LISABON A OKOLÍ - NEZAPOMENUTELNÁ HISTORIE, PULSUJÍCÍ SOUČASNOST

Portoriko Portoriko

žádný termín od 1. ledna 0001

7 -denní zájezd

ubytování:hotel ***

doprava:autokarem

strava:snídaně

Slevy

  • first minute
  • Seniorská sleva 55+: 500 Kč (nesčítá se s jinými slevami) (sleva: -500 Kč)

Cena zahrnuje

  • 6x nocleh - hotel*** (2lůžkové pokoje) v centru Lisabonu
  • 6x snídaně,
  • letenka Praha - Lisabon - Praha včetně letištních tax
  • transfery a okružní cesta autobusem
  • průvodce
  • povinné poj. CK
KRÁLOVSKÁ SÍDLA, PAMÁTKY UNESCO, FANTASTICKÉ POBŘEŽÍ ZÁPADU EVROPY
Pojeďte do charismatického Lisabonu - užijte si jeho atmosféru - historická čtvrť Bairro Alto, barevná čtvrť Alfama, spousty historických památek střídaných útulnými restauracemi a hospůdkami. Ochutnejte místní tradiční jídla a výborné portugalské víno a poslechněte si slavné fado. Užijte si i nevtíravý majestát slavných památek v okolí Lisabonu a divoké kouzlo krajiny středověkého "konce světa". I portugalští mořeplavci posunuli jeho hranice.
Ubytování v hotelu Sana Rex*** v centru Lisabonu vám k tomu bude výborným východiskem.

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy, přílet do Lisabonu, transfer na ubytování v 3*** hotelu v histor. centru Lisabonu. Nocleh.
2. den: Lisabon - celodenní návštěva hlavního města Portugalska - čtvrti Belém: Mosteiro dos Jeronimos, kde jsou pochováni král D. Henrique, Princ D. Sebastiao, Alexandre Herculano a Luis de Camoes - známí portugalští spisovatelé a Vasco da Gama - slavný mořeplavec. Torre de Belém ze 16. stol. - mramorový monument věnovaný padlým vojákům z časů koloniálních válek. Padrao dos Descobrimentos - postavený za účelem Světové výstavy v r. 1940. Je to mramorová karavela, která má na své palubě slavné osobnosti portugalské historie. Před tímto monumentem najdete Rosa dos Ventos, která byla darovaná Jihoafrickou republikou a skutečné letadlo, které poprvé přeletělo atlantický oceán. Odpoledne se zastavíte v tradiční lisabonské kavárničce a ochutnáte Pastis de Belém - typickou místní cukrovinku. Návrat na nocleh.
3. den: Celodenní výlet do neopakovatelného městečka Sintra (UNESCO) se svým neodmyslitelným palácem Palácio da Pena, postaveným na příkaz D. Fernanda II. v romantickém stylu: barvy, velkolepost, mystičnost, symbolika - to vše je pro Portugalce Palácio da Pena. Kouzelné je celé městečko Sintra. Poté se budeme kochat nádhernou cestou přes Serra de Sintra a fantastickým panoramatem nejzápadnějšího bodu Evropy - Cabo da Roca - procházka. Vracet se budeme podél nejznámějších surfařských pláží a přes Boca do Inferno a Cascais. Nocleh.
4. den: Vydáme se do hradbami obehnaného kouzelného města Évora - návštěva pěší zóny s Templo da Diana - svatyně, která byla postavena v 1. stol. za vlády Římanů (14 korintských sloupů). Kostel sv. Františka s kaplí Capela dos Ossos - kostnicí - ostatky 5.000 mnichů. Náměstí Praca do Giraldo - historické neoklasicistní centrum s půvabnými maurskými podloubími, katedrála Sé připomínající pevnost, řada dalších kostelů a památek. Centrum Évory je historická pokladnice zapsaná na seznamu UNESCO. Atmosféra starého města a jeho kouzelných uliček i s takovými názvy jako ulice Neoholeného muže. Návrat do Lisabonu, nocleh.
5. den: Nejprve směřujeme do kouzelného městečka Óbidos, jehož hranice jsou opět vymezeny historickými hradbami, po kterých se budete moci projít - fantastické výhledy. Procházka kouzelným starobylým městem a určitě nesmíme zapomenout ochutnat tradiční nápoj jinjinha. Následující zastávka bude v městě Batalha, kde se nachází stejnojmenný klášter - nádherné dominikánské opatství z období manuelské gotiky (UNESCO), je zde pochován král zakladatel - Jan I. se svou manželkou a synem Jindřichem Mořeplavcem. Poslední naší zastávkou bude Tomar - fascinující památka - kouzelné městečko, kterému vévodí hrad z 12. stol. v němž se nachází klášter Convento de Cristo (UNESCO) - ten r. 1162 založil řád templářů. Jádrem kláštera je templářská oratoř. Návrat na nocleh.
6. den: Dnes se opět vrátíme do Lisabonu - projedeme se slavnou historickou žlutou tramvají, Praca do Commercio, barevná čtvrť Alfama, úzké a křivolaké uličky Bairro Alto, Castelo de S. Jorge - sídlo portugalských králů, vyhlídkové terasy. Dům patrona města sv. Antonína, katedrála Sé ze 12. stol., kouzelná technická atrakce - výtah, Igreja do Carmo aj. Samozřejmě i volno, posezení v kavárničce nebo vinárně, čas na nákupy. Nocleh.
7. den: Volný čas do doby transferu na letiště a odlet do Prahy.

Novinky Erika Tour

Nabídky, novinky, informace...

Sledujte nás: