Napříč Kubou

Kuba Kuba

žádný termín od 2. listopadu 2020

16 -denní zájezd

ubytování:hotel ***

doprava:letecky

strava:polopenze

od 82 990 Kč

Slevy

  • FIRST MINUTE:
  • 6 % ze základní ceny zájezdu při složení zálohy do 10. 1. 2019 (u exotických zájezdů 5 % minimálně 9 měsíců před odjezdem)
  • 4 % ze základní ceny zájezdu při složení zálohy do 10. 2. 2019 (u exotických zájezdů 3 % minimálně 9 měsíců před odjezdem)
  • 3 % ze základní ceny zájezdu při složení zálohy do 10. 3. 2019 (u exotických zájezdů 2 % minimálně 9 měsíců před odjezdem)

Cena zahrnuje

  • ubytování dle programu ve dvojlůžkových pokojích v hotelech 3*, při pobytu na Cayo st. Maria 5*
  • stravování dle programu - polopenze + all inclusive
  • letenka Praha – Havana – Praha s přestupy v optimální knihovací třídě
  • vnitrostátní letenka Havana – Holguín
  • místní průvodce
  • doprovod tour leadera již z Prahy
  • doprava po celou dobu programu
  • návštěvy a vstupy dle programu

Cena nezahrnuje

  • spropitné
  • vstupní vízum 950 Kč
  • fakultativní exkurze a doporučení
  • příplatek za ubytování v jednolůžkovém pokoji (příplatek: 7550 Kč)
Během 14 dnů navštívíte nejzajímavější místa z celé Kuby. Budete si užívat skvělou atmosféru měst Havana, Santiago de Cuba, Trinidad a dalších, ale také odpočívat na krásných bělostných plážích exotického ostrova Cayo Guillermo. Ubytovaní budete v příjemných hotelech, seznámíte se s místními kulinářskými specialitami. Milovníci kávy, kakaa a tabáku budou mít navíc možnost se během zájezdu vypravit za poznáním kávových a tabákových plantáží a ochutnat výbornou kubánskou kávu.

Stravování: polopenze

polopenze, při pobytu v resortu na Caya St. Maria all inclusive

Ubytování: hotel ***

3* hotely, při pobytu na Caya St. Maria 5* resort

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy. Přílet do Havany, přivítání s průvodcem na letišti, transfer do hotelu v centru města. Večeře, nocleh.
2. den: Snídaně. Tento den odjezd na letiště v Havaně a odlet vnitrostátní linkou do města Holguín, abyste se více přiblížili východní části ostrova. Po příjezdu city tour - prohlídka města parků Holguínu. Ubytování v hotelu, večeře, nocleh.
3. den: Snídaně, přejezd do městečka Baracoa, které je obklopeno nádhernou přírodou. Cesta je krásná a dobrodružná, uvidíte krásné vyhlídky. Ubytování v Baracoe v hotelu, večeře, nocleh.
4. den: Snídaně. Krásná a zelená Baracoa: Tento den je ve znamení cesty za poznáním kávy a čokolády. V době, kdy ještě nebyla na Kubě hlavní surovinou cukrová třtina, se na tomto ostrově a obzvlášť v této oblasti pěstovala káva. I vy máte možnost prohlédnout si dochované kávové plantáže, odkud se vyváží skvělá káva. Exkurze do usedlosti Finca Duaba, pouhých 6 km od města Baracoa. Je to přírodní farma, která poskytuje pohled do venkovského způsobu života a fascinujícího světa výroby kakaa. Kakaová cesta zahrnuje procházku plantáží a názorná ukázka procesu, jak nakonec vznikne čokoláda. Návštěva Rancho Toa a projížďka lodí po řece Toa. Návrat do Baracoy, prohlídka centra města a návštěva Fort Matachin. Oběd v místní restauraci. Procházka po promenádě s panoramatickým výhledem na město. Návrat do hotelu, večeře, nocleh.
5. den: Snídaně. Odjezd do dalšího proslaveného města východní části Kuby, do Santiaga de Cuba podél malebného pobřeží s blankytně modrou vodou a vysokými útesy porostlými kaktusy. Přejezd přes nádherné pohoří Sierra Maestra. Už na první pohled zřejmé, že místní kultura a zvyky nejsou podobné životnímu stylu v Havaně, město je více karibské. Odpolední prohlídka druhého největšího města Kuby včetně náměstí Plaza de la Revoluvión Antonio Maceo, návštěvy Céspedes parku a pevnosti El Morro. Oběd v restauraci El Moro. Odjezd na návštěvu kubánského nejslavnějšího poutního místa Sanctuary of the Virgen de la Caridad del Cobre. Odjezd do hotelu, ubytování, večeře, nocleh.
6. den: Snídaně. Přejezd do městečka Camagüey. Cestou zastávky na zajímavých místech. Příjezd do města "tinajones" , prohlídka centra města, Městečko Camagüey je také nazýváno pirátským městem. Původní město Santa María del Puerto del Príncipe založené na severním pobřeží bylo po nepřetržitých útocích pirátů přemístěno do vnitrozemí. Ubytování v Camagüey večeře, nocleh.
7. den: Snídaně. Odjezd na severní souostroví Jardines del Rey, na exotický ostrov Cayo Santa Maria. Zde si užijete odpočinek na krásných plážích s bílým pískem a tyrkysovým mořem. Ubytování v 5**** hotelu se stravováním All Inclusive.
8. den: Snídaně, odpočinek na bělostných plážích exotického ostrova Cayo Santa Maria. Pobyt v 5**** hotelu se stravováním All Inclusive.
9. den: Snídaně, odpočinek na bělostných plážích exotického ostrova Cayo Santa Maria. Pobyt v 5**** hotelu se stravováním All Inclusive.
10. den: Snídaně, odjezd, nejprve navštívíme krásné městečko Santi Spiritus. Po prohlídce budeme pokračovat v přejezdu na jižní, karibskou stranu ostrova. Cestou navštívíme vyhlídku na Sugar Mill Valley a rozhlédneme se po "údolí cukrovarů z věže manacas Iznaga. Poté příjezd do města Trinidad, koloniálního města s krásnými domy, kamennou dlažbou a červenými střechami. Město je zapsáno na seznamu UNESCO. Ještě dnes se zastavíme v Canchanchara baru na místní typický drink. Ubytování v hotelu, večeře, nocleh.
11. den: Snídaně. Dopoledne prohlídka krásného města Trinidad plného památek s možností návštěvy městského musea. Poté výlet do oblasti národního parku Topes de Collantes, 800 m nad mořem, v srdci pohoří Escambray. Vyjížďka ruským gazem 6x6 do NP Guanayara, která zahrnuje panoramatickou cestu v horách komunity "Cuatro Vientos", výšlap k vodopádu "El Rocio" , budeme si užívat u řeky, kde bude i čas na koupání v jezírku "El Venado". Oběd v restauraci Casa de la Gallega. Ubytování v hotelu, večeře, nocleh.
12. den: Snídaně. Ráno odjezd do nedalekého městečka Cienfuegos, které je také nazýváno "Perlou jihu".V městečku si prohlédnete jeho kouzelné hlavní ulice, navštívíteJose Marti Park a exteriéry Palacio e valle. Poté budeme pokračovat k návštěvě Bahia de Cochinos (zátoky Sviní), místa, zajímavé historie a kouzelné přírody a pláží. Návštěva Krokodýlí farmy v Guamá. Poté budeme pokračovat na Varadero, kde absolvujeme panoramatickou prohlídku. Následně dojedeme do Havany. Ubytování v Havaně v hotelu, večeře, nocleh.
13. den: Snídaně, poté odjezd na prohlídku zajímavostí a krás kubánského hlavního města Havany. Přejedeme nejprve do Staré Havany - nejstarší části hlavního města, která díky svým nesčetným krásám a historii, byla zapsána seznam památek UNESCO. Navštívíme Plaza de San Francisco de Asis, Plaza Vieja, Plaza de Armas, Plaza de la Catedral. Poté budeme pokračovat do baru Floridita - jednomu z oblíbených míst spisovatele E. Hemingwaye, kde si také dáme drink. Navštívíme i hotel Anbos Mundos s vyhlídkou a pokojem E. Hemingwaye. Budeme také mít možnost projít se po nábřeží Malecon. Prohlédneme si chrám Nuestra Seňora de La Virgen de Regla s černou Madonou. Návrat do hotelu, večeře, nocleh. Večerní program dle doporučení našeho průvodce.
14. den: Snídaně. Ráno odjezd na výlet do známého tabákového údolí Viňales, které je nejlepší oblastí na světě pro pěstování tabáku, navíc nádherná přírodní scenérie navozuje jedinečnou atmosféru. Návštěva manufaktury na výrobu doutníků, kde se seznámíte s ručním procesem výroby doutníků. Poté pokračování do Viňales. Na tomto místě se nacházejí nejstarší geologické formace na Kubě a zdejší údolí má jedny z nejunikátnějších geologických útvarů na světě. Navštívíte zde vyhlídkové místo na údolí Viňales a slavnou El Mural de la Prehistoria. Navštívíme Indiánskou jeskyni - La Cueva del Indio, kterou projdeme a na konci osvětlené cesty v jeskyni narazíme na podzemní řeku. Nasedneme zde na loďku a přejedeme na druhou stranu hor, kde vystoupíme z jeskyně. Oběd v Mural de la Prehistoria restaurantu. Přejedeme zpět do Havany, návrat do hotelu, večeře, nocleh.
15. den: Snídaně. Individuální volno v Havaně, odpoledne dle letového řádu transfer na letiště a odlet do Evropy.
16. den: Přílet do Prahy

Novinky Erika Tour

Nabídky, novinky, informace...

Sledujte nás: