Normandská a bretaňská zastavení

Francie Francie

žádný termín od 6. května 2020

8 -denní zájezd

ubytování:hotel

doprava:autokarem

strava:snídaně

od 12 480 Kč

Slevy

  • first minute 6% do 10. 1.
  • first minute 4% do 10. 2.
  • first minute 3% do 10. 3.
  • Seniorská sleva 55+: 300 Kč (nesčítá se s jinými slevami)

Cena zahrnuje

  • 5x nocleh - hotel (2lůžkové pokoje)
  • 5x snídaně
  • doprava - klim. bus
  • průvodce
  • povinné poj. CK

Cena nezahrnuje

  • příplatek na 1/1 3.500 Kč (příplatek: 3500 Kč)
Bretaň a Normandie jsou krajem legend, prehistorických památek, jedinečných katedrál a klášterů jako je Mont - St - Michel. Malebná přístavní města a svérázný lid „Malé Británie“ lákají umělce a turisty. Tento zajímavý kraj nejvíce okouzluje rozeklaným pobřežím - dramatickou scenérií západu vystaveného větrům Atlantiku - tady žijí staré keltské legendy. Zároveň je kontrastem k malebným hrázděným městečkům ve vnitrozemí. Tento zájezd vám může otevřít nový pohled na francouzskou krajinu a Francii vůbec.

Ubytování: hotel

hotel - dvoulůžkové pokoje

Program zájezdu

1. den: Odjezd v odpoledních hodinách. Noční přejezd.
2. den: Průjezd Francií, Rouen - největší město Normandie - prohlídka starobylých středověkých uliček se Starým tržištěm, kde byla upálena Jana z Arku, a slavné gotické katedrály. Nocleh.
3. den: Pokračujeme podél meandrů řeky Seiny a poté do Étretatu - lázeňského městečka s bizardními útesy vysokými až 70 m -vyhlídková procházka po alabastrových útesech na Falaise d´Aval. Honfleur - kouzelné rybářské městečko při ústí Seiny, odkud v minulosti vyplouvaly normandské výpravy. Upoutá vás starý přístav i úzké uličky města. Přejedeme přes největší lanový most Pont du Normandie a budeme pokračovat na pláže Dne D - Arromanches. Odjezd na nocleh.
4. den: Opevněný klášter Mont - St - Michel na žulovém ostrůvku uprostřed mořských písčin - po Paříži nejznámější a nejnavštěvovanější místo Francie. Saint Malo - přístavní opevněné město Bretaně - v historii patřilo korzárům a kupcům. Dinan - středověké hrázděné domy, staré město s hradbami. Nocleh.
5. den: Zátoka Morbihan - "malé moře" - kouzelná, téměř uzavřená zátoka s řadou malých přístavů a ostrůvků. Vannes - starobylé centrum Morbihanu - domy ze 16. stol., katedrála ze 13. stol. Carnac - jedno z největších nalezišť pravěkých památek na světě (3.000 menhirů), poloostrov Quiberon - rozeklané útesy - procházky kouzelným pobřežím. Nocleh.
6. den: Pointe du Raz - rozervané skály zvedající se do výše 80 m - výhled na maják Ar Men - scenérie vyrážející dech. Locronan - elegantní renesanční domy. Quimper - tradiční bretaňská atmosféra - pěší zóna s hrázděnými domy, prodejnami palačinek a soukromými paláci. Nocleh.
7. den: Concorneau - Ville Close - opevněné město ze 14. stol. na ostrůvku zpřístupněném mostem. Pont Aven - místo, které přitahuje malíře od 19. stol. do současnosti, středověké městečko s kouzelnými kamennými vodními mlýny a s více než stovkou soukromých galerií. Odjezd zpět - krátká zastávka v Chartres - slavná katedrála. Noční přejezd.
8. den: Příjezd v poledních hodinách.

Novinky Erika Tour

Nabídky, novinky, informace...

Sledujte nás: