MADAGASKAR – GALAPÁGY AFRICKÉHO KONTINENTU

Zájezd nemá k dispozici žádné termíny.

Slevy

  • first minute

Cena zahrnuje

  • letenka Praha - Antananarivo - Praha
  • místní let
  • letištní taxy ve výši 11.900 Kč
  • transfery a doprava
  • 11x nocleh se snídaní
  • vstupy zahrnuté v programu
  • speciální průvodce
  • místní a český průvodce
  • povin. pojištění CK

Cena nezahrnuje

  • příplatek na jednolůžkový pokoj 6.990 Kč (příplatek: 6990 Kč)
  • fakultativní program
  • spropitné
Poznejte unikátní přírodu a upřímné obyvatele Madagaskaru
Tento čtvrtý největší ostrov na světě je Galapágami afrického kontinentu a nejvzdálenější bránou do Asie. Směs osmnácti kultur, rozmanitost krajin a přírody s ještě mnoha tajemstvími jsou lákadly, kterými se může pochlubit jen několik zemí. Madagaskar začal svou pomalou separaci od Afriky v době věku dinosaurů, a proto mnoho endemických (80%) zvířat a rostlin, které tu můžete vidět jsou součástí mystéria této unikátní oblasti. Asi nejpopulárnějším živočichem jsou lemuři.

Program zájezdu

1. den: Odlet Praha – Paříž – Tana, přílet do Antananarivo – hlavního města Madagaskaru, transfer do hotelu, nocleh.
2. den: Ráno si nejprve prohlédneme hlavní město Antananarivo – uvidíte jeho 3 úrovně – horní město – v období království obydlené nejvyšší třídou, kde býval starý královnin palác – uvidíte Rova – královnin palác, Palác prvního ministra – nyní muzeum aj. Níže se nacházelo střední město – administrativní oblast a nejníže leželo dolní město – obchodní, komerční část s jeho hlavní třídou Nezávislosti a jejími koloniálními budovami. Odpoledne přejezd zelenou krajinou východu do Andasibe – do vlhké části země s mnoha původními pralesy a jezery. Zastavíme se v Mandraka – návštěva soukromé rezervace „Domaine Pyereras“ s různými druhy chameleonů, hadů, lemurů a motýlů. Dále na jih přes kopcovitou krajinu s krásnými rýžovými poli a okázalými erodovanými kopci zvanými „lávala“. Tato oblast částečně připomíná Dálný Východ s jeho rýžovými poli a zelenou krajinou. Nocleh.
3. den: Odjezd do Národního parku Andasibe, návštěva Special Reserve of Andasibe, kde uvidíte Indri Indri – největší lemury ostrova. Rezervace je unikátní svojí endemickou faunou a flórou – široké variety orchidejí, lián, endemických zvířat jako chameleonů, různých ještěrek a mnoho ptáků. Poté orchidejový park s nádhernými květinami. Návštěva vesnice Andasibe – typická vesnice kmene Betsimisaraka – druhého největšího kmene na ostrově – možnost úzkého kontaktu s místními lidmi. Soukromý park Vakona, kde najdete další 3 druhy lemurů. Nocleh.
4. den: Antsirabe – „místo soli“, elegantní město, proslavené jako centrum piva. Je jediným místem, které opravdu vypadá evropsky. Díky mírnému klimatu a termálnímu pramenu je jedním z nejatraktivnějších míst Madagaskaru, známé i svými drahokamy a polodrahokamy. Projížďka městem – návštěva expozice a dílny polodrahokamů, kde vyrábějí i „pousse pousse“ a auta i v miniatuře. Potom pojedeme k jezeru Andraikiba. Nocleh
5. den: Ambositra – centrum madagaskarského řezbářského průmyslu s řadou řezbářských dílen. Svěží zelená krajina s rýžovými poli, lesy borovic a eukalyptů. Zajímavá architektura. „Le col de tapia“ – druh stromů, které odolávají ohni v buši. Kouzelnou krajinou do Ambohimahasoa, možnost návštěvy tropického lesa s lemury. Národní park Ranomafana – strmé kopce se spoustou pramenů, řeka Namorona, padající do údolí v sériích vodopádů a peřejí. Nocleh.
6. den: Expedice do pralesa se specielním průvodcem za shlédnutím 12 druhů lemurů. Je to nejdůležitější místo výskytu lemurů na Madagaskaru a jediné potvrzené místo výskytu dvou nejřidčeji se vyskytujících druhů – oblast pokryta pralesem, ve vyšších polohách stromy porostlé mechy a lišejníky, psídium, obří bambus a různé orchideje. Strmé hory, dramatické vodopády a přírodní horké prameny dělají tento už tak exotický prales čarovný a neobyčejný. Ranomafana znamená „horká voda“ – je to termální město, kde návštěvníci mohou relaxovat v horkých pramenech. Nocleh.
7. den: Budeme pokračovat do Fianarantsoy krajinou mnoha hor, říček a pramenů, kterou opět zdobí bambusy – místy zbytky původního mlžného pralesa. Na zastávkách v domorodých vesnicích možnost setkání s domorodci, kteří také prodávají své produkty. Sahambavy – návštěva čajové plantáže s nejdůležitější čajovou továrnou v zemi. V Ambalavao se seznámíme s místní výrobou vína včetně ochutnávky a také velmi zajímavou Anteimoro ruční papírenskou dílnou. Pokračování do Ihosy, hlavního města kmene Bara – pastýřů Zebu, přes horský řetězec Andrigitra, tvořící předěl mezi suchým jihem a zelenou vysočinou s jejími třemi známými „hillocks“ a mohutnou arcibiskupskou čepicí. Jedním z nejmalebnějších prvků krajiny je žulová kopule se dvěma skalními věžemi nazývaná brána jihu. Přejedeme rozlehlé „plató de Horombe“ s jeho velmi zvláštní červenou půdou, příjezd do Isalo, nocleh.
8. den: Návštěva NP Isalo, který zahrnuje celý masív Isalo – mohutné malebné pohoří s erodovaným pískovcovým masivem. Výjezd z vesnice Ranohira, asi 1 a ½ hodiová procházka vegetací – např. sloní nohy nebo různé endemické druhy aloe, dojezd k přírodnímu bazénu. Přes zvětralé kopce vzhůru, až se otevře fantastický výhled na mohutné pískovcové hory s jejich krásnými barvami a podivnými zvětralými tvary (představy želvy, masek a krokodýlů). Malé potůčky a říčky lemované briliantovou zelení (palmy s péřovitými listy aj.). Cestou si přijdou na své milovníci lemurů, uvidíte mnoho ptáků, ještěrek i hadů. Nocleh.
9. den: Pokračování do Tuléar – naprosto nová scenérie – mezi suchým lesem západu a pouští jihu. Cestou můžeme obdivovat různé hroby, jako „Mahafaly tombs“ a několik „Antandroy tombs“. Krátká návštěva Tuléar a potom přejezd do Ifaty – do nejsušší části země ležící hluboko na jihu. Krajině dominuje trnitý les tvořený kaktusy. Přejedeme suché území k pobřeží, lemovanému mangovníky a střídajícími se s vesnicemi kmenů Vezo, jejich obyvatelé se živí rybolovem. Nocleh.
10. den: Dny odpočinku. Ifaty leží na pláži, je to ideální místo pro potápění a šnorchlování. Eventuelně můžete odtud podniknout mnoho výletů, např. návštěva rezervace Reniala s dvěma druhy baobabů.
11. den: Transfer na letiště do Tuléaru, jednohodinový let do Tana. Tana, nazývaná také „Městem tisíců“, je hlavním městem Madagaskaru. Při dostatku času před odletem prohlídka města Antananarivo. Nocleh.
12. den: Odlet z Madagaskaru dle letového řádu.

Novinky Erika Tour

Nabídky, novinky, informace...

Sledujte nás: