BÁJEČNÉ DNY V SALCBURSKU

Slevy

  • first minute 6% do 10. 1.
  • first minute 4% do 10. 2.
  • first minute 3% do 10. 3.
  • Seniorská sleva 55+: 300 Kč (nesčítá se s jinými slevami) (sleva: -300 Kč)

Cena zahrnuje

  • 5x nocleh – hotel / penzion – dvoulůžkové (3 lůž.) pokoje s vl. příslušenstvím ve středisku Abtenau
  • 5x snídaně
  • doprava – klim. bus
  • koupaliště v Abtenau
  • průvodce
  • povinné poj. CK

Cena nezahrnuje

  • 5x večeře 1.950 Kč (příplatek: 1950 Kč)
  • příplatek na jednolůžkový pokoj 1.880 Kč (příplatek: 1880 Kč)
  • Salzburská karta v ceně cca 1790 Kč
MOŽNO VYUŽÍT SALZBURSKOU KARTU – TRVALE OBLÍBENÝ PROGRAM!
Zveme vás do jedné z nejkrásnějších částí Rakouska – do Salzburska. Využitím Salcburské karty vám chceme umožnit prožít skutečně báječné dny v této romantické oblasti. Lanovkou vyjedete do hor, můžete si sjet bobovou dráhou do údolí, navštívíte salcburské interiéry – můžete na návštěvu k mocným salzburským biskupům i k Mozartům, absolvujete turistiku ve fantastickém horském prostředí, relaxovat budete v nádherných bazénech, i v termálních koupalištích.Objednáte-li si kartu, získáte velmi zvýhodněnou cenu. Se Salzburskem se rozloučíte na Bauernherbstu – „slavnostech sena“, kde zažijete nefalšovanou rakouskou zábavu.

Ubytování: pension

penzion - dvoulůžkové pokoje s vl. přísl.

Program zájezdu

1. den: Časně ráno přes Prahu (5:30) odjezd do Rakouska. St. Gilgen (546 m) – z malého malebného letoviska u Wolfgangsee vyjedeme lanovkou na Zwölferhorn (1476 m). Výjezd vám nabídne nezapomenutelné nádherné výhledy na sedm jezer a masiv Dachsteinu. Z vrcholu je jeden z nejnádhernějších výhledů na celou jezerní oblast. Možnost krátké procházky. Přejezd do krásného lammertalského střediska Abtenau – lanovka, dolů možno tobogánem. Ubytování. Možnost koupání v krásném bazénu po celou dobu pobytu.
2. den: Ráno zahájíme den procházkou soutěskou Lammerklamm – po cestě vodních mlýnů. Potom se projdeme ke Gollingskému vodopádu, který byl oblíbeným námětem romantických malířů. Romantiku tohoto dne podtrhneme návštěvou hradu Hohenwerfen. Tato bývalá pevnost nás zavede hluboko do středověku do 11. století, shlédnete zde nejen velkou sbírku zbraní, ale také předvedení sokolnického umění (vstup zahrnut do karty, pozemní výtah nikoliv). Eisriesenwelt, největší ledová jeskyně na světě - mimořádný unikát (bus, lanovka) - není v ceně. Odpočinkovější varianta - koupání ve vyhřívaném koupališti ve Werfenu. Návrat na nocleh.
3. den: Z Bad Hofgasteinu vyjedeme lanovkou Schlossalmbahn do výšky 2050 m – kouzelný výhled, absolvujeme krátkou vycházku a poté budeme relaxovat v báječných termálních lázních v Bad Gasteinu, prohlídka lázeňského města. Na závěr dne navštívíme Wagrain – malebnou obec v podhůří, kde je místo posledního odpočinku J. Mohra – autora textu vánoční písně Tichá noc. Návrat na nocleh.
4. den: Dnešní den bude věnován Salzburgu. Absolvujete procházku tímto kouzelným městem plným památek, nazývaným Římem severu. Budete moci navštívit Mozartův rodný dům i dům, kde později bydlel a vytvořil řadu svých salzburských děl, pevnost Hohensalzburg – původní sídlo salzburských biskupů z r. 1077 – je největší kompletně zachovalou pevností ve střední Evropě, pozdější sídlo biskupů – středověký palác Residenz Prunkräume i Katakomby sv. Petra. Zámek Hellbrunn s nádhernou zahradou s vodními hrátkami. Nocleh.
5. den: Nejprve si vyjedeme k jezeru Gosausee – pěší okruh s fantastickými výhledy na Dachstein. Kabinovou lanovkou Gosaukammbahn na Zwieselalm (1480 m) nenáročná vycházka po hřebeni s příjemným horským občerstvením na Gablonzerhütte nebo Sonnenalm. Poté možnost koupání v Abtenau. Nocleh.
6. den: Dnes se budeme společně veselit na Bauernherbstu – „slavnostech sena“ s průvodem alegorických postav v Lammertalu. Pro zájemce o turistiku náhradní program v místě. Po slavnostech odjezd. Návrat v nočních hodinách.

Novinky Erika Tour

Nabídky, novinky, informace...

Sledujte nás: