Mystická Bretaň

Francie Francie

žádný termín od 2. června 2022

10 -denní zájezd

ubytování:mobilhome

doprava:autokarem

strava:bez stravy

od 13 290 Kč

Zájezd nemá k dispozici žádné termíny.

Slevy

  • first minute
  • Seniorská sleva 55+: 500 Kč (nesčítá se s jinými slevami ) (sleva: -400 Kč)

Cena zahrnuje

  • 7x nocleh (5x nocleh v mobilhomu se dvěma ložnicemi pro 4 osoby s vybavenou kuchyňkou a vlastním sociálním zařízením v 3* kempu v Bénodet, 2x hotel)
  • doprava - klim. bus
  • průvodce
  • povinné pojištění CK

Cena nezahrnuje

  • informace: cena nezahrnuje vstupy, lodní výlet a vše co není v kolonce službye cca 90 EUR)
Bretaň je krajem legend, prehistorických památek, jedinečných katedrál a klášterů, i když ten nejslavnější Mont.St-Michel je už v Normandii. Malebná přístavní města a svérázný lid "Malé Británie" lákají umělce a turisty. Tento zajímavý kraj nejvíce okouzluje rozeklaným pobřežím - dramatickou scenérií západu vystaveného větrům Atlantiku - tady žijí staré keltské legendy. Zároveň je kontrastem k malebným hrázděným městečkům ve vnitrozemí.Tento zájezd vám může otevřít nový pohled na francouzskou krajinu a Francii vůbec.

Ubytování: mobilhome

5x nocleh v mobilhomu se dvěma ložnicemi pro 4 osoby s vybavenou kuchyňkou a vlastním sociálním zařízením v 3* kempu v Bénodet, 2x hotel

Program zájezdu

1. den: Odjezd ve večerních hodinách (Semily 19:00, Praha: 21:00), přejezd přes Německo do Francie.
2. den: Nejprve navštívíme Chartres se slavnou katedrálou s fantastickými sklovitrážemi a s fascinující sochařskou výzdobou. Přejedeme do Le Mans – kouzelné večerní opevněné středověké město. Nocleh.
3. den: Cesta napříč Bretaní – Vitré – zachovalé středověké městečko s úzkými uličkami plnými hrázděných domů, hrad původně z 11. stol., kdysi obrana Bretonců proti Francouzům, krásná gotická katedrála. Hrad Josselin – rodové sídlo Rohanů – krásné podhradí a opět nádherné hrázděné domy. Příjezd na ubytování do přímořského letoviska Benodet. Nocleh.
4. den: Dopoledne prohlídka okolí procházka po pláži a návštěva městečka Benodet. Odpoledne si vyjedeme do blízkého města Quimper. Zájemci si tam mohou vyjet i lodí. Quimper je nejstarší bretaňské město, kterému vévodí obrovská katedrála St.Corentina. Vypíná se nad křivolakými uličkami plnými hrázděných domů. Najdete zde i biskupský dvůr se zahradou, soukromé paláce a prodejny palačinek - prostě tradiční bretaňskou atmosféru. Návrat na nocleh.
5. den: Dnes se vydáme na větrný poloostrov Pays Bigouen opředený starými tradicemi. Městečko Pont-L´Abbé proslulo krajkářstvím - výrobou vysokých bigoudenských čepců a pánských vest. Pobřeží Legend - Pointe de Penmarc´h skutečně dokumentuje své jméno. Na břehu moře se nachází nejstarší kalvárie v Bretani z r. 1513 - kalvárie Tronoën. Poté se vydáme na nejzápadnější mys Pointe du Raz - ohromí nás divoké rozervané skály zvedající se do výše 80 metrů, výhled na maják Ar Men - scenérie vyrážející dech - procházka. V městečku Locronan se zastavil čas - renesanční kamenné domy v klikatých uličkách nesou patinu věků a vytvářejí kouzelná romantická zákoutí. Je to městečko, které zůstalo zmražené ve své starobylé podobě díky pozdějšímu hospodářskému úpadku. Centrem je kostel Église Saint-Ronan představuje vrchol umění lomených oblouků. Návrat na nocleh.
6. den: Zátoka Morbihan - "malé moře" je kouzelná, téměř uzavřená zátoka s řadou malých přístavů a ostrůvků. Vannes - starobylé centrum Morbihanu okouzlí především starým opevněným jádrem Vieux Vannes se starou vstupní bránou Porte St.Vincent, starou katedrálou obklopenou změtí uliček, krásnými hradbami ze 13. stol. s francouzskými zahradami, nádherným mostem nad potokem a pitoreskními starými prádelnami. Poté se vydáme za megalitickými památkami. Nejprve navštívíme Locmariaquer , kde si prohlédneme Velký rozlomený menhir - největší v Evropě a poté se vydáme do Carnacu - jednoho z největších nalezišť pravěkých památek na světě (3000) menhirů) - unikátní řady menhirů. Na závěr se vydáme na poloostrov Quiberon, kde se projdeme kouzelným pobřežím po rozeklaných útesech. Návrat na nocleh.
7. den: Nejprve Concorneau - Ville Close - opevněné město ze 14. stol. na ostrůvku zpřístupněném mostem - procházka. Poté Pont Aven - místo, které přitahuje malíře od 19. stol. do současnosti, středověké městečko s kouzelnými kamennými vodními mlýny a s více než stovkou soukromých galerií. Návrat na nocleh.
8. den: Napříč Bretaní odjedeme k nejznámějšímu a nejnavštěvovanějšímu místu hned po Paříži - opevněnému klášteru Mont-St-Michel. Románsko-gotické opatství mohutně se tyčící na žulovém ostrůvku uprostřed mořských písčin nás udiví nejen svou majestátní architekturou a zároveň malebností. Odjezd na ubytování.
9. - 10. den: Odjezd do Paříže – 9hodinová prohlídka centra města s využitím místní dopravy. Možnost návštěvy galerií nebo muzeí, fakultativně večerní projížďka po Seině. Odjezd, noční přejezd.

Novinky Erika Tour

Nabídky, novinky, informace...

Sledujte nás: