SKUTEČNÉ PERLY NORSKA

Slevy

  • ffirst minute 6% do 10. 1.
  • first minute 4% do 10. 2.
  • first minute 3% do 10. 3
  • Seniorská sleva 55+: 500 Kč (nesčítá se s jinými slevami) (sleva: -500 Kč)

Cena zahrnuje

  • 7x nocleh v hostelech a chatách (čtyřlůžkové pokoje)
  • doprava klimatizovaným busem
  • trajekty SRN - Švédsko a Norsko - Dánsko
  • místní trajekty
  • průvodce
  • povin. pojištění CK

Cena nezahrnuje

  • dvoulůžkový pokoj (příplatek 3190 Kč / os.) (příplatek: 3190 Kč)
  • čtyřlůžková kabina na trajektu 900 Kč / os. (Trell.- Rostock) (příplatek: 900 Kč)
  • 5 x české teplé večeře 625 Kč (příplatek: 625 Kč)
  • norské snídaně a snídaně z českých zdrojů dle aktuální nabídky před odjezdem
NORSKÁ NEJ: FANTASTICKÉ FJORDY, VODOPÁDY, LEDOVCE, JEZERA...
Norsko je krásná panenská země na severu Evropy. Upoutá vás kouzelnými scenériemi, na které nikdy nezapomenete – fjordy, vodopády, ledovce. Uchvátí vás pohádkově čistá příroda, města plná parků, rozeklané fjordy, skromné kouzelné domky v pastelových barvách, rybí trhy a věčný úsměv v tvářích Norů. Ustrnete v úžasu nad koberci stříbrných lišejníků, mezi pokřivenými jívami budete hledat troly. Tajemství dávných věků na vás dýchne ze starých dřevěných kostelíků. Takové klenoty jako je jezero Gjende, silnice vedoucí fantastickou norskou přírodou Galdhopiggenvegen a Sognefjellvegen, skalní blok Preikestolen aj. vám nikdy nevymizí z paměti. Pojeďte s námi objevit tuto zemi neskutečně divoké krásy.

Doporučujeme využít možnost zakoupení kabin na trajektu. V zájezdu potom bude pouze 1 noční přejezd.

Program zájezdu

1. den: Odjezd v ranních hodinách z ČR, projedeme SRN a nalodíme se na noční trajekt do Švédska (možnost objednání kabin).
2. den: Po vylodění průjezd jižním Švédskem a jihem Norska - slavným údolím Gudbrandsdalen - tzv. srdcem Norska - s krátkými zastávkami a fotostopy na ubytování. Nocleh.
3. den: Národní park Rondane - vyjedeme nejprve na samý okraj NP Rondane k osadě horských chat Mysuseteru - odtud popojedeme po mýtné silnici k výchozímu bodu na dnešní túru. Už odtud se otvírá nádherný výhled na národní park. Poté si vyjdeme k chatě Rodvassbu, která leží na pobřeží jezera Rondvatnet s drsnými a holými vrcholy Rondane okolo. Milovníci turistiky se mohou pokusit zdolat nejbližší vrchol Storronden (2.138 m) - cca 4 hodiny. Túra není kromě jednoho exponovanějšího místa náročná. Celá cesta ale nabízí nádherné výhledy. Návrat na nocleh.
4. den: Vydáme se na celodenní putování přírodou nejprve podél divoké řeky Sjoa a po západním okraji NP Jotunheimen na sever k čarokrásnému tyrkysovému jezeru Gjende, kde u chaty Gjendesheim začíná norská národní túra Bessegen. Kousek po ní vystoupáme a z vyhlídky budeme mít horský svět i nádherné jezero jako na dlani. Možnost jízdy lodí po jezeře na chatu Memurubu a zpět. Odjezd na nocleh.
5. den: Krása zadumané Hardangervidy - největší náhorní rovina Evropy - procházka s výhledy na neobvyklou tundrovitou krajinu a ledovec Hardangerjokulen. Napříč Hardangervidou projedeme k vodopádu Voringfossen vysokému přes 180 m a budeme ho moci sledovat z několika úhlů. Krásnou soutěskou Mabodalen sjedeme k druhému největšímu fjordu Norska - Hardangerfjord, který přejedeme úchvatným novým mostem a soustavou neskutečných tunelů. Potom přejedeme ke kaskádovitému vodopáduTvindefoss. Nocleh.
6. den: Přes Voss do Bergenu – jednoho z nejkrásnějších měst Evropy. Návštěva rybího trhu, Bryggen - půvabný komplex kupeckých domů z 18. a 19. stol. (UNESCO). Pevnost Bergenhus. Výstup (výjezd) na kopec Floyen (krásný pohled nejen na město), nebo možnost návštěvy rybího akvária. Nocleh.
7. den: Dnes se vydáme na jih Norska. Cestou se zastavíme u vodopádu v Norheimsundu, který si budete moci podejít. Budeme pokračovat podél malebného Hardangerfjordu k trajektu Kvanndal – Utne a dále kolem Sorfjordu (výhledy na ledovec Folgefonn) k divokému dvojramennému vodopádu Lätefoss, majestátnému vodopádu Langfoss (600 m) a krajem Rogaland na ubytování na ubytovně Preikestolen.
8. den: Dnes vás čeká další z vrcholů zájezdu. Výstup na obrovský skalní blok Preikestolen (cesta celkem cca 4 hod.), je to jedno z nejnavštěvovanějších a nejobdivovanějších míst celého Norska. Tyčí se neuvěřitelných 597 m nad vodní hladinou Lysefjordu. Z ploché vyhlídkové plošiny se vám naskytne ohromující kruhový výhled do krajiny i hlubin fjordu sevřeného místy až 1000 m vysokými svislými skalními stěnami. Poté nás čeká trajekt Lauvvik – Oanes a odjezd do oblasti Kristiansandu, krátká prohlídka tohoto jihonorského města. Nocleh.
9. den: Ráno trajekt do dánského města Hirsthals a poté přejezd Dánskem a Německem do ČR. Příjezd v pozdních nočních nebo následující den v časných ranních hodinách.

Novinky Erika Tour

Nabídky, novinky, informace...

Sledujte nás: