Pohostinné Východní Tyrolsko s kartou

Rakousko Rakousko Laa an der Thaya

1 termín od 12. července 2024

5 -denní zájezd

ubytování:hotel

doprava:autokarem

strava:polopenze

od 11 440 Kč

sleva 3% původně 11 790 Kč
12.07. - 16.07.24 pátek - úterý
polopenze autokarem
Sleva 3% 11 790 Kč 11 440 Kč
cena za 5 dní (4 noci)

Slevy

  • Seniorská sleva 55+: 250 Kč (nesčítá se s jinými slevami)
  • first minute 600 Kč do 20.2.. 2024

Cena zahrnuje

  • 4x nocleh – hotel*** - dvoulůžkové pokoje s vl. přísl.
  • 4x polopenze
  • doprava – klim. bus
  • průvodce
  • povinné pojištění CK

Cena nezahrnuje

  • lanovky, vstupy – doporučujeme Osttirol Grossglockner Card
  • která zahrnuje všechny lanovky (cena v r. 2023 byla na 3 dny 56 EUR, w
  • aktualizace na r. 2024 bude v dubnu)
  • cestovní pojištění
  • jednolůžkový pokoj 1.600 Kč
  • místní taxa

V OSTTIROL GROSSGLOCKNER CARD JSOU ZAHRNUTY VEŠKERÉ LANOVKY


Osttirol neboli Východní Tyrolsko je horská pohádka ve stínu Grossglockneru. Vy si sem pojedete zažít fantastickou horskou přírodu.
Pobyt si užijete v kouzelném rodinném hotelu s velice příjemnými majitelkami, výbornou kuchyní a určitě ochutnáte i jejich šňaps.

Stravování: polopenze

bufetová snídaně, večeře salátový bufet a servírovaný hlavní chod

Ubytování: hotel

rodinný hotel*** s příjemným personálem v oblasti Sillianu

Program zájezdu

1. den: Odjezd z časně ráno po trase Semily, Praha, České Budějovice, průjezd Rakouskem do Východního Tyrolska, ubytování v příjemném rodinném hotelu s výbornou domácí stravou v oblasti Sillianu, prohlídka místa ubytování. Nocleh.
2. den: Dnes se vydáme do oblasti Kals / Matrei na jižní straně Vysokých Taur, pod Grossglocknerem, nejvyšší horou Rakouska (3.798 m n. m.). Na trase z Lienzu do Matrei nebo do Kalsu vás okouzlí fantastické výhledy, pohledy do údolí řeky Isel směrem k Lienzským Dolomitům, osobitou atmosféru Východního Tyrolska vám navodí pohled na stylový kostelík a na stovky let staré dřevěnice. Ohromí Vás první pohled na krále rakouských velehor – majestátní Grossglockner. V Kalsu vás budou fascinovat desítky starých dřevěnic ze všech stran obklopených alpskými velikány, divukrásná příroda a přívětiví a stále usměvaví místní lidé. Obce Matrei in Osttirol a Kals am Grossglockner jsou „přes kopec“ propojeny lanovkami vedoucími až do výšky 2.621 m n. m. pod vrchol Cimaross. Zdejší kilometry různých turistických cest jsou obklopeny fascinujícími velehorami. Nástup do vyšších poloh usnadní moderní 8kabinka zajišťující rychlou a pohodlnou přepravu z městečka Matrei ve výšce 920 m n. m. až na kótu 2.120 m n. m., další pohodlná a rychlá dvoudílná kabinka směřuje vzhůru ze strany Kalsu. Vyjedeme do nadmořské výšky 2.500 m k Adler Lounge pod vrcholem hory Cimaros. Jednak zde najdeme zajímavou gurmánskou restauraci, ale také velkolepou vyhlídkovou plošinu Adlerhorst (2.421 m), odkud je grandiózní panoramatický výhled na více než 60 třítisícovek včetně Grossglockneru a Grosswenedigeru. Možnost řady túr různých náročností. Návrat na nocleh.
3. den: Dnes vyrazíme na okraj Lienzu a gondolovou lanovkou Zettersfeldbahn vyjedeme na náhorní plošinu Zettersfeld (1.812 m) a poté panoramatickou lanovkou na Steinermandel (2.213 m) do NP Vysoké Taury. Zettersfeld je sluneční střechou Lienzu. Nad hranicí 1.800 m se rozkládají krásné kvetoucí alpské louky s výhledem na Lienz a Lienzerské Dolomity. Můžete se vydat třeba na „Neualplseen circuit“ trasu – jezerní oblast Neualplseen ve výšce 2.436 m je krásně uhnízděná mezi téměř 3.000 m vysokým Schleinitzem a Sattelkopfem. Krásným alpským terénem a kolem jezer vede příjemná cca 3 hodinová trasa. Krátká zastávka v Lienzu a prohlídka centra. Návrat na ubytování.
4. den: Horské dráhy Obertilliach jsou dalšími lanovkami, které nás vyvezou do horských světů. Za pouhých 6 minut vás lanovka Golzentipp vyveze do stejnojmenné turistické oblasti s 360° horským panoramatem v nadmořské výšce 2.000 m. Obzvláště krásné to je zde na začátku léta , kdy zde cesty lemují modré hořce a žluté arniky. Místní trasy jsou vhodné pro turisty všech kategorií. Např. Mírně stoupající široká cesta vede až pod vrchol Golzentipp. Návrat na ubytování.
5. den: Údolí Maltatal je dalším zážitkem této oblasti. Za vesnicí Malta začíná vysokohorská silnice Malta Hochalmstrasse, která vede 18,3 km údolím Maltatal až k jeho konci - nejvyšší hrázi Rakouska Kölnbreinspeicher. Celá cesta je krásným zážitkem, vine se masívem Vysokých Taur, ve většině míst je jednosměrná, řízená semafory, budete projíždět tunely ručně vytesanými do skal a podél celé této cesty teče voda, která vzniká stékáním nespočtu vodopádů. Celému údolí se říká příznačně „Údolí padající vody“. Jakmile projedete touto pohádkovou cestou, zjeví se před vámi monumentální stavba - přehradní hráz Kölnbreinspeicher. Monumentální proto, že její výška je rovných 200 m a délka 626 m. V této výšce je zavěšena částečně prosklená vyhlídková plošina Bella Vista. Po výjezdovém výškovém adrenalinu se vrátíme zpět do údolí a budeme pokračovat na cestě do ČR. Návrat v pozdních nočních hodinách.

Novinky Erika Tour

Nabídky, novinky, informace...

Sledujte nás: