Za přírodním rájem štýrských hor s kartou

Rakousko Rakousko Štýrsko

žádný termín od 18. srpna 2022

4 -denní zájezd

ubytování:hotel

doprava:autokarem

strava:snídaně

od 9 790 Kč

Slevy

  • first minute:
  • (maximální výše slevy může dosáhnout 1.200 Kč)
  • Seniorská sleva 55+: 200 Kč ( nesčítá se s jinými slevami) (sleva: -200 Kč)

Cena zahrnuje

  • 3x nocleh v hotelu – dvoulůžkové pokoje s vl. příslušenstvím
  • 3x polopenze
  • Sommerclou card 3 dny
  • doprava – klim. bus
  • průvodce
  • povin. poj. CK

Cena nezahrnuje

  • příplatek na 1/1 1650 Kč (příplatek: 1650 Kč)
  • příp. poplatky na hor. silnicích mimo kartu

UŽIJTE SI NESKUTEČNÉ KOUZLO NÁRODNÍHO PARKU TÉTO OBLASTI


Divoké soutěsky, hladiny jezer, ve kterých se zrcadlí štíty hor a někdy jen okolní skalní stěny, jak jsou malá, náhorní plošiny s rozkvetlými loukami a rašeliništi, naprostá fascinace přírodou, to vás čeká na tomto zájezdu. Pojeďte si odpočinout do naprostého přírodního ráje.

Program zájezdu

1. den: Odjezd časně ráno (cca Semily 4:00, Praha 6:00) přes České Budějovice do Rakouska. Vyjedeme na Tauplitzalm - jedinečnou náhorní plošinu ve výšce 1.650 m. Absolvujeme procházky v "alpském ráji", kolem šesti průzračných jezer, mezi loukami v plném květu, doprovázené fasinujícími výhledy. Je zde řada různých tras, každý si vybere dle svých schopností. Možnost vystoupit na Lawinenstein (1.996 m) nebo na horu Traweng (1.981 m, cca 3 hodiny), popř. si užít "turistický vláček" (stará tramvaj tažená traktorem. V hotelu na Tauplitzalmu budeme také bydlet. Nocleh.
2. den: Ráno vyjedeme mýtnou vyhlídkovou silnicí na horu Loser k Loserhütte (1.504 m) – zde absolvujeme procházku v okolí chaty, k Augstsee nebo až na vrchol Loseru (1.838 m). Odměnou nám budou krásné výhledy na Dachstein a celé okolí. Z výšek se sneseme do podzemí – u městečka Altaussee navštívíme solný důl, kde byly za 2. sv. války ukryty nejcennější umělecké poklady celé Evropy. Prohlédneme si městečko Altaussee, které leží na břehu jezera Altausseer See a vydáme se na lodní projížďku s pohledy na Dachstein a na stěnu Trisselwand z části zvané Brahmsova cesta. Návrat na ubytování.
3. den: Dnes vás čeká výlet, který již více než 100 let patří k nejoblíbenějším v celé oblasti -" Drei Seen tour" - výprava po třech jezerech. Absolvujeme báječný výlet lodí a pěšky po jezerech Grundlsee, Toplitzsee a Kammersee, dostanete se do míst, kde pramení řeka Traun, uvidíte vodopády spadající ze skalních stěn i jezero, které je už na výlet lodí příliš malé. Jízda po jezeru Grundlsee je v ceně karty, další 2 jezera jsou za příplatek. V Bad Aussee navštívíte nejstarší Alpskou zahrádku ve Štýrsku, která se může pochlubit 2.000 druhy rostlin. Popř. se budete mít možnost osvěžit ve Vital Resort Saltwater pool. Návrat na noceh.
4. den: Po snídani se vydáme do Admontu, místa, které je známé především místním opatstvím s přepychovou knihovnou, která je největší klášterní knihovnou na světě. Vytváří rozsáhlou alegorii o lidském učení, dále se zde nachází řada muzeí a katedrála. Poté se vydáme na zpáteční cestu do ČR. Návrat v noci.

Novinky Erika Tour

Nabídky, novinky, informace...

Sledujte nás: