Skotsko 55+

Velká Británie Velká Británie

žádný termín od 7. května 2020

5 -denní zájezd

ubytování:hotel

doprava:letecky

strava:polopenze

od 27 400 Kč

Slevy

  • děti a mládež do 25 let - nelze sčítat s dalšími slevami (sleva: -685 Kč)
  • klienti nad 55 let - lze sčítat pouze s věrnostní slevou (sleva: -2000 Kč)

Cena zahrnuje

  • letenky z Prahy a zpět vč. let. tax
  • dopravu autobusem
  • 4x ubytování v hotelech (2lůžkové pokoje s WC a sprchou)
  • 4x snídaně
  • 3x večeře
  • průvodce
  • cestovní pojištění včetně storna UNIQA K7C a pojištění proti úpadku CK

Cena nezahrnuje

  • vstupné (vč. plavby po jezeře a jízdného na lanovku) cca 80 GBP
  • další výše neuvedené služby

Výlety

  • 1lůžkový pokoj (příplatek: 3900 Kč)
  • večeře 4. den, min. 10 os (příplatek: 600 Kč)
  • svoz z Brna na letiště Praha a zpět - min 3. osoby (příplatek: 1300 Kč)
  • nocleh před odjezdem 1 lůžkový pokoj v hotelu Holiday Inn Praha (příplatek: 2400 Kč)
  • nocleh před odjezdem 2 lůžkový pokoj v hotelu Holiday Inn Praha (příplatek: 2700 Kč)
  • parkování na letišti parkování na 1 týden u hotelu Holiday Inn Praha (příplatek: 750 Kč)
  • příplatek č.1 Prohlídka palírny s ochutnávkou 2 vzorků whisky (příplatek: 300 Kč)
  • příplatek č.2 Ochutnávka 1 vzorku whisky a sklenička (bez prohlídky) (příplatek: 180 Kč)
Opět jsme pro vás připravili kratší verzi zájezdu do Skotska. Oblíbený poznávací zájezd Skotsko 55+ má tyto přednosti: - atraktivní program a pohodové tempo - bez dlouhých přejezdů a fyzicky náročných procházek -  3 večeře jsou v ceně zájezdu.  Navštívíme mnoho zajímavých, památných i historických míst. Ochutnáme místní whisky, prohlédneme si jeden z nejznámějších skotských zámků, zříceninu hradu na břehu jezera Loch Ness po kterém se také projedeme lodí a samozřejmě nevynecháme ani hlavní město Edinburgh. Budeme se pohybovat v krásné přírodě plné lesů, jezer, pohoří i luk s pasoucími se ovcemi a dobytkem. Určitě se najde i čas posedět v některé typické hospůdce.

Program zájezdu

1. den:  Dopoledne odlet z Prahy do Edinburghu. Vaši dovolenou ve Skotsku začneme prohlídkou hlavního města. Z letiště nás autobus zaveze přímo do centra pod Calton Hill a po krátkém a nenáročném výstupu po schodech budeme mít pod sebou celý Edinburgh jako na dlani. Poté se zastavíme u budovy parlamentu a Holyrood Palace, oficiálního sídla britské královny ve Skotsku. Společně se projdeme po Royal Mile ke katedrále a poté bude následovat volno, které můžete využít například k prohlídce Edinburghského hradu, ve kterém jsou uloženy skotské korunovační klenoty. Odjezd na ubytování a večeře.
2. den:   Navštívíme historické město Stirling a Wallaceův monument, z něhož je pěkný výhled do kraje. Památník je věnován lidovému hrdinovi Williamu Wallaceovi, který vedl Skoty ve válce za nezávislost, a jehož můžete znát z filmu Statečné srdce. Poté se vydáme k největšímu skotskému jezeru Loch Lomond, které bylo v roce 2002 spolu s oblastí Trossachs vyhlášeno prvním skotským národním parkem. Zastavíme se v městečku Luss, odkud je pěkný výhled na jezero a horu Ben Lomond. Poté již vyrazíme do proslulé Skotské vysočiny, pojedeme po vyhlídkové silnici přes rozsáhlé vřesoviště Rannoch Moor do malebného údolí Glen Coe. Ubytování u jezera Loch Linnhe. Večeře.
3. den:  Nedaleko města Fort William leží Spean Bridge, kde se zastavíme u památníku Commando Memorial. Vyvezeme se lanovkou na Nevis Range, kde se krátce projdeme, za příznivého počasí odtud bývá pěkný výhled na horu Ben Nevis. Poté bude naše cesta pokračovat k nejhlubšímu a díky příběhu o podivném mořském trovovi nejznámějšímu jezeru Skotska - Loch Ness. Na jeho břehu navštívíme zříceninu hradu Urguhart Castle a vydáme se na přibližně hodinovou projížďku po jezeře lodí. Přejezd na ubytování a večeře.
4. den:  Dopoledne se nejprve zastavíme v Dalwhinnie, kde si prohlédneme palírnu a ochutnáme místní whisky (vyberte si z příplatků, která varianta Vám vyhovuje). Dále budeme pokračovat malebným pohořím Grampians a navštívíme jeden z největších skotských zámků Blair Castle, který je vyhlášený jak svými zajímavými interiéry, tak krásnými zahradami. Poté se přesuneme do Edinburghu a navštívíme královskou jachtu Britannia, plavidlo, které bylo po více jak 40 let domovem Jejího Veličenstva a královské rodiny při jejich cestách. Ubytování.  5. den: Nejprve si prohlédneme originální lodní výtah Falkirk Wheel, který je jedinou stavbou tohoto druhu na světě a výrazně ulehčuje přepravu lodí mezi kanály. Poté budeme pokračovat do Glasgow, kde navštívíme katedrálu svatého Munga. Odpoledne odjezd na letiště a odlet do Prahy. 
5. den:  Nejprve si prohlédneme originální lodní výtah Falkirk Wheel, který je jedinou stavbou tohoto druhu na světě a výrazně ulehčuje přepravu lodí mezi kanály. Poté budeme pokračovat do Glasgow, kde navštívíme katedrálu svatého Munga. Odpoledne odjezd na letiště a odlet do Prahy. 

Novinky Erika Tour

Nabídky, novinky, informace...

Sledujte nás: