Tajemný Harz a rej čarodějnic

Slevy

  • Seniorská sleva 55+: 200 Kč (nesčítá se s jinými slevami)

Cena zahrnuje

  • 2x nocleh v hotelu / penzionu - dvoulůžkové pokoje s vlastním přísl. se snídaní
  • 2x snídaně
  • doprava – klim. bus
  • průvodce
  • povinné pojištění CK

Cena nezahrnuje

  • jednolůžkový pokoj - 1100 Kč (příplatek: 1100 Kč)
  • večeře - cena za 1 večeři 550 Kč (příplatek: 550 Kč)
ROMANTICKÁ OBLAST SRN S POHÁDKOVOU SLAVNOSTÍ ČARODĚJNIC

Tajemná mystická atmosféra Harzu uchvátila německé velikány Goetha i Heineho a uchvátí i vás. Romanticky krásné pohoří bylo odedávna opředeno pověstmi a legendami a divoká údolí s pískovcovými skalami, krápníkové jeskyně, spousty hradů a zámků a výstavná historická města z hrázděných domů pohádkové atmosféře napomáhají. Není divu, že nejvyšší vrchol Harzu Brocken je neodmyslitelně spojen s Valpuržinou nocí. Podle legendy se každý rok 30. dubna slétají čarodějnice na košťatech a čarodějové na kozlech na Brocken a chlubí se napáchaným zlem a potom pokračuje nespoutaný sabat. V podvečer 30. dubna jsou všechna městečka v Harzu vyzdobena figurkami čarodějnic v různé velikosti - stojí v životní velikosti u dveří, zavěšené na domech i na stromech, za okny... A ty živé si oblékají své hábity, berou koště a vyrážejí na sabat - třeba na Brocken nebo na pekelnou výšinu Hexentanzplatz. A ty pohodlnější se jen tak loudají malebnými uličkami městeček a popíjejí medovinu nebo místní ovocné trnkové či bezinkové víno.

Program zájezdu

1. den:  Odjezd ráno, přejezd do SRN. Zde nejprve navštívíme Quedlinburg (UNESCO). Podél dlážděných uliček se tísní více než tisíc hrázděných domů (muzeum hrázděných domů), spolu se zachovalým středověkým opevněním, krásnými kostely a románskou katedrálou na hradním návrší tvoří pohádkový celek. Potom přejedeme do Halberstadtu, dalšího historického města s množstvím hrázděných domů v malebných uličkách a krásnou historickou katedrálou - podvečerní romantická procházka. Nocleh.
2. den: Dnes se vydáme užít si místní čarodějnické tradice. Nejprve navštívíme Wernigerode - kouzelné město na úpatí Harzu s romantickými uličkami hrázděných domů, kouzelným hlavním náměstím s krásnou radnicí a s novoromantickým zámkem vysoko nad městem a k tomu lidové trhy, rytířská klání, slavnost čarodějnic a jejich reje na hradním nádvoří. Potom budeme moci vyjet vláčkem úzkokolejné železnice na nejvyšší vrch Harzu - horu Brocken (1.142 m), další místo opředené čarodějnickými legendami, možnost procházky okolo vrcholu po 2,5 km stezce, ze které je nádherný výhled na všechny strany. Budeme mít stejný výhled, jaký mají čarodějnice a čarodějníci , kteří se sem slétají o Valpružině noci na své rejdy. Návrat na nocleh.
3. den: Blankenburg - procházka rozlehlými barokními zahradami, zámek, pitoreskní městečko, možnost turistické trasy skalními útvary k Čertově stěně - Teufelsmauer - bizardní pískovcový útvar. Oblast Rübelandského krasu, průjezd romantickým údolím řeky Bode, ocelářské městečko Thale – lanovkou na vyhlídky a výšinu Hexentanzplatz - doslova místo, kde tančí čarodějnice. Na závěr navštívíme Gernrode - hrázděné městečko s mimořádným předrománským (otónským) kostelem sv. Cyriaka pův. z 10. stroletí s hrobem markraběte Gera. Odjezd do ČR a návrat do 23. hod. CK si vyhrazuje právo drobných úprav programu vzhledem k počasí a průběhu slavností.

Novinky Erika Tour

Nabídky, novinky, informace...

Sledujte nás: