různými typickými produkty a s nezbytným šňapsem. Zastavíme se také na unikátní lidové slavnosti Knödlfestu – 33. festivalu knedlíků s nejdelším knedlíkovým stolem na světě dlouhým 300 m (zapsaný v Guinessově knize rekordů) – zde si můžete pochutnat na 22 druzích knedlíků od ovocných až po masové. Za doprovodu 5 kapel se zkonzumuje 25. 000 knedlíků. Odjezd na nocleh.
3. den: Výlet gondolou na vrchol Hohe Salve (1829 m) za 360° panoramatickým výhledem. Procházka po některé z cest, které nám přiblíží horský svět Wilder Kaiser. Klenotem je pravděpdobně nejvýše položený poutní kostelík Salvekirchlein („ Johanneskapelle"). Odjezd do Wattens - Kristallwelt Swarovski - nejnavštěvovanější rakouské muzeum s hrou světel a hudby předvádí úchvatný svět křišťálu. Poté odjezd do ČR, návrat kolem 23. hodiny. Pořadí akcí může být pozměněno vzhledem k programu slavností.

Novinky Erika Tour

Nabídky, novinky, informace...

Sledujte nás: