KOUZLO ČÍNY A TIBETU

Čína Čína Šanghaj

žádný termín od 20. října 2018

16 -denní zájezd

ubytování:hotel ***

doprava:letecky

strava:plná penze

od 83 990 Kč

Slevy

  • first minute

Cena zahrnuje

  • letenky Praha – Peking a Šanghaj – Praha s přestupy
  • letištní taxy ve výši 8.500 Kč
  • místní lety Xi´ani – Lhasa, Lhasa – Chengdu v ekonomické třídě
  • 1x noční lůžkový vlak Peking – Xi´an a expresní vlak Chengdu – Chongqing
  • plavba po Yangtze na 4* lodi
  • transfery
  • doprava na výlety v klimatizovaných autech a mikrobusech
  • 9x nocleh v hotelech 3* – dvoulůžkové pokoje s vl. soc. zařízením
  • 3x nocleh na lodi
  • 12x plná penze – čínská kuchyně
  • všechny vstupy dle programu
  • místní a český průvodce
  • povinné pojištění CK

Cena nezahrnuje

  • čínské vízum (cca 1.700 Kč) (příplatek: 1700 Kč)
  • spropitné
  • příplatek na jednolůžkový pokoj 9.800 Kč (příplatek: 9800 Kč)
Čína a Tibet – dva světy, dvě kultury tak rozdílné a přece i podobné. Čína vás překvapí pulsujícím životem. Velkoměsta jako Peking nebo Shanghaj pulsují, rychle se rozvíjejí a se stejnou usilovností si pečují o své památky. Kouzelné přírodní scenérie i zemědělský venkov na vás dýchnou tradicí, která se objevuje už ve starých kresbách. A Tibet vás uchvátí svojí až mystickou meditační atmosférou, kouzlem starých chrámů uprostřed velehor, vůní vonných tyčinek, zvukem modlitebních mlýnků – na tyto dojmy se nezapomíná.

Program zájezdu

1. den: Praha odlet – Peking – přílet.
2. den: Přílet, ubytování v čínském hlavním městě, městě Olympijských her 2008, které se stále mění a je unikátní směsí starého a nového. Nocleh.
3. den: Slavná Velká zeď – jedna z největších staveb lidstva a jeden z nových divů světa. Procházka po velké čínské zdi je životním zážitkem. Císařské hrobky dynastie Ming – Changling a také šperkařské dílny, kde se zpracovávají perly. Nocleh.
4. den: Prohlídka Pekingu: procházka po náměstí Tian´anmen, návštěva monumentálního Zakázaného města (UNESCO), největšího palácového komplexu na světě, návštěva chrámu Nebes a Letního paláce (UNESCO) – letního sídla čínských císařů v podhůří Západních hor. Dílna emailové keramiky. Přejezd nočním lůžkovým vlakem do Xi´anu (Si-an).
5. den: Ráno příjezd do Xi´anu, starověkého hlavního města třinácti dynastií. Transfer do hotelu a poté výlet k jedinečné památce – Terakotové armádě v hrobce Qin Shi Huang, prvního čínského císaře. Návštěva Shaanxi history museum a hrnčířské dílny. Večer si užijete krásné pěvecké a taneční představení Dynastie Tang. Nocleh.
6. den: Prohlídka městských hradeb z r. 1370 a návštěva Pagody Velké divoké husy z r. 652. Návštěva malířské galerie. Odpoledne transfer na letiště a let do Lhasy, která je hlavním městem Tibetského autonomního regionu a politickým, ekonomickým a kulturním centrem. Leží na severním břehu řeky Lhasa ve výšce 3.650 m nad mořem. Její historie sahá 1300 let zpátky. Její rozloha je 32 km2 a žije zde na 400.000 Tibeťanů. V tibetštině lhasa znamená boží země nebo svaté místo. Do hotelu pojedete podél nejvýše tekoucí řeky Yar Long Tsangpo. Cestou se zastavíte u kamenné sochy Buddhy v Nethangu. Ubytování, aklimatizace, nocleh.
7. den: Prohlídka Paláce Potala, který byl poprvé postaven v 7. stol. slavným tiibetským králem Songtsen Gampo a ten současný byl vybudován 5. Dalajlámou v 17. stol a od r. 1750, kdy 7. Dalajláma vybudoval Norbulingka Park jako svoji letní rezicenci, je známý jako „Zimní Palác“. Červený palác byl pro náboženské účely, zatímco bílý pro politické účely. Jolkhang – nejposvátnější chrám země leží ve staré části Lhasy a pochází ze 7. stol. n.l. Ulice Barkhor nazývané „okno Tibetu“ se formovaly, když byl postaven Jolkhang a staly se vlastně velkým volným trhem. Můžete si zde koupit typický tibetský suvenýr – rozhodnete se pro modlitební mlýnek nebo kouzelnou Mandalu? Barkor je také nejposvátnějším okruhem, starou poutnickou cestou, kam přicházejí poutníci z celého Tibetu. Nocleh.
8. den: Prohlídka kláštera Drepung (v tibetštině to znamená kopec rýže), tento bílý klášter skutečně tak vypadá. Leží na polovině cesty k hoře Mt Ganpoi Uze v západním předměstí Lhasy. Byl to největší klášter v Asii (založený r. 1416 zakladatelem sekty žlutých klobouků) zabírající rozlohu 250.000 m2 a žilo tu více než 7.700 lámů. Než byl po - staven palác Potala, sloužil klášter jako sídlo Dalajlámů. Klášter Sera, založený r. 1419, hostil ve svém zlatém věku 5.500 lámů a pyšní se svojí slavnou historií za vlády dynastie Ming. Park Norbulingka byl místem Dalajlámova letního paláce. Leží kilometr západně od Paláce Potala. V r. 1752 7. Dalajláma postavil v tomto parku první palác. R. 1954 14. Dalajláma Tenzin Gyatso zde postavil poslední palác – tzv. Nový palác. Dnes je Norbulingka veřejným parkem, který slouží k odpočinku a zábavě. Nocleh.
9. den: Transfer na letiště a přelet do Chengdu, transfer do hotelu, odpoledne návštěva Pandího zoo a Panda Feeding Centrum. Nocleh.
10. den: Odjezd express vlakem do Chongqing, návštěva Eling parku s ptačím výhledem na město a velkolepou Koncertní síň lidu. Poté nalodění na loď, s kterou budeme absolvovat nezapomenutelnou plavbu po řece Yangtze. Nocleh na lodi.
11. den: První zastávka je na výlet do města duchů Fengdu se spoustou svatyní zasvěcených vládci mrtvých a chrámů plných soch démonů a pekelných soudců. Návrat na loď a pokračování horami Východního Sichuanu. Večer Farewell Party. Nocleh.
12. den: Druhá část plavby – ranní výlet k potoku Shengnong – krásná příroda a plavba podél křišťálového potoka. Návrat na loď, nocleh.
13. den: Výlet k přehradě Tři soutěsky – největšímu vodnímu projektu na světě. Vylodění v Yichang. Transfer na letiště, přelet do Shanghaie, transfer do hotelu, nocleh.
14. den: Šanghaj – návštěva Yu Juan Garden, která leží ve staré čínské části Šanghaje, kde uličky dlážděné kočičími hlavami jsou lemovány tradičními obchody s rukodělnými výrobky, s bylinkovou medicínou, čínským čajem a různými místními pochoutkami. Poté navštívíme nábřeží Bund lemovanégraciózními evropskými budovami hledícími na řeku Huangpu. Procházka po nejrušnější obchodní třídě Nankiny a volno k nákupům. Nocleh.
15. den: Odjezd do Suzhou a návštěva Net Master Garden – nejlepší a nejoslavovanější zahrady jako modelu zahrady dynastie Ming v celém Suzhou. Návštěva továrny na hedvábí. Poté vodní město Zhouzhuang – plavba čínskou gondolou tímto vodním městečkem. Zpět do Šanghaje. Večer transfer na letiště a odlet.
16. den: Přílet.

Novinky Erika Tour

Nabídky, novinky, informace...

Sledujte nás: