Na Běžkách Za Losy - Jarní Prázdniny 2023

Norsko Norsko

žádný termín od 15. února 2020

8 -denní zájezd

ubytování:chata

doprava:letecky

strava:vlastní

od 10 900 Kč

Slevy

  • děti a mládež do 25 let - nelze sčítat s dalšími slevami (sleva: -620 Kč)
  • osoby starší 65 let - nelze sčítat s dalšími slevami (sleva: -620 Kč)

Cena zahrnuje

  • letenku Praha - Oslo a zpět vč. let. tax ve výši 7 000 Kč + doplatek na aktuální cenu v okamžiku koupě letenek pro účastníky
  • 6x ubytování v horské chatě, 1x v hostelu nebo motelu (2 lůžkové pokoje, WC a sprcha společná na patře jen pro 2-3 pokoje)
  • služby delegáta
  • dopravu z/na letiště (autem, mikrobusem nebo vlakem) a na běžecké tratě
  • cestovní pojištění na zimní sporty UNIQA K10S vč. pojištění storna a pojištění CK proti úpadku

Cena nezahrnuje

  • poplatek za přepravu lyží
  • stravu
  • další neuvedené služby

Výlety

  • zapůjčení povlečení (příplatek: 400 Kč)
  • poplatek za přepravu lyží u letecké přepravy vak do 23 kg,možno i více lyží, 3 úseky (PRG-OSL, TRD - PRG s přestupem) (příplatek: 2800 Kč)
NOVINKA ROKU 2023 - PROJEDEME SI ČÁST TRASY SLAVNÉHO BĚHU S BAŤŮŽKEM "BIRKEBEINER" (Birkenbeinerrennet).
Ne nadarmo se Norsku říká kolébka lyžování. Běžkaři zažijí v kvalitně udržovaných stopách opravdovou rozkoš z pohybu.
Údolí Murudalen se nachází v podhůří NP Jotunheimen, nedaleko od zamrzlé řeky, jen pár kroků od divočiny, kam můžete vyrazit na zapůjčených sněžnicích. Člověka zde potkáte jen zřídka, pravděpodobněji však losy. Denně můžete ujet na běžkách 20 až 40 km. Příznivci sjezdovek jistě ocení kvalitu olympijské sjezdovky v Kvitfjellu. Ubytování: V horské chatě stranou civilizace jsou 4 pokoje, kuchyň a 2 koupelny. 

20 minut vzdálené středisko Lemonsjoen nabízí 50 až 70 km upravených tras, převážně pro klasiku, tratě pro bruslení se každým rokem vylepšují.. V dosahu jsou i dvě osvětlené běžecké tratě. Zajedeme také na stopy v NP Rondane. Podle sněhové pokrývky jsou vyfrézovány stopy (cca 20 km) pod horou Murudalen. Dále jsou udržovány stopy mezi kempem Randsverk a hotelem Hindseter (cca 17 km). Další lyžování se dá v případě dobrého počasí uskutečnit v okolí jezera Gjende.

Program zájezdu

1. den: Dopoledne odlet z Prahy (zpět možno do Vídně, Krakowa apod.) na letiště Gardermoen severně od Oslo. Transfer na ubytování v podhůří Jotunheimenu, nedaleko řeky Sjoa. Chata s několika ložnicemi, 2 sprchy, 2 WC, 2 kuchyňky. 2. - 7. den: Z místa ubytování budeme vyrážet na běžecké i sjezdařské tratě - podle složení skupiny a dohody účastníků. V okolí dostatek běžeckých stop, sjezdovky Lemonsjoen, 1x výlet na sjezdovky do olympijského Kvitfjellu. PROJEDEME SI ČÁST TRASY SLAVNÉHO BĚHU S BAŤŮŽKEM "BIRKEBEINER" (Birkenbeinerrennet). Poslední den nocleh u letiště. 8. den: Odlet do Prahy (případně Krakowa, Vídně apod.).
2. den:
3. den:
4. den:
5. den:
6. den:
7. den: Z místa ubytování budeme vyrážet na běžecké i sjezdařské tratě - podle složení skupiny a dohody účastníků. V okolí dostatek běžeckých stop, sjezdovky Lemonsjoen, 1x výlet na sjezdovky do olympijského Kvitfjellu. PROJEDEME SI ČÁST TRASY SLAVNÉHO BĚHU S BAŤŮŽKEM "BIRKEBEINER" (Birkenbeinerrennet). Poslední den nocleh u letiště.
8. den: Odlet do Prahy (případně Krakowa, Vídně apod.).

Novinky Erika Tour

Nabídky, novinky, informace...

Sledujte nás: