Kouzlo slovinsko - italského přímoří

21.05. - 26.05.24 úterý - neděle
polopenze autokarem
Sleva 5% 9 590 Kč 9 090 Kč
cena za 6 dní (3 noci)

Slevy

  • first minute:
  • Seniorská sleva 55+: 300 Kč ( nesčítá se s jinými slevami)

Cena zahrnuje

  • 3x nocleh v hotelu 3* s mořskými lázněmi Termaris (dříve Laguna) - vyhřívaná mořská voda
  • 3x polopenze (formou bufetu)
  • 4-denní vstup do zážitkových lázní v řádné otvírací době (bez vstupu do saun),
  • doprava klim. busem
  • průvodce
  • povinné pojištění CK

Cena nezahrnuje

  • pokoj 1/1 2800 Kč
  • výlet 4. den 590 Kč (bez vstupů) při alespoň 20ti účastnících
  • místní taxa + registrace 12 EUR / osoba / pobyt - platí se na místě
  • informace: doporučená částka na vstupné 90 EUR
POHÁDKOVÉ SLOVINSKO, POBYT V MOŘSKÝCH LÁZNÍCH TERMARIS (LAGUNA)
Památky, vino, mořský park, jeskyně a koně. Slovinsko - to je především krásná krajina, která se na jaře halí do květů a na podzim do zlatočervených barev listí. Nabízí krásné horské i přímořské scenérie, tajemné krasové jeskyně, nádherné pobřeží s romantickými historickými městečky a lahodné víno i místní speciality. Italsko - slovinské pobřeží nabízí navíc řadu nej! Pobývat budete v Portoroži v komplexu St. Bernardin v hotelu *** s mořskými lázněmi Termaris (Laguna), které budete moci využívat..

Stravování: polopenze

bohatá bufetová snídaně a večeře

Ubytování: hotel ***

Hotel Vila Park*** se nachází na jedinečném místě v resortu San Bernardin, pouhých 30 m od moře se soukromou pláží, venkovním bazénem uprostřed známých slovinských turistických měst Portorož a Piran. Na místě je několik restaurací a další najdeme v pěší vzdálenosti od hotelu.
Vodní park Termaris (Laguna) je k dispozici pro hotelové hosty zdarma.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z ČR v podvečer, cesta přes Rakousko do Itálie.
2. den: Průjezd krásnou alpskou krajinou a příjezd na italské pobřeží. Navštívíte jeskyni Grotta Gigante neboli Obří jeskyni, která je považována za největší jeskyni na světě přístupnou turistům (zapsaná v Guinessově knize rekordů) - obrovský dóm, úchvatné krápníky a varhany. Poté vás čeká bělostný kamenný zámek Miramare s překrásným parkem nacházející se na vrcholu skalnatého ostrohu Grignano v zálivu u Terstu. Nechal o postavit arcivévoda Maxmilián Habsburský . Krásné interiéry i venkovní terasy se sochami, jezírky a výhledy na terstský záliv. Krátká zastávka v historickém centru Terstu. Ubytování v hotelu Bernardini Group, využití teplých koupelí v krytém areálu Mořský park Laguna (plavecký bazén, 5 whirlpoolů, výhled na moře, sauny za příplatek). Nocleh.
3. den: Návštěva Lipice - světoznámé chovné stanice bílých koní, španělská jezdecká škola. Poté se vypravíme za vínem do slavného vinného údolí Vipavy. Navštívíte zde středověké městečko Vipava nazývané malé slovinské Benátky a samozřejmě budete moci ochutnat výborné místní víno, popřípadě i sýry a další pochoutky. Odpolední koupání v mořském parku (popř. možnost celodenního pobytu). Večer možnost procházky (2 km) a průvodcované prohlídky Piranu - malebného městečka s "benátskými" uličkami a kouzelným osvětlením, posezení u vína nebo zmrzliny. Nocleh.
4. den: Pobyt v mořských lázních, fakultativně půldenní výlet po krásách Slovinsko - italského krasu. Čeká vás romantika krasu plného jeskyní, hlubokých kaňonů a také vinic. Navštívíme unikátní Škocjanskou jamu - mimořáný krasový komplex s největším podzemním kaňonem na světě, 11 propojených jeskyní, přírodní mosty. Zpáteční cestu můžete absolvovat lanovkou nebo vyjít po schodech kolem vodopádu. Krásná krasová krajina. Hrastovlje - románský kostelík Nejsvětější trojice - unikátní fresky s hlaholským písmem (tanec smrti). V pozdním odpoledni relaxace v lázních. Nocleh.
5. den: Dopoledne ještě možnost vykoupání, poté odjezd do Lublaně - prohlídka centra hlavního města s mnoha barokními uličkami plnými kaváren, Prešenerovo náměstí, Trojmostí, tržnice, nábřeží řeky Lublanice, hrad. Pohodová atmosféra pohostinné podzimní Lublaně! Odjezd do ČR.
6. den: Návrat v časných ranních hodinách.

Novinky Erika Tour

Nabídky, novinky, informace...

Sledujte nás: