IZRAEL A JORDÁNSKO – STAROVĚKÉ KLENOTY

Izrael Izrael

žádný termín od 1. ledna 0001

10 -denní zájezd

ubytování:hotel

doprava:letecky

strava:polopenze

Slevy

  • first minute

Cena zahrnuje

  • letenka Praha - Amman a Tel Aviv – Praha
  • letištní taxy ve výši 4.500 Kč
  • transfery
  • 8x nocleh v hotelu 3*
  • 8x polopenze
  • autobusová (minibusová) doprava během okruhu
  • všechny vstupy dle programu
  • 2hodinové safari ve Wadi Rum
  • český a místní průvodce
  • vízum
  • voda v buse
  • povinné poj. CK

Cena nezahrnuje

  • spropitné
Poznejte svatou zemi, odkud vzešla velká náboženství i kulturní tradice. Jordánsko a Izrael jsou země, kde se setkává křesťanství, židovství a islám, země Bible a neskutečných starověkých památek. Jsou to země, které mají takové geografické zvláštnosi jako je Mrtvé moře, kráter Ramon, Wadi Rum, města jako Jeruzalém, Jericho či Petru, země mimořádného mysticismu.

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy, přílet do Ammanu, nocleh.
2. den: Nejprve navštívíme Madabu – město mozaiek - slavné byzantské a Umayadské mozaiky. V řeckém ortodoxním kostele nejstarší dochovaná mozaiková mapa Svaté země. Hora Nebo – jedno z nejposvátnějších míst Jordánska, kde je údajně pohřben Mojžíš. Původně zde byl prvními křesťany postaven malý kostelík, který byl rozšířen v rozlehlý komplex. Přejezd do Keraku – města s mohutnou zříceninou křižáckého hradu – prohlídka. Aqaba – nocleh.
3. den: Návštěva Wadi Rum – unikátní přírodní fenomén s bizardními skalními útvary v nádherné pouštní krajině – 2 hodinová projížďka džípy. Odjezd do Petry – nocleh.
4. den: Celodenní návštěva Petry (UNESCO) – nabatejské město vytesané do růžového pískovce před 2.600 lety. Přístupná tajemnou rozsedlinou (Siq) na jejímž konci se otevře úžasný komplex nabatejských hrobek s nejslavnější „pokladnici“ a s mimořádným celkem, kde se prolínají nabatejské a římské památky (amfiteátr, chrámy, paláce, „monastýry“). Fantastické vyhlídky. Odjezd do Ammanu.
5. den: Amman – návštěva Citadely a Archeologického muzea, krátká prohlídka nového Ammanu, poté Jerash – fantasticky zachované antické město – urbanismus jednoho z nejkrásnějších římských provinčních měst, která se zachovala na středním východě (brány, chrámy, hlavní ulice, lázně, fontány, amfiteátr...). Aljun – zázrak přírody a geniality středověké arabské vojenské architektury. Přírodní raritou jsou rozlehlé borové lesy v oblasti Aljun – Dibbine a hrad Ayyibid v Aljunu, který pomohl porazit křižáky před 8 staletími. Nocleh.
6. den: Odjezd do Allenby na hranice s Izraelem, přes Allenby most do Izraele. Přejezd do Qumranu – místa, kde byly u Mrtvého moře nalezeny Qumranské svitky. Užijete si zážitek koupání v Mrtvém moři. Jericho - poled na horu Pokušení (možnost lanovky - není v ceně) – uvidíte město, které soutěží o označení nejstarší město světa. Odjezd do Betléma, nocleh.
7. den: Betlém - prohlídka města včetně chrámu Narození Páně a Pastýřských polí. Pokračování na prohlídku Západního Jeruzaléma včetně Parlamentního návrší, zastávka u Knessetu – izraelského parlamentu, památník holocaustu Yad Vashem. Odpoledne odjezd do Ein Kerem, rodiště sv. Jana Křtitele – shlédnete chrám sv. Jana Křtitele a projdete se touto malebnou vesnicí. Zpět na nocleh.
8. den: Prohlídka Jerusaléma: z Hory Olivetské budete obdivovat úžasný panoramatický pohled na Staré město a Chrámovou horu. Navštívíte Getsemanskou zahradu, kde Ježís strávil noc před svým zatčením, hradbami projdeme do Starého města a půjdeme k Západní zdi – Zdi nářků. Přes Muslimskou čtvrť na Chrámovou horu – půjdete po Via Dolorosa (Křížová cesta), kudy Ježíš kráčel a upadal pod svým křížem až k chrámu Sv. Hrobu. Dále přes Arménskou a Židovskou čtvrť na horu Sion, kde je síň Poslední večeře a hrob krále Davida. Neopakovatelná atmosféra města, které je pro tři velká náboženství (judaismus, křesťanství a islám) „Svatým městem“. Zpět na nocleh.
9. den: Odjezd do Tel Avivu – okružní jízda, návštěva starobylé Jaffy s její několikatisíciletou historií, např. král Šalamoun zde postavil svůj středozemní přístav. Odjezd na letiště, odlet a přílet do Prahy.
10. den: Přílet do Prahy

Novinky Erika Tour

Nabídky, novinky, informace...

Sledujte nás: