KRAKOV, LVOV A PODKARPATSKÁ RUS

Ukrajina Ukrajina

žádný termín od 1. ledna 0001

9 -denní zájezd

ubytování:hotel

doprava:autokarem

strava:snídaně

Slevy

  • first minute 6% do 10. 1. 2019
  • first minute 4% do 10. 2. 2019
  • first minute 3% do 10. 3. 2019
  • Seniorská sleva 55+: 300 Kč (nesčítá se s jinými slevami)

Cena zahrnuje

  • 6x ubytování – dvoulůžkové pokoje s vl. přísl. – hotel 3*
  • 6x snídaně
  • doprava – klim. bus
  • průvodce
  • povinné pojištění CK

Cena nezahrnuje

  • večeře - informace před odjezdem, orientačně 15 EUR / 1 večeře
  • Informace: cena nezahrnuje vstupy, lanovky, počítejte cca 50 EUR
HISTORICKÉ I PŘÍRODNÍ POKLADY POLSKA A UKRAJINY
Říká se, že každý Středoevropan, i když moc necestuje, by měl navštívit alespoň tři města: Prahu, Krakov a Lvov. Tento zájezd vás zavede do 2 z nich. Představí vám kouzlo a majestátnost Krakova i polských zámků a původně haličského - nyní ukrajinského Lvova, který je označován za krásné středověké a přitom nejukrajinštější město Ukrajiny plné památek. A potom vás čeká nedotčená panenská příroda Podkarpatské Rusi, zapomenutý, ale překrásný kout přírody, země, která byla po téměř tři desetiletí součástí československého státu. Vesničky s dřevěnými domky a kostelíky v romantických údolích a kouzelné poloniny ve vás vyvolají nejednu romantickou představu včetně postavy Nikoly Šuhaje Loupežníka.

Ubytování: hotel

hotel ***

Program zájezdu

1. den: Odjezd večer.
2. den: Ráno prohlídka Krakova (UNESCO) - nádherné královské město, královský zámek Wawel s majestátní katedrálou, Královská cesta, chrám p. Marie s největším gotickým oltářem na světě, tržnice Sukiennice, městská brána Barbakan, Collegium Maius, variantně muzeum Czartoryjskych, židovská čtvrť Kazimierz (UNESCO). Nocleh.
3. den: Nejprve navštívíme Lancut - město s vzácnou synagogou - jediná modlitebna v Polsku, jejíž výzdoba se dochovala. Potom navštívíme kouzelný zámek Potockých - polské Versailles - vzácné interiéry, spousta uměleckých děl, jedna z největších expozic kočárů v Evropě. Odjezd do Lvova - případně zahájení prohlídky a nocleh.
4. den: Lvov (UNESCO) - město krásných domů, paláců a kostelů - ve městě je 55% všech ukrajinských kulturních památek - jedno z nejmalebnějších evropských měst. Náměstí Rynok obklopené starými měšťanskými kupeckými domy, radnice s vyhlídkovou věží, divadlo z r. 1900 v rakouském stylu, grandiózní budova opery s krásným exteriérem i interiérem. Kostel Nanebevzetí p. Marie, Archikatedra sv. Jiří, renesanční pohřební kaple Boimů, popř. návštěva některého e lvovských muzeí. Vyjdeme si do parku Vysokij zamok, odkud je krásný výhled na město, navštívíme další pamětihodnosti: arménskou katedrálu, chrám Pokrovy svaté Bohorodice, Dominikánskou katedrálu a klášter i Bernardinský klášter. Budeme se toulat romantickými zákoutími a zajdeme i do typických hospůdek jako je ta v místním pivovaře Stargorod, kde pivo vaří český sládek. Nocleh.
5. den: Dnes se vydáme k ukrajinským Karpatům. Nejprve zastavíme v Drohobychu starobylém městě, kde si prohlédneme 2 dřevěné kostelíky ze 17. stol. (sv. Jiří a Velebení sv. kříže) a projdeme se historickým centrem na Rynok. Poté se zastavíme u kláštera Gošiv - významného poutního místa s černou Madonou. Odjezd na ubytování.
6. den: Vydáme se do Národního parku Siněvir, vyjdeme si k legendami opředenému Siněvirskému jezeru - karpatské perle - kouzelnému jezeru v téměř tisícové výšce, popř. navštívíme malebnou vesničku Siněvirská Poljana. Poté se vydáme do Koločavy - vesnice, kterou proslavil I. Olbracht svou románovou Baladou Nikola Šuhaj Loupežník. Koločava je velmi úzce spjata s československou prvorepublikovou historií - kostelík ze 17. stol., u kterého jsou hroby českých četníků, které Nikola zastřelil, Muzeum I. Olbrachta, stylová Nikolova krčma, skanzen lidové architektury Stare selo včetně muzea úzkokolejky. Nocleh.
7. den: Odjezd pod poloninu Boržava - snad nejkrásnější poloninu Podkarpatské Rusi, sedačkovou lanovkou se dostaneme téměř na vrchol, krátká procházka a lanovkou zpět. Potom už pojedeme do Mukačeva, prohlédneme si hrad, který stojí na skále asi 3 km jižně od města (po r. 1490 ho krátce vlastnil i český král Ladislav Jagelonský), centrum města s pěší zónou a ohromnou tržnici. Nocleh.
8. den: Prohlídka Užhorodu - metropole Podkarpatské Rusi. Procházka po historickém centru, které je dnes téměř celé pěší zónou - barokní katedrála, hrad (s pěkným výhledem na město) a museum, nad městem je také rusínský skanzen, kde jsou dřevěné stavby z celého Zakarpatí. Odjezd přes Slovensko do ČR.
9. den: Příjezd.

Novinky Erika Tour

Nabídky, novinky, informace...

Sledujte nás: