Ledovce, přehrady a jezera v okolí Grossglockneru s kartou

Rakousko Rakousko

žádný termín od 27. června 2021

5 -denní zájezd

ubytování:hotel

doprava:autokarem

strava:polopenze

od 12 120 Kč

Slevy

  • first minute 6% do 10. 1.
  • first minute 4% do 10. 2.
  • first minute 3% do 10. 3.
  • Seniorská sleva 55+: 250 Kč (nesčítá se s jinými slevami)

Cena zahrnuje

  • 4x nocleh v hotelu 3* - dvoulůžkové pokoje s vl. příslušenstvím
  • 4x polopenze
  • doprava klimatizovaným busem
  • Korutanská karta (zahrnuje lanovky, jízdné, vstupy v programu kromě poznámek "není v ceně")
  • průvodce
  • povin. poj. CK

Cena nezahrnuje

  • jednolůžkový pokoj 2250 Kč (příplatek: 2250 Kč)
V CENĚ KORUTANSKÁ KARTA
Středisko Flattach se nachází v jižní části národního parku Hohe Tauern, uprostřed sportovního regionu Mölltal – na úpatí Mölltalského ledovce. Nabízí mnoho možností pro aktivní dovolenou. Během zájezdu si užijete nejen výhody Korutanské karty ale také si budete moci užít některé nejkrásnější túry v oblasti Flattachu. (2 - 7 km)

Program zájezdu

1. den: Odjezd ráno přejezd do Rakouska do Korutan, ubytování, večeře, nocleh.
2. den: Dnes se vydáme do údolí ledovce Mölltal, který v zimě i v létě přitahuje mnoho milovníků hor. Celý den vás budou provázet fantastické výhledy na okolní vrcholy Vysokých Taur. Také 8 jezer, ze kterých bezprostředně uvidíte třeba jezero Eissee charakterizuje krajinu Mölltalského ledovcového údolí. Nejprve vyjedeme pozemní lanovkou Mölltaler Gletscher Express, která vede podzemním tunelem, a potom kabinkovou lanovkou Eisseebahn do výšky 2.800 m. Zde se nachází Bergrestaurant. Zde se můžete projít třeba kolem jezera Eissee nebo k chatě Duisburger Hütte (2.572 m) nebo vyjet další sedačkovou lanovkou na vrchol Schareck (cca 3.100 m, není v ceně). Jeden z dalších vrcholů oblasti Flattachu je soutěska Raggaschlucht. Divoká voda, která se hrne z vysokých hor, se setkává po miliony let s horami, prodírá se skalami, cpe se úzkými trhlinami, spadává dechberoucími vodopády. Na nejkrásnější místa vás zavedou dřevěné chodníky a můstky, soutěska je dlouhá 800 m a informacemi vás doprovází naučná stezka. Procházka trvá cca 2 hodiny. Večeře, nocleh.
3. den: Údolí Maltatal je dalším zážitkem této oblasti. Za vesnicí Malta začíná vysokohorská silnice Malta Hochalmstrasse, která vede 18,3 km údolím Maltatal až k jeho konci - nejvyšší hrázi Rakouska Kölnbreinspeicher. Celá cesta je krásným zážitkem, vine se masívem Vysokých Taur, ve většině míst je jednosměrná, řízená semafory, budete projíždět tunely ručně vytesanými do skal a podél celé této cesty teče voda, která vzniká stékáním nespočtu vodopádů. Celému údolí se říká příznačně "Údolí padající vody". Jakmile projedete touto pohádkovou cestou, zjeví se před vámi monumentální stavba - přehradní hráz Kölnbreinspeicher. Monumentální proto, že její výška je rovných 200 m a délka 626 m. V této výšce je zavěšena částečně prosklená vyhlídková plošina Bella Vista. Po výjezdovém výškovém adrenalinu si pojedeme odpočinout k jezeru Millstätter See, kde absolvujeme romantickou lodní projížďku. Večeře, nocleh.
4. den: Výlet na Grossglockner - nejvyšší horu Rakouska. Nejprve se zastavíme v Heiligenblutu, jedné z nejatraktivěji situovaných vesnic v Rakouských Alpách. Nejen působivé údolí, ale i mohutný stále sněhem pokrytý Grossglockenr na severu a kostel Pfarrkirche St. Vinzenz s vysokými štíhlými věžemi tvoří jeden z nejznámějších rakouských motivů. Vyjedeme vyhlídkovou placenou horskou silnicí Grossglockner Hochalpenstrasse (není v ceně, cca 5 EUR) a potom po Gletscherstrasse k chatě Franz Josefs Höhe. Cestou lze vidět 37 třítisícovek a 19 ledovců. Franz-Josefs-Höhe si můžete vychutnat nejhezčí výhled na nejdelší rakouský ledovec Pasterze (9 km) a na Grossglockner - nejvyšší horu Rakouska (3.798 m). Večeře, nocleh.
5. den: Cestou zpět se rozloučíme s Korutany výjezdem lanovkou na Goldeck do výšky 2.050 m, krátká procházka, poté sjedeme do údolí a budeme pokračovat v cestě do ČR. Návrat v nočních hodinách.

Novinky Erika Tour

Nabídky, novinky, informace...

Sledujte nás: