Elba - perla toskánských ostrovů

Itálie Itálie

1 termín od 13. září 2024

10 -denní zájezd

ubytování:hotel ***

doprava:autokarem

strava:polopenze

od 18 690 Kč

sleva 4% původně 19 490 Kč
13.09. - 22.09.24 pátek - neděle
polopenze autokarem
Sleva 4% 19 490 Kč 18 690 Kč
cena za 10 dní (7 nocí)

Slevy

  • Seniorská sleva 55+: 350 Kč (nesčítá se s jinými slevami)
  • first minute: 1.000 Kč do 31. 1. 2024

Cena zahrnuje

  • 7x nocleh – hotel*** - dvoulůžkové pokoje s vl. přísl.
  • 7x polopenze
  • doprava – klim. bus
  • trajekt
  • průvodce
  • povinné pojištění CK

Cena nezahrnuje

  • Příplatek na jednolůžkový pokoj 4.225 Kč
  • místní taxa
  • vstupy
  • lodní výlet
INSPIRATIVNÍ PROCHÁZKY ELBOU
Elba je věčně zelený ostrov v Tyrhénském moři , který si vás získá svou neskutečnou krásou: Je součástí NP Toskánské souostroví. Jedinečná atmosféra tohoto hornatého ostrova, kde se střídají divoká skaliska s malými plážemi, vysoké hory uprostřed ostrova s malebnými pitoreskními přístavy nebo roztomilými vesničkami rozloženými na vrcholcích kopců. Romantika ostrova nás přinutí zapomenout na čas, vrátit se do dob minulých a užít si klid a pohodu. Naše procházky nás provedou nejkrásnějšími místy ostrova a vydáme se i v Napoleonových stopách.

Stravování: polopenze

snídaně bufet, večeře - 3 chodové menu s výběrem, salátový a zeleninový bufet

Program zájezdu

1. den: Odjezd v odpoledních hodinách přes Rozvadov, Německo, Rakousko do Itálie.
2. den: Ráno příjezd do přístavu Piombino, trajekt na Elbu do Rio Marina. Kouzelnou krajinou Elby přejedeme do místa ubytování – městečka Procchio na severním pobřeží ostrova Elba ve stejnojmenném zálivu. Původně zde byla jen rybářská vesnice, která se s postupně proměňuje v oblíbené prázdninové letovisko. Jeho hlavní předností je asi kilometr dlouhá krásná písčitá pláž. Městečko je ukryto mezi bohatou středomořskou vegetací, která nádherně kontrastuje s azurově modrým průzračným Tyrhénským mořem. Odpočinek, nocleh.
3. den: Dnes se vydáme po stopách Napoleona, který zde pobýval ve vyhnanství. Začneme pod horou San Martino u stejnojmenné letní Napoleonovy rezidence. Vila se dvěma podlažími je vyzdobena freskami, zachovány jsou Napoleonova ložnice, hlavní Bertrandův apartmán, egyptský pokoj aj. Poté nás čeká Portoferraio - prohlídka starého města rozloženého na skále tyčící se nad mořem. Budeme stoupat úzkými uličkami po schodech, mezi starobylými domy a kostely k pevnostem Forte Stella, Forte Falcone a k Medicejským hradbám. Budete také moci navštívit Napoleonovu rezidenci Villa dei Mulini. Návrat do hotelu, odpočinek u moře, nocleh.
4. den: Dnes se budete věnovat odpočinku a koupání na krásné pláží u hotelu, popř. Procházkám a túrám v okolí. Nocleh.
5. den: Přes území porostlé voňavou macchií vyrazíme do rybářského městečka Porto Azzurro, které je jedním z nejkrásnějších přístavních měst na Elbě a kde si budeme moci vyjít příjemnou pěší procházkou po pobřeží k pevnosti San Giacomo, shlédnout nejhezčí náměstí na ostrově v historickém centru nebo se kochat středomořskou atmosférou v některé z příjemných kaváren nebo taveren, kde třeba ochutnáte oblíbené Lo Stoccafisso alla Riese (směs ančoviček, rajčat, bazalky cibule, černých oliv a kapar). Budete se také moci vydat na lodní výlet podle Racčího pobřeží – je to 12 km dlouhá plavba, kde malé pláže a zálivy střídají vysoké útesy, na kterých jsou tisíce raččích hnízd. Uvidíte z lodi i několik ostrovů před tím, než se vrátíte do přístavu. Poté vyrazíme z Capoliveri na pěší okružní trasu, cesta povede mírně vzhůru k jižnímu pobřeží po poloostrově Calamita (významné naleziště minerálů - ametystu, turmalínu, růžovínu aj.). Původní povrchové doly byly nahrazeny terasovitými vinicemi a háji olivovníků. Na našem okruhu se budeme kochat výhledy na celý ostrov a bude nás provázet typická mediteránská vegetace (cca 4 hodiny). Návrat do Capoliveri, vinařského městečka rozloženého na kopci mezi vinicemi, s příkrými uličkami a závratnými výhledy. Budeme moci absolvovat i ochutnávku místních vín, např. ve vinařství Tenuta delle Ripalte nebo v některé z vinoték. Návrat na nocleh.
6. den: Dnes se vydáme na „střechu ostrova“ po vyhlídkové silnici na rozhraní zelených lesů a modrého moře vyšplháme do horského městečka Marciana Alta. Ve středověku to bývala metropole ostrova a dodnes si uchovala svou středověkou eleganci. Z teras Marciany se otvírají výhledy na severní pobřeží Elby. Z městečka se vypravíme na procházku po křížové cestě k poutnímu kostelu Madona del Monte, ukrývajícího kámen se záhadnou malbou Panny Marie, který je nejstarší a nejpopulárnější svatyní na ostrově. (Zde také Napoleon hostil svou milenku Marii Walewskou.) Poté si vyjedeme lanovkou na nejvyšší horu ostrova Monte Capanne (1013 m) s jedinečnými výhledy na rozmanitou krásu ostrova a romantické zátoky. Zastavíme se také ve starobylé kamenné vesničce Poggio, která učarovala umělcům i politikům (Greta Garbo, Winston Churchill). Návrat do hotelu, nocleh.
7. den: Po snídani vyrazíme do Marina di Campo, která byla původně rybářskou vesničkou a postupem času se stala prvním letoviskem vybudovaným na Elbě. Je vyhlášené především nádhernou dlouhou zatočenou pláží, na níž bílý písek až září, a průzračně čistou vodou. Obklopují ho svěží zelené kopce a jeho půvabné historické centrum s úzkými uličkami, plnými kavárniček, restaurací a obchůdků přitahují turisty. Návrat do hotelu a odpočinek u moře.
8. den: Dnešek si budeme užívat u vody na pláži, popř. při procházkách v okolí Procchia. Nocleh.
9. den: Po pohodové snídani a relaxaci u moře odjezd v poledních hodinách do přístavu na trajekt do Piombina a odtud na pevninu, přejezd Itálií do Rakouska.
10. den: Návrat do ČR.

Novinky Erika Tour

Nabídky, novinky, informace...

Sledujte nás: