RAJSKÉ ZAHRADY A VINICE SEVERNÍ ITÁLIE V NÁRUČÍ HOR

Itálie Itálie

žádný termín od 1. ledna 0001

6 -denní zájezd

ubytování:hotel

doprava:autokarem

strava:snídaně

Slevy

  • first minute
  • Seniorská sleva 55+: 300 Kč (nesčítá se s jinými slevami) (sleva: -300 Kč)

Cena zahrnuje

  • 3x nocleh v hotelu se snídaní – dvoulůžkové pokoje s vl. příslušenstvím
  • doprava – klim. bus
  • průvodce
  • povin. pojištění CK

Cena nezahrnuje

  • večeře - balíček 3 večeří 1250 Kč (příplatek: 1250 Kč)
  • příplatek na jednolůžkový pokoj 980 Kč (příplatek: 980 Kč)

KOUZLO ZAHRAD A LAHODNÉ VÍNO SEVERNÍ ITÁLIE


Hornatá krajina severní Itálie je sama o sobě neskutečně krásná. O to více nás ještě udivují místní zahrady a malebná městečka, které často překypují subtropickými rostlinami. Zdejší vinice vytvářejí ornamenty na svazích kopcovité krajiny a Malých Dolomit. A lahodné víno podtrhne kouzlo tohoto zájezdu. Není nic jednoduššího než si zajet odpočinout do tohoto pozemského ráje.

Program zájezdu

1. den: Odjezd ve večerních hodinách.
2. den: Atraktivní trasa přes průsmyk Reschenpass, v jehož blízkosti se nachází jedno z nejfotografovanějších míst v oblasti - věž kostela ze zatopené vesnice Graun vyčnívající z vln přehrady a zrcadlící se vrcholek Ortleru. Pokračování údolím Vinschgau do Merana. Prohlídka neogotického zámku a zahrady Trauttmansdorf, který si oblíbila i císařovna Sisi. Řadu pozoruhodných exemplářů rostlin je možno pozorovat z vyhlídkové plošiny, která se jako letící pták vypíná nad více než pěti tisíci rostlinnými druhy. Věhlasné malebné lázeňské městečko Merano obklopené prstencem hor a plné zahrad se subtropickými rostlinami - pěší procházka zdejšími půvabnými zahradami. Odjezd na nocleh
3. den: I v oblasti Lago di Garda si najdeme atraktivní cíle. Il Vittoriale degli Italiani - Citadela vítězství (domov italského dekadentního básníka, spisovatele a válečného hrdiny Gabriela d´Annunzia - je to teatrálně pojatý komplex budov, ulic, náměstí, divadla a zahrad, který nechal vybudovat na památku svého života. Jsou zde kopie antických a středověkých děl a různé umělecké předměty.) nebo nejexotičtější botanické zahrady u Lago di garda - Giardino Botanico Hriuska. Poté si projdeme krásné jezerní promenády středisek Gardone Riviera a Salo a odjedeme lodí na krásný ostrůvek Isola del Garda opět s krásnými zahradami, které si projdeme, a určitě zbude čas i na osvěžující aperitiv. Nocleh.
4. den: U Vallegio Sul Mincio navštívíme pozoruhodný přírodní park a zahrady Sigurtá - je zde vodní zahrada plná jezer a květů, jeskyně, léčivé bylinkové zahrady aj. A nyní se už budeme věnovat kouzlu vinic a krásným městečkům, nad kterými se rozbíhají. Prohlédneme si městečko Sabbionara a vyjdeme na Castello di Sabbionara d´Avio - perlu hradní architektury uprostřed vinic. Vinice budou všude kolem nás - nádherné výhledy. Údolí Lagarina je ráj na zemi a my zde navštívíme soukromé vinařství, abychom si prohlédli vinice, ochutnali lahodné vínko a další místní speciality, popř. si odvezli nějakou vzpomínku domů . Jestliže nám to ochutnávání dovolí (= v případě dostatku času), prohlédneme si ještě centrum kouzelného romantického historického městečka Ala s jeho dlážděnými uličkami plnými skvostných barokních a renesančních paláců. Odjezd.
5. den: Odjezd, návštěva Bolzana - procházka historickým centrem, zájemci budou moci navštívit legendárního muže z ledu Ötziho. brixen - krátká prohlídka města a návštěva kouzelných historických klášterních zahrad kláštera Neustift. Odjezd do ČR.
6. den: Příjezd v ranních hodinách.

Novinky Erika Tour

Nabídky, novinky, informace...

Sledujte nás: