IRSKO – ZEMĚ KELTSKÝCH TRADIC

Irsko Irsko

žádný termín od 17. srpna 2016

14 -denní zájezd

ubytování:mobilhome

doprava:autokarem

strava:vlastní

od 18 990 Kč

Slevy

  • first minute
  • Seniorská sleva 55+: 500 Kč (nesčítá se s jinými slevami) (sleva: -500 Kč)

Cena zahrnuje

  • 11x nocleh (1x dvoulůžková kabina, 7x dvoulůžkové pokoje v mobilhomech, 3x nocleh v hotelu (2 lůžkové pokoje))
  • trajekty do Velké Británie a do Irska a zpět
  • doprava - klim. bus
  • průvodce
  • povinné pojištění CK

Cena nezahrnuje

  • letenka – aktuální cena v době přihlášení
  • 6x večeře z českých zdrojů – 750 Kč (příplatek: 750 Kč)
  • příplatek jednolůžkový pokoj
Chtěli bychom vás pozvat do tajuplné mytické země, země, kde v kouzelné krajině ožívá historie Keltů, kde najdete bezpočet megalitických památek, hradů a katedrál. Uvidíte čarokrásná horská jezera, fantastické útesy, nevídané přírodní výtvory a do této přírodní scenérie zasazené keltské kříže a historické památky světového významu. Čekají na vás přívětiví obyvatelé, nejhezčí hospůdky na světě s irskou muzikou a jedinečným pivem Guinness nebo s třikrát přepalovanou whisky. Zpestřením programu budou túry a vycházky v neobyčejně krásné přírodě a v národních parcích.

Ubytování: mobilhome

mobilhome, hotel

Program zájezdu

1. den: Odjezd v poledních hodinách přes Prahu na trajekt do Francie.
2. den: Přejezd kanálu La Manche a dále na ubytování v Anglii. Nocleh.
3. den: Brzy ráno odjezd do Holyheadu, přejezd trajektem do Irska do Dublinu, prohlídka centra hlavního města Irska: hrad, katedrála sv. Patrika – největší irský kostel, Kristova katedrála se středověkým pultem a kryptou, Trinity College, muzeum pivovaru Guiness - starý pivovar - z horních pater vyhlídka na Dublin.ubytování. Večer atmosféra čtvrti Temple Bar – malebná čtvrť, dlážděné uličky a stylové hospůdky, která večer žije.
4. den: Zastávka u Powescourt Gardens - nejhezčí zahrady Irska na úpatí hory Great Sugar Loaf. Návštěva mystických zřícenin raně křesťanského kláštera Glendalough – „irských Delf“ – vycházka. Poté průjezd půvabnou krajinou romantického pohoří Wicklow Mountains dále do oblasti Killarney, kde budeme 7 nocí bydlet. Dojezd na ubytování na nocleh.
5. den: Jedna z nejkrásnějších přírodních scenérií – Ring of Kerry – okružní jízda kolem poloostrova Iveragh - úchvatná vyhlídková silnice poloostrovem, zastávky v zajímavých místech (pravěké lokality, typická irská vesnice), Derrynane National Historick Park - dům O´Conella s nádhernými zahradami. Návrat na nocleh.
6. den: Killarney - městečko, které žije, centrum a východisko do snad nejkouzelnější oblasti Irska. Výlet do oblasti Killarneyských jezer v NP Killarney National Park. Je zde nádherná jezerní scenérie, která inspirovala i řadu malířů a spisovatelů. Impozantní zámek Muckross House a Opatství Muckross Abbey, vycházka k vodopádu Torc - fantastické výhledy a kaskády řeky Owengarriff. Okouzlující místo Meeeting of the Watters, kde se mísí voda dvou jezer, Dinis Island - turistika. Návrat na nocleh.
7. den: Dingle – krásný poloostrov, útesy, dlouhé písečné pláže. Gallarus oratory – raně křesťanská modlitebna. Mys Slea Head - panoramatická vyhlídka na Blasket Islands a archeologický ráj, Dunbeg Fort - jedno z nejzachovalejších irských ostrožných hradišť z doby železné - výhledy. Městečko Tralee s největším fungujícím větrným mlýnem v celé Británii a impozantní románská katedrála z 12. stol. v Ardfert - komplex svatyní. Nocleh.
8. den: Blarney Castle - věžový hrad z 15. stol - snad nejznámější hrad Irska s legendárním Kamenem výřečnosti. Prohlídka starobylého středu města Cork - jádro města tvoří ostrov sevřený mezi dvěma rameny řeky Lee. Cobh má jeden z největších přirozených přístavů na světě - odtud odplouvali emigranti do Ameriky, udělal zde poslední zastávku před plavbou i Titanic - romantické městečko. Midleton - domov Jameson Irish Whiskey - - možnost návštěvy palírny whisky (Johnson nebo Tullamore Dew). Nocleh.
9. den: Další den plný překvapení, krás a zajímavostí: Odjezd na trajekt přes záliv řeky Shanon - Burren – jedinečná oblast holých skalnatých návrší a tzv. kamenného dláždění – vycházka. Cliffts of Moher – skalní útesy vysoké až 200 m, které patří k nejkrásnějším pobřežním úsekům Evropy - vycházka na Hag´s Head – daleký výhled. Při zpáteční cestě zastávka v kouzelném městečku Adare - malebné chaloupky s doškovými střechami. Nocleh.
10. den: Kouzelná procházka uprostřed hor Gap of Dunloe - půvabná rokle s třemi jezery - možnost výšlapů různé obtížnosti. Bantry Bay a Bantry House - úchvatná poloha u zálivu Bantry Bay s pohádkovými interiéry, nádhernou zahradou a nádhernými výhledy na záliv. Nocleh.
11. den: Odjezd, nejprve se zastavíme u Rock of Cashel – na vápencovém pahorku zřícenina jednoho z nejvýznamnějších hradů v Irsku – bývalého sídla keltských králů se zříceninami obří středověké katedrály a nejzachovalejším románským kostelem v Irsku. Caher - městečko s hradem - anglonormanskou pevností tyčící se na skalnatém ostrůvku na řece Suir a procházka příjemným městečkem Clonmel. Nocleh.
12. den: Carrick-on-Suir - nejkrásnější alžbětinské sídlo v Irsku. Odjezd na noční trajekt do Rosslare (4-lůžkové kabiny v ceně).
13. den: Příjezd do Cherbourg (Francie) ve cca 11:00 a odjezd zpět přes SRN.
14. den: Příjezd v dopoledních hodinách.

Novinky Erika Tour

Nabídky, novinky, informace...

Sledujte nás: