ALBÁNIE - BALKÁNSKÝ DRAHOKAM

Albánie Albánie Vlorë

žádný termín od 14. května 2017

11 -denní zájezd

ubytování:hotel ***

doprava:autokarem

strava:polopenze

od 15 290 Kč

Slevy

  • first minute
  • Seniorská sleva 55+: 400 Kč (nesčítá se s jinými slevami) (sleva: -400 Kč)

Cena zahrnuje

  • 9x nocleh - 7x v hotelu 3* – dvoulůžkové pokoje s vlast. příslušenstvím
  • 2x tranzitní ubytování – hotel – 2lůž. pokoje
  • 9x polopenze
  • vstupné Shkodra, Dürres, Apolonia včetně místního průvodce
  • doprava – klimatizovaný bus
  • průvodce
  • povin. pojištění CK
POZNÁTE CELOU ALBÁNSKOU RIVIÉRU OD DÜRRÉS PO SARANDU
Krásná nedotčená příroda, doslova panenské pláže, cenné historické památky, které dokumentují bohaté dějiny země od těch antických přes dobu osmanské nadvlády až po současnost. Obklopí vás kontrasty Balkánu a překvapí vás živoucí tradice.

Program zájezdu

1. - 2. den: Odjezd z ČR, přejezd do Černé Hory, nocleh.
3. den: Přejezd albánských hranic, prohlídka města Skadar. Procházka starým městem. Pevnost Rozafat na skalnatém kopci u Skadaru - výhled na soutok tří řek a na Skadarské jezero. Kruje, malebné rodiště národního hrdiny G. K. Skanderberga - navštívíte rozlehlý hrad, jehož základy byly postaveny během 5. a 6. stol. a který sloužil jako strážní a signalizační věž. Scanderbergovo muzeum dokazuje jeho neohroženost v boji proti otomanské invazi, teqe - chrám bektašského řádu. Navštívíte kouzelný středověký orientální bazar s typickými dřevěnými stánky. Odjezd na nocleh do Dürrés.
4. den: Prohlídka města Dürrés - především jeho antických památek - zbytků starověkého řecko - římského přístavního města Dyrrachium, navštívíte pevnost, největší starořímský amfiteátr na Balkánském poloostrově (2. stol.), popř. Archeologické muzeum. Cestou do Vlory navštívíte krásný zachovalý pravoslavný klášter Ardenica a nejdůležitější archeologické centrum Albánie - vykopávky antického města Apolonie založeného r. 588 Řeky z Korintu. Uvidíte pozůstatky chrámu boha Apolóna i středověký klášter P. Marie. Příjezd na nocleh do Valonské zátoky.
5. den: Dopoledne odpočinek, koupání v moři, podvečerní prohlídky Vlory - druhého největšího přístavního města země - překrásná mešita Muradia, muzeum albánské nezávislosti, Památník nezávislosti s panoramatickým výhledem na město. Návrat na nocleh.
6. den: Kouzelná cesta po krásném pobřeží albánské riviéry: nejprve výjezd na průsmyk Llogarat (cca 1.000 m), krátká zastávka v Národním parku Llogarat a průjezd dechberoucí scenérií albánské riviéry - zastávka ve vesničce Dhermi s mnoha kostelíky umístěnými na svahu hor, nekonečné olivové háje, přímořské letovisko Himare. Nocleh Saranda.
7. den: Výlet do Butrintu (UNESCO) - vykopávky starého antického města, krásně položeného v národním parku - Asklépiův chrám, Akropol, Lví brána, amfiteátr, nymfaneum, baptisterium, hrad Alího Paši. Najdeme zde památky z dlouhých 2 500 let historie. Pokračování k pobřeží Ksamili s ostrůvky a kouzelnými plážemi - unikátní oblast, která reprezentuje jónské skalnaté pobřeží Albánie. Možnost koupání. Návrat do hotelu.
8. den: Nejprve přírodní atraktivita "Modré oko" - jedná se o výjimečný podzemní pramen, voda vyvěrá na povrch v hlubokém jezírku kuriózně kruhového tvaru. Jezírko je ve středu sytě modré, u okrajů modravé jako zornice a duhovka. Pokračování do Gjirokastry - prohlídka "kamenného města" s bílými kamennými střechami, krásnými domy typické jihoalbánské architektury a majestátným hradem - citadelou, kde se nachází zajímavá muzea. Návštěva starého bazaru. Přejezd do Beratu – města nazývaného „městem tisíce a jednoho okna (podle mnoha velkých oken na starých zdobených domech): pevnost postavená na skalnatém kopci na levém břehu řeky Osum – horní „bílé město“ – i když během historie hodně poškozené, najdete zde ještě byzantské kostelíky a muzeum ikon malíře Onufriho ze 16. stol. v restaurované katedrále sv. Mikuláše - návštěva. Dolní Staré město s Královou mešitou, Olověnou mešitou a Mešitou svobodných mužů. Nejvýznamnější poutní místo sekty Bektašů – hrob Abaz Aliu umístěný na vrcholu hřebene Tomorr. Návštěva vinařství a ochutnávka tradičního albánského vína. Nocleh.
9. den: Přejezd do Dürrés - odpočinek u moře, nocleh.
10. den: Tirana - Národní historické museum – na 4000 exponátů dokumentujících historii země od prehistorických kultur, Hodinová věž z 20. let 19. stol., která se stala symbolem města, mešita Ethem Bey aj. - prohlídka, odjezd do Černé Hory, nocleh Bar.
11. den: přejezd do ČR.

Novinky Erika Tour

Nabídky, novinky, informace...

Sledujte nás: