Kouzlo Posázaví

Česká republika Česká republika

žádný termín od 4. srpna 2023

3 -denní zájezd

ubytování:hotel

doprava:autokarem

strava:snídaně

od 3 890 Kč

Zájezd nemá k dispozici žádné termíny.

Slevy

  • first minute

Cena zahrnuje

  • 2x nocleh v hotelu - dvoulůžkové pokoje
  • doprava autobusem
  • průvodce
  • povin. poj. CK

Cena nezahrnuje

  • jednolůžkový pokoj 1.000 Kč (příplatek: 1000 Kč)
Posázaví je krajina tvořená vysokými kopci a hlubokými údolími, které vévodí hora Blaník. Své jméno dostal tento region po řece Sázavě, která jím protéká jako modrá nit. Je to krajina plná pamětihodností, malebných městeček a krásné přírody, kterou si zamilovali umělci, milovníci přírody, trampové i vodáci.

Program zájezdu

1. den: Odjezd časně ráno. Nejprve navštívíme poutní kostel sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře. Budeme moci obdivovat mystiku tohoto světoznámého Santiniho díla (UNESCO). Poté přejedeme do Havlíčkova Brodu – prohlédneme si historické centrum s měšťanskými domy – památková zóna. Projdeme se přírodní rezervací Stvořidla - nejkrásnějším úsekem Sázavy s balvanovitým korytem a peřejemi. Kolem břehu vede cca 4 km dlouhá turistická stezka. Ledeč nad Sázavou – návštěva historického posázavského města s dominantou mohutného hradu – jednoho z nejstarších šlechtických hradů v Čechách. Dále zde najdeme např. Kostel sv. Petra a Pavla ze 14 stol. nebo židovský hřbitov ze 17. stol. Odjezd na ubytování.
2. den: Dnes zahájíme ve Zruči nad Sázavou. Zde najdeme romantický zámek mocného rodu Kolowratů a Schebků, Vodácké muzeum , je to město, kde se natáčel legendární Formanův film Lásky jedné plavovlásky. Poté navštívíme Český Šternberk – mohutnou dominantu gotického hradu nad řekou Sázavou. Hrad je dnes v držení rodu Šternberků. Sázavský klášter
3. den: Ráno se vydáme na nostalgickou jízdu legendární lokálkou Posázavským Pacifikem. Absolvujeme jízdu nádhernou divočinou kaňonu řeky Sázavy. Poté Vás čeká návštěva slavného českého Velkopopovického pivovaru. Velkopopovický Kozel je pojmem mezi pivy. Návštěva je spojená s prohlídkou současné i historické varny, ležáckých sklepů a setkáte se i s maskotem kozlem Oldou. Na závěr samozřejmě absolvujete ochutnávku. Odjezd, návrat ve večerních hodinách.

Novinky Erika Tour

Nabídky, novinky, informace...

Sledujte nás: