Šumava a Bavorský les

Česká republika Česká republika

žádný termín od 8. srpna 2023

6 -denní zájezd

ubytování:hotel ***

doprava:autokarem

strava:polopenze

od 8 890 Kč

Slevy

  • first minute
  • Seniorská sleva 55+: 200 Kč (nesčítá se s jinými slevami) (sleva: -200 Kč)

Cena zahrnuje

  • 5x nocleh – 2 lůžkové pokoje s příslušenstvím – hotel 3*
  • 5x polopenze
  • doprava
  • průvodce
  • povinné poj. CK

Cena nezahrnuje

  • místní taxa - povinné
  • vstupy, lanovky dle vlastního rozhodnutí
  • jednolůžkový pokoj 2.860 Kč (příplatek: 2860 Kč)
NEODOLATELNÁ ZÁDUMČIVÁ KRÁSA ŠUMAVY LÁKÁ NEUSTÁLE
Nabízíme vám pobyt s lehkou turistikou v krásném prostředí Železnorudska v malebné přírodě pod hřebeny Pancíře a Špičáku. Už v minulosti bylo toto místo nazýváno „vzdušné lázně“, protože má nejstabilnější klima na celé Šumavě.

Program zájezdu

1. den: Odjezd v ranních hodinách. Zastávka v Klatovech – městě, které si uchovalo řadu památek, např. katakomby, Bílou a Černou věž a Panský dům s barokní jezuitskou lékárnou. Návštěva hradu Velhartice – malebné zříceniny, která nás překvapí impozantními interiéry Rajského paláce a unikátním gotickým čtyřobloukovým kamenným mostem. Železná Ruda – zastávka. Ubytování.
2. den: Ráno lanovkou na Pancíř (1.213 m) – vyhlídkový vrchol Šumavy – poté pokračování k Černému a popřípadě Čertovu jezeru – dvě pohádková jezera ledovcového původu v lesích na svahu Jezerní hory. Možnost prodloužení o Špičák (1.202 m) – lyžařský areál. Nocleh.
3. den: Naučná stezka Povydří je jednou z nejkrásnějších a nejnavštěvovanějších míst Šumavy (7,5 km). Cesta klesá od Antýglu (bývalý Královácký dvorec) přes Turnerovu chatu (možnost spatřit vydru) k Čeňkově pile. Vede nádherným kaňonem řeky Vydry cestou budete moci obdivovat mimo jiné dílo přírody - obří hrnce. Modrava – Kvilda – slatě, rázovité šumavské stavby – procházka Jezerní slatí. Zastávka v Srní a v Prášilech. Návrat na nocleh.
4. den: Bavorský les: Velký Javor (možnost výjezdu lanovkou) – výhled. Grosse Abersee – procházka kolem jezera. Bodenmais – malé rekreační středisko s řadou sklářských dílen – zastávka. Poté se projdeme po nejdelší stezce v korunách stromů na světě (1.300 m), která je v NP Bavorský les. Je zakončená 44 m vysokou věží a při procházce po ní se pohybujete nerušenou přírodou ve výšce 8 – 25 m – krásný zážitek. Návrat na nocleh.
5. den: Kašperské Hory – městečko s řadou muzeí (motocyklů, hraček a pivovarnictví). Hrad Kašperk založený císařem Karlem IV. K ochraně šumavského pohraničí, zřícenina Pustý Hrádek. Královský Kámen – vyhlídkové místo Šumavy vystupující do nadmořské výšky 1.058 m. Javorník – Klostermannova rozhledna a park. Návrat na nocleh.
6. den: Odjezd v ranních hodinách, Sušice – prohlídky historického středu města. Hrad Rábí – největší zřícenina hradu v Čechách. Příjezd v podvečer.

Novinky Erika Tour

Nabídky, novinky, informace...

Sledujte nás: