Hrdá Arménie

Arménie Arménie

žádný termín od 6. října 2020

11 -denní zájezd

ubytování:hotel ****

doprava:letecky

strava:polopenze

od 44 590 Kč

Zájezd nemá k dispozici žádné termíny.

Slevy

  • FIRST MINUTE:
  • 6 % ze základní ceny zájezdu při složení zálohy do 10. 1. 2019 (u exotických zájezdů 5 % minimálně 9 měsíců před odjezdem)
  • 4 % ze základní ceny zájezdu při složení zálohy do 10. 2. 2019 (u exotických zájezdů 3 % minimálně 9 měsíců před odjezdem)
  • 3 % ze základní ceny zájezdu při složení zálohy do 10. 3. 2019 (u exotických zájezdů 2 % minimálně 9 měsíců před odjezdem)

Cena zahrnuje

  • 8x nocleh - dvoulůžkové pokoje v kvalitních hotelech 4*
  • 8x snídaně
  • 8x oběd
  • 1x uvítací a 1x rozlučková večeře
  • letenka Praha - Jerevan - Praha
  • let. taxy ve výši 3.000 Kč
  • transfery
  • klim. minibus
  • český a místní průvodce
  • vstupy
  • 1 láhev minerálky denně
  • povinné pojištění CK

Cena nezahrnuje

  • jednolůžkový pokoj 5.200 Kč
  • spropitné
Země s panenskou přírodou, chráněná horskými pásmy Malého Kavkazu, země hrdých, nezlomných lidí, kteří právem ctí svoji bohatou kulturní historii - to je Arménie. Její písemnictví a architektura patří k nejcennějším kulturním pokladům světa. Ne nadarmo je zde tolik památek zapsaných na seznamu UNESCO.

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy.
2. den: Přílet do Jerevanu, ubytování. City tour Jerevanem. Republikové náměstí v tradiční arménské architektuře – budova Vlády, Ministerstvo zahraničních věcí, Národní umělecká galerie aj. Opera, park Vítězství se sochou Matky Arménie, Presidentský palác, Národní parlament, Čičernakaberdský pamětní park a Muzeum obětí genocidy aj. Prohlídka Muzea arménské historie. Uvítací večeře a nocleh.
3. den: Klášter Khor-Virap ze 4. – 7. stol. Má nejromantičtější polohu na vyvýšenině v údolí naproti biblické hoře Ararat. (vězení sv. Řehoře Iluminátora). Klášter Noravank – velké náboženské a kulturní centrum ve 12. stol. Navštěva vinařství Areni – ochutnávka vína ze speciálních druhů hroznů. Přejezd do vesnice Amagu a krátká túra po vytesané stezce ke klášteru Noravank (Nový klášter) ve zdánlivě nepřístupném místě uprostřed omračující přírody. Příjezd do Gorisu, zastávka u bran města – panoramatický výhled. Nocleh.
4. den: Prohlídka města Goris – jednoho z nejkrásnějších příkladů arménské architektury v celé zemi, fascinující Dig Dig kameny – přírodní monument s dříve obydlenými jeskyněmi. Khndzoresk – jeskynní vesnice, kde je mnoho známek starého osídlení. Klášterní komplex Tatev (UNESCO) – mistrovské dílo z 10. stol. často nazývané klášterem postaveným na okraji ničeho. Podivuhodný přírodní most, tzv. Ďáblův. Celá trasa je unikátním zážitkem. Nocleh.
5. den: Cesta do Karahunj (Stonehenge) – starověká observatoř z doby 6.000 let př.n.l. – ve výšce 1770 m na území 7 hektarů. Cesta k jezeru Sevan přes Selim Pass a s návštěvou karavanseraje Selim ze 14. stol. – důležitá zastávka na slavné Hedvábné stezce. Noraduz, starobylý hřbitov se středověkými chačkary (křížové kameny) ze 6. stol. Horské jezero Sevan – největší v Arménii ve výšce 1915 m n.m. Návštěva středověkých klášterů na jeho poloostrově. Nocleh.
6. den: Cesta na sever Arménie přes malebný lesnatý region Dilijan. Komplex Goshavank (11. – 13. stol.) umístěný v kouzelné krajině Dilijanu – souznění přírody s architekturou. Klášterní komplexy Sanahin (966 n.l.) a Haghpat (976 n.l.), vynikající práce středověké architektury (UNESCO). Nocleh.
7. den: Středověký klášter Saghmosavank na dechberoucím místě v hlubokém kaňonu Ashtarak – výhledy do kaňonu. Přiblížíme se k pevnosti Amberd a potom budeme pokračovat asi 2 hodiny pěšky malebným kaňonem. Pevnost je nádherně situovaná na půli cesty na horu Monte Aragats ve výšce 2300 m na skalním mysu. Byurakanská Astrofyzická Observatoř založená r. 1946 V. Ambartsumianem, byla jedním z hlavních astronomických center SSSR. Odjezd do Jerevanu, nocleh.
8. den: Odjezd do Echmiadzinu (UNESCO) – návštěva kostela Sv. Hripsima – údajně jeden ze 7 divů Arménie. Echmiadzinská katedrála měla být jedním z prvních křesťanských chrámů na světě. Zde bylo jako v první zemi oficiálně přijato křesťanství za státní náboženství. Na zpáteční cestě zastávka u zřícenin chrámu Zvartnots – perly architektury 7. století (UNESCO). Trh pod širým nebem Vernissage, kde se o víkendech nabízí řezby, starožitnosti, pěkné krajky, ručně vázané koberce a kilimy – kavkazská specialita. Možnost návštěvy Jerevanské Brandy Factory. Nocleh.
9. den: Památník písemnictví Matenadaran: 13.200 manuskriptů a histor. dokumenty z celé Evropy aAsie, první opis Bible v arménštině. Chrám Garni z 1. stol. n. l. zasvěcený Mitrovi – malebná památka helénistického období a působivá ukázka starověké arménské architektury. Procházka kaňonem řeky Azat k tisícům čedičových varhan (1,5 hod.) Možnost oběda v místním domě v Garni (pečení arménského národního chleba „lavash“ a barbeque v podzemní peci tonir). Vzhůru kaňonem řeky Azat leží krásný památník arménské středověké architektury klášter Geghard (UNESCO) – další neuvěřitelný starobylý klášter částečně vytesaný do hory (4. stol., katedrála 13. stol.) Název „Klášter kopí“ pochází od kopí, které zranilo Krista během ukřižování a podle legendy bylo přineseno do Arménie apoštolem Tadeášem. Návrat do Jerevanu, večeře na rozloučenou, nocleh.
10. den: Případné individuální volno v historickém centru. Transfer na letiště a odlet do Prahy.
11. den: Přílet do Prahy.

Novinky Erika Tour

Nabídky, novinky, informace...

Sledujte nás: