TO NEJLEPŠÍ Z IRSKA

Irsko Irsko

žádný termín od 1. ledna 0001

12 -denní zájezd

ubytování:hotel **+

doprava:autokarem

strava:snídaně

Slevy

  • first minute 6% do 10. 1.
  • first minute 4% do 10. 2.
  • first minute 3% do 10. 3
  • Seniorská sleva 55+: 600 Kč (nesčítá se s jinými slevami)

Cena zahrnuje

  • 9x nocleh (1x čtyřlůžková kabina, 6x dvoulůžkové pokoje v hotelu, 2x dvoulůžkové ložnice v apartmánech s možností vaření )
  • trajekty do Velké Británie a do Irska a zpět Rosslare - Cherbourg
  • doprava - klim. bus
  • průvodce
  • povinné pojištění CK

Cena nezahrnuje

  • Jednolůžkový pokoj 6.500 Kč (příplatek: 6500 Kč)
ZEMĚ KELTSKÝCH TRADIC
Chtěli bychom vás pozvat do tajuplné mytické země, země, kde v kouzelné krajině ožívá historie Keltů, kde najdete bezpočet megalitických památek, hradů a katedrál. Uvidíte čarokrásná horská jezera, fantastické útesy, nevídané přírodní výtvory a do této přírodní scenérie zasazené keltské kříže a historické památky světového významu. Čekají na vás přívětiví obyvatelé, nejhezčí hospůdky na světě s irskou muzikou a jedinečným pivem Guiness nebo s třikrát přepalovanou whisky. Zpestřením programu budou túry a vycházky v neobyčejně krásné přírodě a v národních parcích

Ubytování: hotel **+

dvoulůžkové pokoje

Program zájezdu

1. den: Odjezd v poledních hodinách přes Prahu na trajekt do Francie.
2. den: Přejezd kanálu La Manche a dále na ubytování v Anglii. Nocleh.
3. den: Brzy ráno přejezd na poloostrov Anglesey na trajekt do Dublinu - prohlídka hlavního města Irska: hrad, katedrála sv. Patrika – největší irský kostel, Kristova katedrála se středověkým pultem a kryptou. Temple Bar – malebná čtvrť, dlážděné uličky a stylové hospůdky, kde neodoláte a ochutnáte slavného Guinesse. Nocleh.
4. den: Powescourt Gardens - nejhezčí zahrady Irska na úpatí hory Great Sugar Loaf. Návštěva mystických zřícenin raně křesťanského kláštera Glendalough - "irských Delf" - vycházka. Poté průjezd půvabnou krajinou romantického pohoří Wicklow Mountains. Caher - městečko s hradem - anglonormanskou pevností tyčící se na skalnatém ostrůvku na řece Suir. Odjezd na ubytování.
5. den: Burren - jedinečná oblast holých skalnatých návrší a tzv. kamenného dláždění - vycházka. Cliffs of Moher - skalní útesy vysoké až 200 m, které patří k nejkrásnějším úsekům Evropy - vycházka na Hag´s Head - daleký výhled. Při zpáteční cestě zastávka v kouzelném městečku Adare - malebné chaloupky s doškovými střechami. Nocleh.
6. den: Jedna z nejkrásnějších přírodních scenérií - Ring of Kerry - okružní jízda kolem poloostrova Iveragh - úchvatná vyhlídková silnice (pravěké lokality, typická irská vesnice). Derrynane National historick Park - dům O´Conella s nádhernými zahradami. Nocleh.
7. den: Killarney - městečko, které žije, centrum a východisko do snad nejkouzelnější oblasti Irska. Výlet do oblasti Killarneyských jezer v NP KillarneyNational Park. Je zde nádherná přírodní scenérie, která inspirovala i řadu malířů a spisovatelů. Impozantní zámek Muckross House a Opatství Muckross Abbey, vycházka k vodopádu Torc - fantastické výhledy a kaskády řeky Owengarriff. Okouzlující místo Meeting of the Watters, kde se mísí voda dvou jezer, Dinis Island - turistika. Návrat na nocleh.
8. den: Kouzelná procházka uprostřed hor Gap of Dunloe - půvabná rokle se třemi jezery -možnost výšlapů různé obtéžnosti. Bantry Bay a Bantry House - úchvatná poloha u zálivu Bantry Bay s pohádkovými interiéry, nádhernou zahradou a nádhernými výhledy na záliv. Nocleh.
9. den: Dingle - krásný poloostrov, útesy, dlouhé písečné pláže. Gallarus oratory - raně křesťanská modlitebna. Mys Slea Head - panoramatická vyhlídka na Blasket Islands a archeologický ráj, Dunbeg Fort - jedno z nejzachovalejších irských ostrožných hradišť z doby železné - výhledy. Městečko Tralee s největším fungujícím větrným mlýnem v celé Británii a impozantní románská katedrála z 12. stol. v Ardfert - komplex svatyní. Nocleh.
10. den: Ráno odjezd, při dostatku času v městečku Midleton - domovu Jameson Irish Whiskey, dojezd do Rosslare na noční trajekt (kabiny v ceně).
11. den: Příjezd do Cherbourg (Francie) ve cca 11:00 a odjezd zpět přes SRN.
12. den: Příjezd v dopoledních hodinách.

Novinky Erika Tour

Nabídky, novinky, informace...

Sledujte nás: