Národními parky západní Kanady

Kanada Kanada

žádný termín od 25. srpna 2020

12 -denní zájezd

ubytování:hotel **

doprava:letecky

strava:snídaně

od 79 990 Kč

Slevy

  • FIRST MINUTE:
  • 6 % ze základní ceny zájezdu při složení zálohy do 10. 1. 2019 (u exotických zájezdů 5 % minimálně 9 měsíců před odjezdem)
  • 4 % ze základní ceny zájezdu při složení zálohy do 10. 2. 2019 (u exotických zájezdů 3 % minimálně 9 měsíců před odjezdem)
  • 3 % ze základní ceny zájezdu při složení zálohy do 10. 3. 2019 (u exotických zájezdů 2 % minimálně 9 měsíců před odjezdem)

Cena zahrnuje

  • letenka Praha Vancouver a Calgary - Praha
  • letištní taxy cca 9.500 Kč,
  • transfery
  • 10x nocleh v hotelech 2*/3* - dvoulůžkové pokoje s vl. příslušenstvím
  • 10x kontinentální snídaně
  • trajekty Vancouver - Victoria a Nanaimo - Vancouver
  • doprava mikrobusem
  • místní průvodce / řidič,
  • český průvodce
  • vstupy do národních parků a do Vancouver City Park, Lookout Tower
  • plavba lodí po jez. Maligne
  • povinné pojištění CK

Cena nezahrnuje

  • jednolůžkový pokoj - 12.700 Kč (příplatek: 12700 Kč)
  • fakultativní vstupy a výlety
  • spropitné pro řidiče / průvodce
  • obědy a večeře
Kanada je plným právem považována za zemi nezměrných přírodních krás. Grey Owl – Šedá Sova řekl o kanadské divoké přírodě: „Potřebujeme rozšířit i jiné než hmotné statky a k tomu stačí, abychom se porozhlédli, co nabízí naše země... Máme u nás to, co jinde nemají.“ My se pojedeme porozhlédnout rovnou do těch nejkrásnějších oblastí. Britská Kolumbie je nádherné místo pro každého, kdo se zajímá o přírodu. Už r. 1972 zařadilo UNESCO do Seznamu světového dědictví jedenáct míst v Kanadě. Patří mezi ně devět kanadských národních parků a čtyři z nich jsou ve Skalistých horách (Banff, Jasper, Yoko, Kootenay). Prostě tuhle zemi musíte vidět a důkladně poznat.

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy, přílet do Vancouveru. Transfer do hotelu v centru Vancouveru. Cestou krátká orientační projížďka centrem. Nocleh.
2. den: Celodenní prohlídka Vancouveru: Panoramatický pohled na město z věže Lookout Tower. Canada Place – nejlepší úvod k návštěvě Vancouveru – dlouhé molo (původně pro kanadský pavilon na EXPO 86) nabízí senzační pohled na městský přístav, mrakodrapy v centru města a na hory nad Severním Vancouverem. Historický Gastown, druhé největší Čínské město v Severní Americe a Stanley Park se zastávkou u kolekce malovaných totemů a s možností navštívit místní Aquarium. Ostrov Granville s obchůdky a tržnicí. Po velkolepém mostě Lions Gate přejezd přes záliv Burrard, možnost projít se po Capilanském visutém mostě – jedné z největších místních atrakcí nebo vyjet gondolovou lanovkou na vrchol Grouse Mountain, odkud je fantastický výhled na panorama Vancouveru. Nocleh.
3. den: Odjezd na Tsawwassen lodní terminál, asi jedenapůlhodinová plavba přes Georgia Straight mezi krásnými Gulf Islands. Fakultativně návštěva kouzelných Butchartových zahrad – jedny z nejkrásnějších v Kanadě. Příjezd na ostrov Vancouver do Victorie – hlavního města provincie. Projížďka – hlavní pamětihodnosti: Beacon Hill park, Beach Drive, náměstí Bastion Square, Vnitřní přístav s budovami Parlamentu. Fakultativně i návštěva Královského muzea nebo pozorování velryb. Nocleh.
4. den: Odjezd na sever podél pobřeží do Parksville. Zastávka v Chemainus na krátkou procházku městem podél zajímavých malovaných zdí a atraktivních starobylých obchůdků. Cathedrale Grove – krátká přírodní procházka mezi mohutnými kmeny jedle Douglasky. Návrat do Nanaima a trajekt na pevninu přes záliv Horseshoe Bay. Cestou na sever nádherné výhledy až do Squamish. Zastávka na vyhlídce na vodopády Shannon, průjezd pobřežním pásmem hor do Whistleru, opět velkolepé výhledy na moře. Volno na procházku a odpočinek, nocleh.
5. den: Sjedeme do farmářské oblasti kolem Pembertonu. Odtud cestou Duffey Lake road, vinoucí se původní divočinou do Lillooet, městečka, které bylo Mílí 0 Stezky Zlaté horečky kolem roku 1860. Dále přes Cache Creek a Kamloops do Sunpeaks na nocleh.
6. den: Pocestujeme opět na sever přes Clearwater a krásný Wells Gray Park, zastávka na vyhlídce na Spahats vodopády. Tato oblast překypuje divokými zvířaty, takže je šance, že zahlédnete černé med vědy a mnoho druhů ptáků. V Blue River fakultativně „říční safari“ na proudovém člunu, s pozorováním místní divoké přírody. Přejedeme průsmyk Yellowhead Pass a vlevo se bude tyčit Mount Robson – nejvyšší vrchol v kanadských Rockies. To už budeme na území nádherného Národního parku Jasper. Pojedeme na jih Jasperu do oblasti vodopádů Sunwapta na nocleh.
7. den: Krásy Národního parku Jasper. Pojedeme údolím řeky Maligne (jasperský nejpopulárnější výlet) a zastavíme se v kaňonu Maligne na procházku zdejší přírodou. S fotostopy kolem Medicine Lake až k monumentálnímu vyvrcholení cesty – jezeru Maligne, které je považováno za nejkrásnější jezero v Rockies. Fantastická 90-minutová projížďka po jezeře. Návrat do městečka Jasper – prohlídka a výjezd proslulou lanovkou Jasper Tramway do výšky 2300 m – odtud jedinečné panorama hor. Návrat do Sunwapta Falls Resort na nocleh.
8. den: Icefield Parkway – jedna z nejkrásnějších silnic na světě, která vede přes jedny z nejvyšších kanadských hor a přes velkolepé ledovce. Vodopády Sunwapta a Athabasca a slavný ledovec Athabasca, kde budete moci absolvovat vyjížďku na speciálním sněhovém autobusu (snowcoach). Průjezd okolo Bow Lake a Bow Passu, návštěva jedinečného jezera Peyto Lake a do Canmore na nocleh.
9. den: Výjezd ke slavnému jezeru Lake Louise v NP Banff, abychom se mohli nechat unést fantastickým výhledem přes jezero na ledovec Victoria. Pokračování mimořádně krásnou krajinou údolí Ten Peaks k dalšímu nádhernému jezeru Moraine Lake. Překročíme Kontinentální předěl a vjedeme do NP Yoho, kde navštívíme jezero Emerald Lake a Natural Bridge. Vrátíme se do Canmore na nocleh.
10. den: Prohlédneme si Banff – nečekaně rušné městečko uprostřed prstence hor. Projdeme se k vodopádům Bow River Falls a k Tunel Mountain Drive – větrem zerodované čarovné skály a Surprise Corner. Budete si moci vyjet lanovkou Sulphur Mountain Gondola za panoramatickým výhledem na okolní hory (nejvýše položená restaurace v Kanadě). Termální prameny Upper Hot Springs, možnost vykoupat se a relaxovat. Odjezd do Calgary na nocleh.
11. den: Dopoledne okružní projížďka Calgary – seznámení s hlavními atraktivitami centra města. Odpoledne volno k vlastním aktivitám: návštěva Glenbow Museum (jedno z nejlepších muzeí v západní Kanadě) nebo Calgary Tower – vyhlídková věž, jedna z největších atrakcí ve městě. Transfer na letiště, popřípadě volno na poslední nákupy, odlet.
12. den: Přílet do Prahy.

Novinky Erika Tour

Nabídky, novinky, informace...

Sledujte nás: