Velikonoce ve starobylých městečkách Bavorska

Německo Německo Bamberg

žádný termín od 7. dubna 2023

3 -denní zájezd

ubytování:hotel

doprava:autokarem

strava:snídaně

od 5 790 Kč

Slevy

  • Seniorská sleva 55+: 200 Kč (nesčítá se s jinými slevami)
  • First minute

Cena zahrnuje

  • 2x nocleh - dvoulůžkové pokoje s vl. příslušenstvím v hotelu
  • 2x snídaně
  • doprava – klim. bus
  • průvodce
  • povinné pojištění CK

Cena nezahrnuje

  • příplatek na jednolůžkový pokoj 1400 Kč (příplatek: 1400 Kč)
  • 2x večeře - platba u průvodce - cca 1060 Kč (příplatek: 1060 Kč)
  • místní taxa
  • veškeré vstupné - cca 70 EUR
BAVORSKÉ VELIKONOČNÍ KAŠNY, ROMANTICKÁ CESTA A KOUPÁNÍ V TERMÁLNÍCH LÁZNÍCH
Velikonoční tradice na Romantické cestě - to je opravdu zážitek. Budete moci poznat nádherný a originální zvyk německé oblasti Francké Švýcarsko - velikonoční zdobení kašen kraslicemi a zelenými snítkami. Velikonoční kašnu uvidíte např. v nejkrásnějším středověkém městě Rothenburg, ale i v dalších krásných městech jako je Dinkelsbühl, Bamberk, Forchheim nebo Bieberbach s největší nazdobenou kašnou na světě. Poznáte i přírodní krásy této oblasti a užijete si koupání v nejslanějších termálních lázních.

Program zájezdu

1. den: Odjezd časně ráno (Semily cca 4:00, Praha 6:00) směrem na Rozvadov a do Německa. Nördlingen - kruhové středověké město, které je celé vystavěné v obřím kráteru po meteoritu Riess. Celé město můžete obejít po hradbách, které mají 12 věží a 5 bran (2,7 km), budete si moci užít vyhlídku z věže Daniel, popř. navštívit muzeum meteoritu. Poté vyrazíme na středověkou Romantickou cestu. Nejprve Dinkelsbühl - údajně nejkrásnější středověké město Německa - celé obklopené hradbami s věžemi a branami, středověké křivolaké uličky, romantická zákoutí s hrázděnými domy. Odjezd na nocleh.
2. den: Pokračování po středověké Romantické cestě: Rothenburg ob der Tauber - jedno z nejkrásnějších středověkých měst Evropy a také hlavní vánoční město s hradbami (budete moci vystoupit na věž a kousek se po nich projít s krásnými výhledy na střechy města), starobylými uličkami, hrázděnými domy, Německým muzeem Vánoc a samozřejmě slavnostně nazdobená "velikonoční kašna". Lázeňské město Bad Windsheim - zde budete moci navštívit rozlehlý skanzen v přírodě v čase Velikonoc, kde se představují různá francká řemesla a bavorské velikonoční tradice (prohlídka s průvodcem) a poté pobyt v termálních lázních Bad Windsheim s nejslanějším termálním bazénem v Evropě (nazývají ho malé Mrtvé moře). Popřípadě se projdete v historickém centru městečka (i zde ozdobená kašna), relax, posezení v hospůdce nebo cukrárně nebo celé odpoledne strávit v termálních lázních. Návrat na nocleh.
3. den: Dnes budeme putovat po nejkrásnějších velikonočních kašnách: Bamberk (UNESCO) - jedno z nejkrásnějších německých historických měst s tisícovkou historických domů, s 8 pivovary v podzámčí a s kostely na 7 návrších s čtvrtí Malé Benátky a s velikonoční kašnou. Forchheim - kašna před nejkrásnější středověkou hrázděnou radnicí v Německu. Bieberbach - největší nazdobená velikonoční kašna na světě, kterou zdobí až 12.000 kraslic. Odjezd do ČR, návrat do 24:00.

Novinky Erika Tour

Nabídky, novinky, informace...

Sledujte nás: