SKUTEČNÉ PERLY NORSKA

Norsko Norsko Hardangerfjord

žádný termín od 15. července 2016

12 -denní zájezd

ubytování:hostel

doprava:autokarem

strava:snídaně

od 18 490 Kč

Slevy

  • first minute

Cena zahrnuje

  • 10x nocleh (mládežnické hotely a chaty – čtyřlůžkové pokoje)
  • doprava - klim. bus
  • trajekty
  • průvodce
  • povinné pojištění CK

Cena nezahrnuje

  • ložní prádlo - vlastní, nebo možno vypůjčit za 200 Kč v CK (příplatek: 200 Kč)
  • ložní prádlo - popř. pronajmout na místě v přepočtu cca 250 Kč / noc (příplatek: 250 Kč)
  • příplatek na dvoulůžkovou ložnici 3.980,- Kč / osoba (příplatek: 3980 Kč)
  • čtyřlůžková kabina na trajektu 1.800 Kč / os. (příplatek: 1800 Kč)
  • 8x večeře z českých zdrojů – 1.000 Kč železnice Flam (příplatek: 1000 Kč)
  • plavba po fjordu
  • rafting na řece Sjoa
  • norské snídaně a snídaně z českých zdrojů dle aktuální nabídky před odjezdem
NORSKÁ NEJ: ŽELEZNICE FLAMBANA, NAEROY FJORD, ATLANTSKÁ CESTA, RAFTING NA SJOE…

Norsko je země neskutečných přírodních krás. Tento zájezd vás zavede na řadu unikátních míst v Norsku. Navštívíte národní parky Rondane, Jotunheimen a NP Dovre-Sunndalsfjella, pojedete Zlatou cestou severu, poznáte krásu největší náhorní plošiny Hardangervidy, budete moci porovnávat krásu řady vodopádů, fjordů a ledovců. Zažijete adrenalin při raftování na řece Sjoe, pojedete jednou z nejvyhlášenějších železnic světa - úžasnou Flambanou a nejužším fjordem Norska. No a zájezd je korunován průjezdem Atlantské cesty. Prostě samé lahůdky.

Doporučujeme využít možnost zakoupení kabin na trajektu. Zájezd se tak stane zájezdem bez nočních přejezdů.

Program zájezdu

1. den: Odjezd v ranních hodinách z ČR, projedeme SRN a nalodíme se na noční trajekt do Švédska (možnost objednání kabin).
2. den: Po vylodění průjezd jižním Švédskem a jihem Norska - slavným údolím Gudbransdalen - tzv. srdcem Norska - s krátkými zastávkami a fotostopy na ubytování. Nocleh.
3. den: Národní park Rondane - vyjedeme nejprve na samý okraj NP Rondane k osadě horských chat Mysuseteru - odtud popojedeme po mýtné silnici k výchozímu bodu na dnešní túru. Už odtud se otvírá nádherný výhled na národní park. Poté si vyjdeme k chatě Rodvassbu, která leží na pobřeží jezera Rondvatnet s drsnými a holými vrcholy Rondane okolo. Milovníci turistiky se mohou pokusit zdolat nejbližší vrchol Storronden (2138 m) - cca 4 hodiny. Túra není kromě jednoho exponovanějšího místa náročná. Celá cesta ale nabízí nádherné výhledy. Návrat na nocleh.
4. den: Divoká řeka Sjoa - zájemci mohou absolvovat rafting (nutno přihlásit při rezervaci). Poté po západním okraji NP Jotunheimen na sever k tyrkysovému jezeru Gjende - od chaty Gjendesheim vystoupáme na začátek túry Bessegen, kde se nám otevře okolní horský svět a nádherné jezero. Odjezd na nocleh.
5. den: Krása zadumané Hardangervidy - největší náhorní rovina Evropy - procházka s výhledy na neobvyklou tundrovitou krajinu a ledovec Hardangerjokulen. Napříč Hardangervidou projedeme k vodopádu Voringfossen vysokému přes 180 m a budeme ho moci sledovat z několika úhlů. Krásnou soutěskou Mabodalen sjedeme k druhému největšímu fjordu Norska - Hardangerfjord, který přejedeme úchvatným novým mostem a soustavou neskutečných tunelů. Potom přejedeme ke kaskádovitému vodopádu Tvindefoss. Nocleh.
6. den: Přes Voss do Bergenu – jednoho z nejkrásnějších měst  Evropy. Návštěva rybího trhu, Bryggen - půvabný komplex kupeckých domů z 18. a 19. stol. (UNESCO). Pevnost Bergenhus. Výstup (výjezd) na kopec Floyen (krásný pohled nejen na město), nebo možnost návštěvy rybího akvária. Návrat na nocleh.
7. den: Monumentálním údolím pojedeme ke středisku Flam. Plavba nejužším norským fjordem Naeroyfjord (UNESCO), který je sevřený mezi vysokými skalami, místy jen 500 m široký - nádherné scenérie. Vyhlídková jízda nejvyhlášenější horskou železnicí Flamsbanen z Flamu do Myrdalu a zpět - jedna z nejúchvatnějších železnic světa (nutno rezervovat při přihlášení). Vlak překonává největší stoupání v Evropě bez použití ozubnice - na trase dlouhé 20 km vystoupá téměř 900 m. Vlak zastavuje na několika místech, kde jsou různorodé a vždy úžasné výhledy na krajinu strmých hor, kopců, skalních útvarů, vodopádů a horských samot. Nocleh.
8. den: Cesta k čarokrásnému jezeru Jölster a poté do Briksdalenu k rameni největšího evropského ledovce Jostedalsbreen ke splazu Briksdalbreen - procházka divokou krajinou tvarovanou ledovcem. Odjezd na ubytování.
9. den: Dnes nás čeká další z neuvěřitelných scenérií Norska - projedeme tzv. "Zlatou cestou severu". Nejdříve začneme stoupat do hor a vyjedeme náročnými serpentýnami až na vyhlídku Dalsniba (za příznivého počasí) - odtud je fantastický kruhový výhled. Potom sjedeme ke slavnému fjordu Geiranger (fakultativně vyhlídková plavba). Dále vyjedeme serpentýnami "Orlí cesty", přeplujeme Norddalsfjord a přijedeme do jahodového údolí Valldalen s jahodovými plantážemi. Odtud silnice zase stoupá až k vrcholu Trolí cesty (Trollstigen). Nejprve se z vyhlídkové plošiny podíváme, do jaké hloubky spadá vodopád Stigsfossen a na serpentýny odvážné silnice a potom po nich začneme klesat do údolí Romsdalen. Dojezd na nocleh.
10. den: Dnes nás čeká další z vrcholů zájezdu. Cestou kolem fjordů dojedeme do městečka Molde a odtud silnice směřuje ke Kornstadfjordu, vede po jeho břehu až dosáhne své nejdramatičtější části - cesty, "kde se setkává země s mořem" - Atlantské cesty. Řetězec ostrovů je propojen soustavou těch nejfantastičtějších mostů. Poté se cesta prodírá přes ostrov Averoy a novým podmořským tunelem dojedeme do Kristiansundu. Město je rozloženo na třech skalnatých ostrůvcích s domy na terasách nad přístavem, který je jedním z nejkrásnějších přístavů na západním pobřeží. Poté se údolím Sunndalen vydáme na ubytování.
11. den: Pokračování do Oppdalu a potom údolím Drivadalen na jih. Nenecháme si ujít Viewpoint Snohetta - krásnou vyhlídku na pohoří Tverrfjellet a NP Dovre-Sunndalsfjella. Na vyhlídku dojdeme cca 20 min. procházkou k vyhlídkovému pavilonu, který byl oceněn jako stavba světa 2011. Poté budeme pokračovat cestou s fotostopy v poutavé krajině, zastavíme se v olympijském městě Gjoviku (Fjellhala) a dojedeme na ubytování.
12. den: Dopoledne prohlídka norské metropole Osla a odpoledne již budeme směřovat do švédského přístavu Trelleborg. Noční trajekt do SRN.
13. den: Ráno vylodění, návrat do ČR odpoledne.

Novinky Erika Tour

Nabídky, novinky, informace...

Sledujte nás: